un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RE Concept și-a găsit nașul

5 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Am primit de la RE Concept, care este o platformă Coca-Cola de responsabilitate socială, două provocări: prima este să rezist o zi fără să beau apă, a doua este să scriu ceva la calculator cu ochii închişi şi să văd câte greşeli fac. Consider că le pot trece pe amândouă “cu culori zburătoare”, cum ar zice americanu’.

Sete? Eu sunt ca o cămilă. Sunt zile în care descopăr seara că n-am băut decât o cafeluţă şi poate nişte suc la prânz. Prima oricum deshidratează, iar sucul nu e cine ştie ce. Da, mi-e sete seara sau îmi simt gura uscată, dar cred că aş putea rezista lejer o zi fără lichide de nici un fel.

Iar despre scrisul cu ochii închişi, astupaţi de o mască de somn pe care am primit-o prin curier… păi oricând. Nu prea are cine confirma aici pe blog, dar colegii de la muncă sau cei care m-au mai văzut scriind ştiu că tastez super rapid şi că o pot face în timp ce mă uit complet în altă parte sau chiar şi cu ochii închişi. Uneori fac asta la mişto, scriu la fel de repede, îmi dau seama singur dacă am mâncat vreo literă şi mă corectez, tot cu ochii închiși. Nu cred să am mai mult de 2-3 greşeli într-un text de mărimea acestui post.

Dacă aş fi eu etalonul, oamenii de prin Africa ar putea trăi în continuare fără apă şi electricitate, că ar rezista cu brio.

    10 comentarii

  1. Offtopic: Treaba cu apa nu e buna, la fel fac si eu: beau apa doar cand mi-e cu adevarat sete…in rest, nu ii simt lipsa de nicio culoare. Problema e ca la un moment-dat iti vor ceda rinichii: eu am patit-o de doua ori pana acum, ultima data cu crize urate de tot, “tratate” cu cate 6L de apa pe zi :)

    Ontopic: te invidiez pentru partea cu tastatul cu ochii inchisi :)

      (Citează)

  2. Nu da bine comparatia ta de la sfarsit…

      (Citează)

  3. aia traiesc asa dintotdeauna, intr-una. tu iti imaginezi doar cum ar fi sa experimentezi o zi…

      (Citează)

  4. Eu am avut saptamani in sir in care am trait fara apa. Dimineata beam cafea si de pe la 16 pana noaptea ma hidratam cu bere.

    Nu vorbesc de concediile la mare, cand erau zile in care nici cafea nu beam.

      (Citează)

  5. Nu înţeleg.

    Nu înţeleg de ce ai vrea să rabzi de sete pentru că te provoacă Coca-Cola… Cu cine ar trebui să empatizezi, cu locuitorii de pe lângă fabricile lor de îmbuteliere din India (http://environment.about.com/od/waterpollution/a/groundwater_ind.htm)?

    Nu înţeleg ce treabă are scrisul la calculator cu ochii închişi cu lipsa de electricitate din ţările slab dezvoltate (sau cu responsabilizarea socială în general… orbii folosesc Braille, nu?) Presupunem că au suficient curent cât să-şi alimenteze calculatorul, dar nu şi monitorul, sau ce? Poate că ar trebui să conecteze un bec la bateria de la laptop şi să scrie de mână…

    Dar cel mai mult îmi place citatul ăsta de pe site-ul RE-Concept: “Fără apă Pământul va muri de sete până în 2030” :D Fară apă începnd de când, din decembrie 2029? Şi vom muri noi, Pământul va continua probabil să graviteze în jurul Soarelui şi fără apă potabilă… Sau au vrut să spună că după 2030 nu va mai muri nimeni de sete fără apă (s-au descoperit nişte meteoriţi Coca-Cola şi se lucrează la atragerea lor), şi nu avem decât să rezistăm până atunci?

    P.S. Dacă bei numai cola în ziua aia, se pune că ai trecut provocarea?

      (Citează)

  6. @Specter, eu ma ocup de online pentru proiectele de CSR ale Coca-Cola HBC si am acces la destul de multe informatii despre proiectele lor, resurse si altele. Daca ai intrebari sau nelamuriri, da-mi te rog un mail la REply@theREconcept.ro si promit ca ma documentez si iti raspund in cel mai scurt timp. Mersi!

      (Citează)

    • Ah, stiam eu ca am uitat sa raspund undeva :P

      @Specter: nu o fac pentru ca ma provoaca o firma sau alta, ci pentru ca sunt curios sa vad cum este. Stiu pe cineva care a plecat la razboi ca sa vada daca se descurca acolo… eu macar o zi fara apa sa stau.

      In plus, tot apar in diverse discutii probleme si campanii din acestea: aia n-au apa, aia n-au mancare, acolo sunt violuri, la altii se da cu cianura. Daca vreau sa am si eu o parere despre ele, macar sa vad ce presupun aceste probleme. Stiu ca o zi fara apa nu e mare branza fata de o viata intreaga la limita, dar macar vor fi cu 1% mai informat despre ce patesc altii.

      Ai vazut la televizor, poate la meciurile de fotbal sau in comedii, cum il loveste pe cate unul la testicule si parca simti si tu durerea si stii cat de naspa este? O simti pentru ca ai fost si tu lovit candva, cine stie cu ce ocazie. Daca n-ai fi fost niciodata macar intr-o situatie asemanatoare, n-ai stii si te-ai uita impasibil la acele faulturi. Cam asa si aici.

      In plus, o fac pentru ca nu o pot refuza pe Carmen si sper sa ma plimbe o tura cu Beetle-ul ei :P

        (Citează)

  7. Campaniile de genul acesteia sunt totusi de prisos.

    Nu o sa consume nimeni mai putina apa acum stiind ca s-a facut nu stiu ce campanie ca trebuie consumata mai putina apa.

    La fel cum fumatorii nu s-au lasat de fumat dinc auza fotografiilor tampite de pe pachetele de tigari.

    Iar in rest, mai e ceva? Coca-Cola daca vrea sa ajute oamenii care duc lipsa de apa, sa o faca altfel nu prin campanii de ochii lumi, sau pentru a isi atrage publicitate. Pana si “doneaza 1 euro prin sms” e mai bine decat asa.

    De fapt, habar nu am despre ce e campania.

    Radu, iti citesc blogul cu placere, descopar lucruri noi pe la tine, invat… comparatia ta de final tot urat de tot suna. Refuz sa cred ca tu crezi inca in afirmatia ta.

      (Citează)

    • @Redgrave: era in gluma.

      Referitor la fumatori, a fost ieri un reportaj care spunea ca au ceva efect, dar viciul e mai tare. Efect va avea interzicerea fumatului in locurile publice. Mie nu-mi pasa de fumatori, ca e alegerea lor daca fumeaza sau nu, dar ma deranjeaza sa ma afume pe mine.

        (Citează)

  8. +i la lumi :)

    Da, recunosc, ca un fumator inrait ce sunt, sunt si momente in care fumul de tigara este deranjant.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus