un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ceai alb cu pere

5 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Dacă vreţi să încercaţi un ceai minunat, mergeţi la magazinul Leonidas de pe Calea Dorobanţilor 35, unde au şi ceaiuri Tea Forte, şi luați vărsat din cel numit “white ginger pear“.

Este minunat. Nu pot zice asta de suficiente ori ca să vă transmit plăcerea cu care îl beau. Este un ceai alb şi, din fericire, ghimbirul (acel “ginger”, da) nu se simte la limbă, nu te ustură, nu pişcă, ceea ce este foarte bine. La început mă temeam că îl voi bea cu dificultate din cauza ghimbirului, dar nu este cazul.

Aroma este una de pere din acelea moi, aurii şi suculente, din care muşti şi curge zeamă pe toate bărbia şi dai repede capul în faţă ca să nu-ţi curgă şi pe haine. Parfumul este tot de pere şi l-am observat încă de la prima cană, când începuse să miroasă frumos în toată camera. Pe site scrie că ar conţine şi frunze de mur, frunze de roiniţă (wtf îs that), ceai alb, nalbă şi alte arome, dar nu sunt atât de sensibil la limbă încât să le pot confirma pe toate. Mie mi se pare că are gust de pere şi îmi plac perele, aşa că-mi place şi ceaiul.

Mai am puţin din borcănelul cu acest tip de ceai şi sunt într-o dilemă pentru momentul când îl voi termina: să iau tot “white ginger pear”, fiind aşa bun, sau să încerc şi alte feluri din aceeaşi gamă, că poate altele sunt chiar şi mai şi?

    12 comentarii

  1. Rooibos cu scortisoara :)

      (Citează)

  2. Rooibos cu scortisoara e clasic deja :)
    Eu am luat un ceai de la Bernschutz & Co. (cred ca asa se scrie), cumpar mereu de la ei, si n-am citit prea bine ce continea. Era un ceai verde cu fructe si flori si PIPER ROZ. Nici nu mi-am dat seama, miroase foarte placut, dar pisca al naibii (ca sa vedem ca nu tot ce e roz e inofensiv). :)

      (Citează)

  3. E clar, imi ploua-n gura, cat de curand ma duc acolo.

      (Citează)

  4. e simplu: ia 2 :) unul de pere si o aroma noua

      (Citează)

  5. eu am avut pachetul cu 6 piramide. foarte bune, dar prea scumpe dupa parerea mea. uitandu-ma pe site, un set de 2 pliculete e mai scump decat o sticla de vin (mediu calitativ). e un ceai totusi nu elixirul tineretii. :)

      (Citează)

  6. @Carcotasu:

    Nu merita piramide sau pliculete. Cel mai bine iei ceaiul varsat si o cana cu infuzor si iesi mult mai ieftin.

      (Citează)

  7. prea aromate pentru gustul meu. prefer un genmaicha sau un oolong oricand. pretul mi se pare sinistru, 100g de ceai de buna calitate incep pe la 6 Eur.

      (Citează)

  8. Stiam eu ca roinita este si la noi si e destul de cunoscuta.
    http://www.gustos.ro/forum/plante-si-legume-un-remediu-naturist-f19/roinita-t686.html
    Si se pare ca e mare smecherie :))

      (Citează)

  9. De tei , menta , busuioc si sunatoare nu mai bea nimeni ? :)

      (Citează)

  10. Mie mi-a placut tare mult White Ambrosia :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus