un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC One X, One S și comparație cu multe alte dimensiuni

19 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Buun, aţi vrut comparaţii cu alte telefoane. Făcui şi comparaţii.

Trebuie să-i mulţumim cu toţii lui Fan Barca, care şi-a cumpărat ieri un HTC One X de la eMAG şi m-a invitat să-l văd. Şi l-am văzut, butonat şi fotografiat.

Ca o scurtă concluzie, vă pot spune că rezoluţia superioară a lui One X se simte imediat şi vă demonstrez asta în imaginile de mai jos. Telefonul este însă mare. Eu l-aş putea folosi, pentru că am palma mare, dar pentru doamne şi domnişoare recomand One S, care la 4,3 inci diagonală oricum este generos.

Galaxy Nexus este un pic mai îngust decât One X, iar asta are influenţă atunci când e vorba de priza din palmă. Ca lungime nu e sesizabilă diferenţa.

Galaxy Nexus (stanga) si One X (dreapta)



Iată şi un One S adăugat lângă duo-ul dinamic de mai sus, dacă tot îl aveam în buzunar.

Galaxy Nexus (stanga), One X (centru) si One S (dreapta)

Familia One, cu One S mai micuţ cu vreo 6-8 milimetri.

One X (stanga) si One S (dreapta)

Vă spuneam despre diferenţa de rezoluţie. Iată cum se văd pixelii de pe One S în litera “a”…

pixeli pe One S


…şi cât de finuţi par cei de pe One X la aceeaşi literă, mărită la fel. One S are dezavantajul ecranului AMOLED cu matrice RGBG, astfel încât albul nu este la fel de plăcut estetic. Cu ochiul puteam observa că sunt mai pixelate curbele literei a, în timp ce pe One X arată mult mai bine.

pixeli pe One X

La final şi o fotografie cu Desire, One S şi Desire HD, pentru posteritate.

Desire (stanga), One S (centru) si Desire HD (dreapta)

One X se găsește la următoarele magazine recomandate:

Magazin eMAG Marketonline Evomag
HTC One X alb 2629 lei 2629 lei 2659 lei
HTC One X negru 2629 lei 2614 lei 2659 lei

    2 comentarii

  1. As fi fost curios sa vad pixelii mariti si pe Galaxy Nexus, diferenta dintre S si X e oarecum evidenta. Eu astept cu interes rezolutia de pe SIII, ca practic ala e raspunsul Samsung la One X

      (Citează)

  2. Mandru posesor al One X, inca de la data lansarii. Ecranul e peste orice altceva am butonat, inclusiv 4s.
    SIII va avea aceeasi rezolutie, dar din pacate, se zvoneste ca butoanele vor fi software, deci vor manca din rezolutia aplicatiilor, ca si in cazul Galaxy Nexus. :( Sa speram totusi, ca zvonurile cum ca va avea SAMOLED si nu SAMOLED Plus nu sunt adevarate, SAMOLED e junk, se vede diviziunea subpixelilor pe text si ar fi un mare fail pentru Samsung sa nu foloseasca SAMOLED Plus.

    Singura problema pe care o vad eu acum la One X… bateria, care nu e extraordinara, dar te tine daca o incarci la birou… cam o zi la incarcare. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus