un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mic dejun la Simbio

20 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Îmi place micul dejun. Vroiam să scriu un post despre cât de mult îmi place să mănânc de toate la micul dejun, cu omletă, şuncă, brânzeturi, unt şi gem, fructe şi iaurt, cafea şi suc şi toate celelalte. De departe la hoteluri apreciez cel mai mult micul dejun cu o grămadă de opțiuni.

Se pare că am mai scris odată toate acestea, acum aproape un an, în postul Care este masa mea preferată (acum ştiţi răspunsul). Iar căutarea mea pentru a găsi localuri bune în BUcureşti unde să mănânci un mic dejun ca la carte (sunt foarte puţini, spre deosebire de străinătate – se vede că patronii nu se gândesc şi la turişti) m-a dus ieri la Simbio, în Centrul Vechi pe strada Şelari.

Bine, era ora 16, dar la Simbio se serveşte micul dejun la orice oră. Localul este mic, dar simpatic, cu muzică liniştită pe fundal şi dată la un volum tocmai potrivit pentru a te acompania la masă, nu pentru a te împiedica să discuţi cu celelalte persoane.

Simbio se laudă şi cu mâncare naturală, de bună calitate, că dintr-o astfel de prezentare mi-a rămas în minte numele. Limonadă a fost făcută pe loc, dintr-o mare lămâie, şi mi-a plăcut că au adăugat şi un mic de mentă dată prin blender. Eu zic că e cea mai bună limonadă din Centrul Vechi.

Am mâncat un mic dejun englezesc. Omletă, roşii cherry la grătar, ciuperci la grătar, bacon, fasole albă cu sos dulce, cârnaţi, fix ca-n Anglia. Mi-a părut rău că nu a inclus şi nişte unt cu pâine, iar un suc de merişoare ar fi făcut totul perfect.

Aveau şi alte mic-dejunuri din alte ţări, aşa că vă recomand localul pentru asta. Apoi meniul conţinea salate, din care una de vită vedeţi mai jos, sandvişuri mari şi vreo 2-3 feluri de mâncare, din care un pui marinat în tequila şi lime mi-a atras atenţia pentru data viitoare.

La desert am luat clătite cu banane şi sirop de arţar, care erau incluse tot la categoria mic-dejun. Au fost nemaipomenite. Clătitele sunt mai groase şi pufoase, ca şi cum le-ai face în casă într-o tigaie mai mică, iar stratul de jos conţine nişte banane – cred că acestea sunt puse în tigaie şi apoi aluatul e turnat peste ele. E posibil şi ca aluatul să fie făcut în blender cu un pic de banana, că parcă o simţeam la gust şi în partea pâinoasă. Siropul de arţar pe deasupra le face dulci, dar plăcute la gust.

Update: alte preparate la Simbio, precum ouă florentine, foarte bune.

    6 comentarii

  1. Preturi?

      (Citează)

  2. http://www.simbiocafe.ro/meniu.html

    Cand mai ajungi pe acolo sa le zici ca au un site extrem de prost, compus de fapt din cateva imagini, asa ca nema indexare. Noroc ca sunt adaugati prin diverse cataloage cu tot cu url.

      (Citează)

  3. Radu: aia nu e clatita, e pancake. Compozitia e puțin diferită, si sunt mai pufoase! Eu le mănânc cu multe fructe si sirop de ciocolata :))

      (Citează)

    • @Diana: hai ma, pancake inseamna clatita la noi. Daca n-avem cuvant diferit pentru aia mai groasa n-am ce-i face :P

      @florin: cu asa site, crezi ca le pasa ce-as avea eu de zis? Daca un site fara indexare li s-a parut o idee buna, ma indoiesc ca-i pot convinge eu de altceva.

        (Citează)

  4. offshore bank account

    21/06/2012 la 11:20 AM

    Sunt câteva pofte care nu mă părăsesc niciodată. În primul rând cea de somn şi cea de mâncare. Prima o rezolv cu şase-opt ore de nani, a doua este însă o luptă zilnică pentru mâncare ieftină şi bună… Dacă vreţi, sunt zgârcit. Eu prefer însă “chibzuit”, că doar plătesc cu bani munciţi. În goana după micul dejun perfect am ajuns la IKEA. Nu am dat-o pe lemne sau celuloză, însă dacă vă aduceţi aminte, am mai lăudat restaurantul suedezilor din magazinul de mobilă. Ne întoarcem pentru oferta de mic-dejun la 2 (DOI) RON zilnic între 9.00-10.30. Adică un ou fiert, patru felii de salam de Sibiu, două pliculeţe de brânză topită, două de unt şi dulceaţă plus două chifle. Ouăle sunt proaspăt fierte de dimineaţă şi sunt calde. La fel, chiflele. Auzisem de ceva vreme de oferta asta, aşa că vineri dimineaţă m-am înfăţişat la pomul lăudat.

      (Citează)

  5. Azi am incercat, mancarea buna, nu am ce sa zic.. Doar ca a durat aproape o ora si jumatate pentru 3 salate. Deci de evitat daca va grabiti. Depasiti complet cu doar 3 mese ocupate. Jalnic

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus