un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ororile de dimineață

11 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Acest post nu este despre femei nemachiate dimineaţa, ci despre ştirile de dimineaţă.

Eu mă dau jos din pat la 8, dar alarma îmi sună la 7, iar în acea oră disponibilă doar mă dezmorţesc încetişor uitându-mă la ştiri. De câţiva ani am început să mă dezmorţesc foarte repede atunci când ştirile îţi arată numai orori şi crime din cele mai groaznice.

Categorii de ştiri pe care aş vrea să le aud dimineaţă:

  • rezumatul ştirilor zilei anterioare.
  • meteo.
  • rezultatele nopţii din diverse sporturi; toate sporturile, nu doar ce-a făcut Becali.
  • cum e traficul, unde sunt lucrări, unde se anunţă radare.
  • ce se va întâmpla interesant în acea zi, vernisaje, spectacole.
  • I Like IT, Ce se întâmplă, doctore?

Ce văd de fapt la ştirile dimineţii:

  • oameni morţi în accidente rutiere
  • copii arşi de vii în incendii
  • oameni morţi în altercaţii
  • interlopi arestaţi şi arme găsite asupra lor

De ce atâtea tragedii? De ce s-au mutat ştirile de la ora 17 la ora 7 a dimineţii şi trebuie să-mi încep ziua fără nici o informaţie utilă, ci numai cu toate crimele, nenorocirile şi dezastrele în minte?Nu vreau asta. Nu-mi mai oferiţi asta!

Şi spun “fără nici o informaţie utilă” pentru că la sport văd doar “spam” despre vedete închipuite, iar la meteo, dacă te uiţi pe ProTV (în special despre ei vorbesc aici), nu poţi să afli doar temperaturi şi dacă va ploua sau nu, ci trebuie întâi Busu să-şi dea cu părerea despre ce merge rău în ţara asta şi să ţină un mic discurs plin de morală, înainte de a zice câte grade sunt la Piteşti şi unde e înnorat.

    9 comentarii

  1. Daca te uiti la stiri si daca ai televizor… Eu am renuntat la televizor in 2006, prefer sa ma dezmortesc pe muzica, facand un pic de sport, stirile le citesc pe net, cat mananc, si apoi sunt good to go.

      (Citează)

  2. Busu are ceva minute de umplut, nu degeaba Stirile de dimineata de la ProTV tin 2 ore.

      (Citează)

  3. ceu ma dezmorteam pe BBC sau pe Euronews tocmai pentru că vroiam sa am parte de un rezumat. In România nu am găsit pe nimeni care să ofere așa ceva, și am cam renunțat la TV dimineața.

      (Citează)

  4. Absolut de acord cu tine, nici eu nu inteleg de ce trebuie sa incepem ziua cu astfel de stiri??? Daca sunt curios de asa ceva acolo-s stirile de la ora 17:00 si e destul.
    Trebuie sa semnalam cat mai multi, poate se trezesc ca nu asta ne intereseaza, nu asta te face sa pornesti pozitiv intr-o dimineata.

      (Citează)

  5. Eu nu inteleg de ce trebuie sa ne incepem ziua cu stiri de orice natura ar fi ele. Eu nu sunt early bird, in 15 minute am timp sa ma spal, sa mananc (desi de cele mai multe ori n-o fac) , sa ma uit pe widgetul de vreme in caz ca nu ma prind cum e afara uitandu-ma pe geam, sa ma imbrac si sa plec. Oricare alta activitate mi se pare irelevanta pe langa 30 de minute de somn in plus :))

      (Citează)

  6. total de accord cu Revo, somn ftw

      (Citează)

  7. Vezi? De asta nu ma uit ever la stiri :) Cel putin nu din ro. Iti creezi o bula roz in care traiesti, unde lumea e normala si sanatoasa la cap. Apoi daca vrei sa stii ce se intampla relevant, ai site-uri de stiri internationale. Ro.. not so reliable. Nimeni n-are nevoie sa stie de gigi care a baut in birtul comunal pana s-a facut atat de muci incat si-a luat toporul si si-a masacrat nevasta.

      (Citează)

  8. Pentru timpul probabil folosesc asta:
    http://vremea.meteoromania.ro/digiweather/subscribe.php

    iti setezi orasul si nu mai ai stres cu toti “prezentatorii”. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus