un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gadgeteer Awards – voteaza cel mai bun smartphone si poti castiga unul

3 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Ieri Vodafone România a anunţat a doua ediţie a concursului Gadgeteer Awards, unde oricine poate vota (prin Facebook) cel mai bun telefon al anului, iar la final unul dintre participanţi va câştiga modelul ce iese pe primul loc.

Votarea se face pe pagina de Facebook Vodafone Buzz.

Eu mă aşteptam la anunţ, având în vedere că săptămâna trecută am fost rugat să trimit un top 3 personal al smartphone-urilor anului 2011. Am făcut topul astfel:

  1. Samsung Galaxy S II – este telefonul care a dominat anul 2011. Performant la toate capitolele. L-am văzut în nenumărate mâini, fiind de mare succes în România, dar şi în lumea largă (10 milioande bucăţi vândute în 5 luni)
  2. Samsung Galaxy Nexus – cel mai performant telefon al momentului. Poate că acum la MWC Barcelona s-au anunţat unele mai bune, dar apar în aprilie şi în acest moment aş alege Galaxy Nexus în faţa oricărui alt model de pe piaţă.
  3. Nokia N9 – pentru aspectul său incredibil. E un telefon de top prin care Nokia mi-a dovedit că ştie să scoată modele inovative. Nu mă împac cu sistemul său de operare, dar acelaşi design de succes, aceeaşi formă ce îmi place foarte mult, se găseşte şi pe Lumia 800 şi pe întreaga gamă de noi telefoane Nokia. N9 a deschis însă acest drum şi am auzit multe persoane spunând că-şi doresc unul.

După cum s-a dovedit mai târziu, topul meu a ocupat în final, după adunarea voturilor tuturor celor din Gadgeteer.ro, locurile 2, 3 şi 4. Pe primul loc a apărut iPhone 4S, care în topul meu nu a intrat din cauză că aduce prea puţine noutăţi faţă de iPhone 4. Puteţi vedea în aplicaţie întregul clasament.

Premiul concursului de pe Facebook va fi telefonul aflat pe primul loc în topul public. Votarea se poate face până pe 15 martie.

    5 comentarii

  1. De ce consideri ca Galaxy Nexus e cel mai performant? In mai toate benchmark-urile sintetice se plaseaza sub Galaxy SII, nu are slot de card, camera e de 5MP faţă de 8 ai lui SGSII, iar ICS nu cred ca poate fi trecut in randul avantajelor: eu mi-am instalat pana acum 3 build-uri diferite de ICS pe SGSII si am renuntat la fiecare dupa maxim o zi, pentru ca miscau ingrozitor si nu aduceau mare lucru in plus faţă de un 2.3.x bine configurat. Am fost tentat sa dau vina pe telefon initial, dar m-am linistit in momentul in care am butonat un Galaxy Nexus si am vazut ca se misca si mai prost decat SGS(II)-ul meu cu ICS.

    Singurul punct forte al lui Galaxy Nexus dupa parerea mea, e display-ul. Insa pana si asta e un avantaj discutabil avand nevoie de putere de procesare mai mare pentru a randa totul la rezolutia aia.

    Ontopic: Tot Galaxy SII am votat si eu, pe locul doi insa la mica diferenta e iPhone 4S. Ar fi interesant de vazut la care dintre cele doua as renunta, dupa ce le-as folosi in paralel, sa zicem pentru o luna… :))

      (Citează)

  2. Prea multi apple fanboi ca sa iasa un top obiectiv.

      (Citează)

  3. Nu sunt fan al nici unei corporatii Nokia, Apple, Samsung, Google si consider competitia lor ca fiind benefica pentru mine, utilizator de gadget

    Consider acest top obiectiv si reflecta foarte bine realitatea. iPhone 4S nici nu poate intra in vreun top pentru 2011 pentru ca a fost lansat tarziu si a venit mai mult ca un upgrade pentru iPhone 4
    Foarte bun articolul si topul! Felicitari Radu

      (Citează)

  4. sper sa fie adevarat ca nu mai am ancredere an mine dar asta e asa cum zic eu ca nici an guvrnu care a fost si nici acum mafioti cu totii

      (Citează)

  5. @sebidenghel: esti exact on toppic:))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus