un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când scrie 20, dar de fapt este ora 21

26 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Discuţie halucinantă în metrou: tânărul din imagine s-a urcat în metrou cu bicicleta, lucru care este permis doar în weekend şi zilnic după 8 seara.

Vine un prim paznic şi-i atrage atenţia că regulile spun că trebuia să se urce cu bicicleta pe la prima uşă a trenului, nu la ultima unde era el. Observaţie conform regulamentului şi făcută pe un ton obişnuit, nimic rău până aici.

Apoi apare un al doilea paznic. Deci din celălalt capăt al metroului a mai venit un paznic care, deşi văzându-şi deja un coleg lângă biciclist, tot a ţinut să-i spună şi el că trebuia să se urce pe la prima uşă, nu la ultima.

Faza cea mai tare: spune al doilea paznic “şi vezi că după ora 21 ai voie cu bicicleta!”. Biciclistul îi arătă afişul lipit pe uşa de lângă ei şi-i spune “uitaţi, scrie acolo ca de la ora 20”. Era 20:15 chiar, că m-am uitat la ceas. Ce zice paznicul? “eh… scrie 20 acolo… dar de fapt e 21”, mai pe un ton nervos, dar apoi discuţia s-a terminat.

Era un moment de facepalm. Cum adică “scrie 20 în lege, dar de fapt e 21”? Scrie 20 sau nu? Scrie! Atunci nu e interpretabil! La ora 20:00 am voie să intru cu bicicleta în metrou, prin decizia regulamentului făcut chiar de ei.
Dacă ar fi după mine, aş mări la toată ziua intervalul, ca să încurajez mersul cu bicicletă, şi cu siguranţă aş veghea ca tocmai paznicii mei să nu pune beţe în roate sistemului prin afirmaţii scoase din burtă.

6. Accesul in metrou cu biciclete este permis in zilele lucratoare intre orele 20:00 – 23:00 si permanent in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale; accesul in tren este permis numai pe la prima usa in sensul de mers al trenului.

de pe Metrorex

    13 comentarii

  1. Nu e normal sa mergi in timpul zilei cu bicicleta cu metroul, cand e inghesuiala. De altfel, poate incurajezi mersul cu bicicleta prin permiterea plimbarii nemijlocite a acesteia cu metroul (wtf), dar descurajezi mersul cu metroul a “pietonilor”.

      (Citează)

  2. al

      (Citează)

  3. Din același regulament stupid:

    ” 20. Fotografiatul si filmatul in incinta metroului nu sunt permise fara acordul administratiei Metrorex.”

      (Citează)

  4. Conducerii Metrorex i-a luat mult timp pana a permis accesul cu biciclete in metrou, as fi bine sa faca si parcari pentru biciclete la iesirile principale asa as veni cu bicla pana la metrou, o leg in parcare iar seara cand ma intorc de la munca as lua-o inapoi.

    Daca as fi director la Metrorex as infiinta un serviciu de inchiriat biciclete la fiecare iesire de metrou, sunt multi cei care locuiesc la 20-30 minute de metrou si care ar prefera ca banii pe biletul de tramvai, autobuz sa fie dat pentru inchirierea unei biciclete. La intersectiile mari s-ar putea infiinta un centru de recuperare al bicicletei, eu unul as da 1-2 lei pentru o bicicleta cu care sa merg pana acasa.
    Asta as numi eu civilizatie si normalitate intr-o capitala europeana.

      (Citează)

  5. Rromania ftw !

      (Citează)

  6. Numai ca fiind in Bucuresti, s-ar putea ca seara sa nu gasesti decat antifurtul in locul bicicletei.

      (Citează)

  7. In Bucuresti nu prea ai cum sa mergi cu bicicleta. Pe carosabil te calca masinilie, pe trotuar nu ai loc de pietoni. Plus ca te mai si alearga cainii.
    Nici clima nu mi se pare potrivita: vara e prea cald, nu poti sa ajungi la servici transpirat, iarna prea frig si multa zapada.

      (Citează)

    • @nashu: nu se pune asa problema. Daca apar multi oameni care vor sa intre cu bicicleta in metrou, inseamna ca o schimbare de regulament ar fi binevenita. Sigur ca n-ar fi loc la orele de varf, dar nu cred ca ar veni sute deodata.

      I-ar ajuta in schimb foarte mult pe cei care de exemplu lucreaza in Pipera si ar lua metroul pana acolo, iar de acolo cu bicicleta pana la munca. Sau invers, de la vile cu bicicleta la metrou si apoi spre oras. Sau din Pantelimon cu metroul pana la Politehnica si de acolo cu bicicleta spre Drumul Taberei. Bucurestiul trebuie sa incurajeze mersul pe bicicleta si temporar s-ar putea face ceva asa.

        (Citează)

  8. In Bucuresti nu poti sa mergi cu bicicleta decat prin parcuri. Daca mergi 30 de minute pe zi prin trafic, cred ca in 2-3 ani ramai fara plamani.

      (Citează)

  9. Ar mai fi o problema:”accesul in tren este permis numai pe la prima usa in sensul de mers al trenului.”din asta eu inteleg ca pe acolo intru in tren,unde ma duc cu bicicleta de acolo,de-a lungul si latul trenului,e treaba mea,nu,nu vad nici o prevedere cum ca sa raman si in preajma usii intai a garniturii!Daca inteleg eu prost..,corectati-ma!

      (Citează)

    • @Ion Marin: ai dreptate, dar poate o fi o scapare a regulamentului. De ce ai vrea sa te chinui sa mergi cu bicicleta prin tren, insa?

      @ion al glanetasului: nu stiu, spune-ne tu, ca te cam contrazici. Au in America mai multe libertati sau sunt aceleasi?

        (Citează)

  10. Ion al glanetașului

    26/04/2012 la 8:03 PM

    1. de ce oare au fost impuse aceste reguli “draconice”? numai în România e posibil așa ceva. În țările cu adevărat “democratice”, vezi America, cetățenii au parte de mult mai multe libertăți….
    2. Oare în aceste țări democratice cu addevărat democratice ce regulamente or funcționa la metrou. Dacă, Doamne ferește sunt aceleași, atunci ce să mai credem?

      (Citează)

  11. da ma….in bucuresti n-ai cum sa mergi decat cu masina.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus