un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile XboX și Playstation 4 ar putea fi anunțate în iunie

9 Jan 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

IGN zice că din surse sigure atât Microsoft cât şi Sony vor arăta la târgul E3, în luna iunie, noile console Xbox şi respectiv Playstation 4.

Nu pot decât să mă simt un pic descumpănit de ştire şi să spun că în România nu este cel mai bun moment pentru noi console, chiar dacă acestea vor apărea tocmai de Crăciun 2012 sau poate chiar în 2013. Simt că piaţa noastră nu le cere.

De exemplu cunosc foarte mulţi oameni care abia acum, în ultimele luni, au descoperit cât de distractiv este un Xbox 360 cu Kinect. Aici este şi meritul Microsoft pentru că a început să expună consola în magazine şi în mall-uri şi lumea a văzut că te poţi distra simplu şi “curat” pe ea, înlăturând oarecum impresia că toate jocurile sunt a) pentru copii şi b) pentru zei în butonarea controllerului. De Black Friday consolele Xbox s-au vândut în prima oră, de Crăciun cunosc cel puţin 3 familii care şi-au luat una, Nihasa a venit şi el cu una la Revelion şi tot aşa. Şi eu am un Xbox 360 pe wishlist, pentru că vreau să joc Halo 3 şi Gears of War.

O consolă nouă mi-ar încurca un pic planurile. România încă nici nu este pe lista ţărilor suportate oficial în universul Xbox, noi mai avem încă de tras (şi de convins) pe această parte. Iar când lumea începe să descopere avantajele ei şi plăcerea de a te juca, să vii cu alt model în România și cu un preț mai mare ar fi descumpănitor.

Despre Playstation 4 este acelaşi discurs. Simt că încă sunt multe de jucat şi de făcut pe PS3, eu am o listă imensă de jocuri pe care le vreau. Ştiu că nu mă obligă nimeni să trec la PS4 sau la Xbox “720” (ba chiar se ştie că după câteva luni de la lansare urmează o scădere strategică de preţ şi atunci e momentul potrivit pentru achiziţie), dar mă vor obliga jocurile. Ce fac când apare Uncharted 4 şi merge doar pe PS4?

Ah, şi trebuie să apară şi următorul Wii în curând…

    5 comentarii

  1. scrie si tu cateva titluri din lista aia lunga de jocuri dorite pentru ps3 daca poti

      (Citează)

  2. De curiozitate, care sunt titlurile jucate de tine pe PS3? :)

      (Citează)

    • @cartus: de ce, imi trimiti cadou? :P

      Ma gandesc la God of War, Metal Gear Solid, Resistance, Bayonetta, niste FIFA, Final Fantasy 13-2

      @Emil: pai seria Uncharted, Final Fantasy 13, FIFA, Gran Turismo.

        (Citează)

  3. Imi place sa vad pe youtube walkthrough-urile la jocurile pe care nu le pot juca (nu am ps3)
    God of War, Metal Gear Solid, Resistance, le stiam, si seria Final Fantasy o stiam, toate au o grafica impresionanta.
    De Bayonetta nu auzisem pana acum.
    Uncharted are ceva din indiana Jones si Tomb Raider in el si am vazut toata seria jucata pe youtube.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus