un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În Vama Veche

18 Jun 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

13 comentarii


Am fost weekendul acesta la (nuntă) mare, aşa că am avut ocazia să trec prin toate staţiunile de pe litoral. Cristi Manafu, prezent în Venus cam în aceeaşi perioadă, are un articol sumbru despre ce-ţi oferă litoralul nostru. Nici acesta nu va fi prea vesel, şi nici următoarele despre celelalte staţiuni, dar veţi vedea la final că Mamaia este mult diferită, încă “în acţiune”, plină de oameni, frumos aranjată şi cu destule lucruri de făcut chiar şi în mai multe zile.

Prima prin care am trecut a fost Vama Veche. E prima oară când ajung aici pentru ceva mai mult timp decât “uite indicatorul de intrare, uite indicatorul de ieşire”. Nu era multă lume, cred că vreo 200-300 în total, din care jumătate pe plajă şi restul pe la terase. Apa era bună, caldă, verzuie, dar adâncă de 1,8 metri după 2-3 paşi de la mal.

Pe total senzaţia mea a fost că e cam pustiu. Vama Veche este operaţională (doar Expirat era închis şi blocat), dar puţină lume era pe plajă, iar majoritatea teraselor erau complet goale. Trei ore mai târziu urma să găsesc mai multă lume pe noul ponton din Mamaia decât în toată Vamă. Am mâncat binişor la Corsaru’, un loc superb pe plajă, cu terasa practic deasupra apei. Chiar dacă este un pic mai scump decât în restul satului, poziţia sa face cheltuiala meritată.

E amuzant cum Ursus s-a dat cu vamaioții şi e plin de bannere cu “Ursus salută cazarea la mii de stele”. Păcat doar că în Vamă lumea bea Heineken şi parcarea era plină de maşini străine, inclusiv Porsche Panamera.

Seara se mai aglomerează un pic pentru că vine lume din restul judeţului şi din alte staţiuni. Nu atât de multă încât să zici că locul e plin de viaţă şi, sincer să fiu, nici încât să merite să faci cei minim 20 km până acolo.

    13 comentarii

  1. brezoi adrian

    18/06/2012 la 2:14 PM

    ţate ?cururi?
    nimic?

      (Citează)

  2. nu te credem… dovezi ceva?

      (Citează)

  3. Unde sunt pozele cu nudiste??????????

      (Citează)

  4. Pai daca te-ai dus ca hipsteru’ la vama veche si nu m-ai ascultat pe mine…

      (Citează)

  5. Sa te duci in nordul Costinestiului, lăcustă. Acolo sunt nudistele. Pfff!

    Iar daca vrei distractie, relaxare si curatenie, te duci in nordul Mamaiei.

      (Citează)

    • Mersi, am trecut candva prin Costinesti in nord, nu trebuie uitat ca termenul “nudistele” nu aduce informatii si despre varsta respectivelor doamne, care uneori pot fi foarte venerabile si… fleșcăite.

      Si ce sa fac in nordul Mamaiei, sa vizitez combinatul? :P

        (Citează)

  6. Combinatul e in nordul Navodariului. Cu cine ai facut Geografia?

    Iar nudistele se uita si ele la sufletul omului, nu se arata, asa, oricarui hipster.

      (Citează)

  7. Ce inestetică e tipa aia din poză. Less is not always more, păcat că pe domnişoarele astea nu prea le duce capul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus