un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Maps a activat optiunea offline maps

28 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Sunt sigur că aţi citit deja multe despre conferinţa Google de ieri şi tot ce-a fost anunţat nou: Android 4.1 Jelly Bean, cu multe modificări de interfaţă, o tabletă Google Nexus 7 construită împreună cu Asus, un home-computer-media-player Nexus Q care costă prea mult ca să aibă vreo şansă reală pe piaţă şi ochelarii Google Glass, un dispozitiv super SF care mă fascinează.

Voi scrie mai multe despre fiecare în zilele următoare, pentru că vreau să fac o mică analiză şi să-mi spun impresiile personale, nu doar să raportez ce-au zis străinii.

Una dintre modificările aduse de Google sistemului Android este disponibilă deja: Google Maps cu suport offline! Faceţi un update la aplicaţia Maps prin Google Play şi veţi vedea apoi noutăţile din varianta Android, asta pe lângă cele despre traficul din România, recent introduse în toate versiunile.

And it goes like this:
Butonul de meniu are o nouă opţiune Make Available Offline.

În Settings a apărut secţiunea Offline and cache, unde se găsesc opţiunile de autocaching atunci când ai wifi şi telefonul se încarcă (sau wifi şi 3G, după dorinţă), plus cea de ştergere a tuturor hărţilor.

Înapoi la hartă şi apăsând opţiunea Make Available Offline, apare un chenar peste harta care-ţi spune câţi MB va ocupa porţiunea selectată. Un zoom ouţ pe harta îţi permite să alegi zone tot mai mari. Bucureştiul şi cu împrejurimile sale are 10 MB, de exemplu.

Un OK şi începe downloadul hârtii. Ulterior o poţi vedea în meniul My PLaces > Offline, de unde poţi gestiona hărţile existente în telefon şi adăugă altele noi. Călătoriile internaţionale tocmai au devenit mult mai bune cu acces offline la harta oricărui oraş, dacă te pregăteşti dinainte cu ce trebuie.

Un sincer “mulţumesc Google” pentru această opţiune!

    19 comentarii

  1. La mine nu merge in Cehia. “Offline maps is not available in selected area”

      (Citează)

  2. *nota: Nu merge sa salvez hartile de aici, din Cehia, daca ma duc pe Romania functioneaza.

      (Citează)

  3. Optiunea asta cu pre-cache map area era de ceva vreme in Maps pentru Android. Totusi, era destul de slab implementata, in sensul ca nu putea sa iti gaseasca o strada fara sa se conecteze la internet. Sunt curios daca au rezolvat chestia asta si iti poate genera si trasee intre doua puncte, de exemplu…

      (Citează)

  4. Se pare ca merge numai in Romania. Am incercat sa fac la arad si sa prind si o parte din teritoriul maghiar. Imi spune ca o parte din harta n-o sa fie salvata. La sarbi merge. Ceea ce ma face sa cred ca functioneaza numai in tarile unde este prezent Google Map Maker. Acolo unde google are harti proprietare din terte parti, ele nu sunt disponibile pentru download. Case solved! :)

      (Citează)

  5. @Mircea offline != pre-cache.

      (Citează)

  6. My bad. Sa inteleg ca acum am posibilitatea sa caut un loc de pe harta sau chiar sa imi generez un traseu intre doua puncte fara sa ma conectez la internet? Nu imi place sa fac update-uri la aplicatii, pentru ca de cele mai multe ori cer din ce in ce mai multe resurse, iar HTC Desire-ul meu este oarecum limitat.

      (Citează)

  7. nu-mi merg directions din pacate.:(

      (Citează)

  8. @Mihai: si eu credeam ca sunt singurul cititor al lui Radu din Brno :)

      (Citează)

  9. Btw, am reusit sa salvez si in Cehia, te lasa numai daca dai zoom out destul de mult > mie mi-a salvat o harta de vreo 40 de mega.

      (Citează)

  10. @claudiu imber, att ? :) am mai incercat odata cu zoom pe o zona restransa din Brno, unde stau eu in Lisen pe distanta catorva strazi. nu merge.

      (Citează)

  11. Optiunea era disponibila si inainte in Google Labs, dar era beta si implementata urat. Acum nu stiu daca iti salveaza toate detaliile de pe harta (localuri, nume strazi etc.).

      (Citează)

  12. @Mihai: nope, fac un internship la o companie web micuta.
    Doar daca dau pe o zona mai mare decat tot orasul mie imi merge: https://www.box.com/s/c192ae39a2e266fee838.

      (Citează)

  13. Gracias my man ! Doar ca downloadeaza foaaarte greu … Am luat tot ilfovul, 64 mb

      (Citează)

  14. @claudiu, am incercat si eu la un zoom cat mai apropiat cu al tau. nu merge. acum poate tu ai nexus si de aceea iti permite. eu am un htc de care are si radu :)

      (Citează)

  15. Merge offline intr-adevar dar nu pare ca salveaza prea multe detalii,nici chiar numele unor strazi mai mici

      (Citează)

  16. Si nu imi dau seama cum m-ar putea sa gasesc o destinatie de exemplu in Bucuresti din moment ce optiunea de “get directions” nu merge offline si cred ca nici optiunea “navigation” nu merge.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus