un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A fost #FlashmobCuLer

20 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Spre surprinderea mea, la #FlashmobCuLer de ieri nu s-a pronunţat deloc cuvântul “ler”. Am ascultat în schimb o colinda cultă (aşa se zice?), frumos cântată de (şi aplauze pentru) Ionuţ Tecuceanu, Anca Duma şi Daniela Matei, împreună cu un cor de vreo 40 de alţi tineri.

Probabil că aţi citit deja că totul a fost organizat de Cosmote, fiind metoda lor de a vă ura sărbători fericite; sau, dacă n-aţi citit, la mulţi ani din partea Cosmote România! Urmăriţi clipul de mai jos pentru a vedea montajul celor câteva minute de colind cântat în mallul Sun Plaza, spre surprinderea publicului prezent în acel moment în zona de restaurante.


Ce nu se vede în film este pregătirea pentru colindat, dar o parte am surprins-o eu în fotografiile de mai jos. Repetiţiile din parcare, de la nivelul -1 zona K, unde protagoniştii se pregăteau printre maşini şi printre fețele uimite ale celor care apăreau cu cumpărăturile în pungi şi găseau colindători în parcare. Sincronizările la minut (mai avea un pic Costin şi îi punea să-şi potrivească toţi ceasul după al lui, ca în filmele de commando), veste verzi şi tricouri negre, “să vă închideţi telefoanele”, împărţirea pe grupuri şi traseul fiecăruia prin food court.

Ajuns sus, m-am pregătit cu aparatul foto şi am aşteptat să înceapă show-ul. La şi 33 se punea totul în mişcare. A început Tecuceanu, care s-a pus pe scaun pe treptele de la Oxygen şi a început să cânte la chitară, apoi de pe scările rulante, de pe la mese sau de prin alte locuri au început să iasă ceilalţi colindători, mergând prin mulţime, clopoţind şi cântând “colinde, colinde”. @fatadinport era ascunsă după Cinnabon, Anca nu ştiu unde a stat, dar se observă bine de tot în film când încep şi ele să cânte.

Câteva minute mai târziu se termina totul, în aplauzele publicului şi îmbrăţişările participanţilor. La mulţi ani din partea Cosmote!

    3 comentarii

  1. E un moment frumos dar este departe de a se numi flashmob. In primul rand a fost sponsorizarea foarte evidenta, astfel ca s-au deosebit foarte bine participantii de restul publicului. Si nici nu am vazut uimire, surprindere pe fetele celor prezenti. Apreciez initiativa dar nu o pot lauda

      (Citează)

    • @Radu: cred ca numele de flashmob vine mai degraba de la faptul ca participantii apar brusc, fac ce au de facut si apoi pleaca. Ma indoiesc ca exista pe undeva un flashmob absolut spontan care sa cante ceva si din astea.

      Am prins si eu unele in diverse locuri. Un cantec, un colind, o actine de ceva, mereu m-am simtit placut impresionat si cumva norocos ca m-am nimerit acolo fix cand niste oameni talentati fac “ceva”. Cat despre surprindere pe fata celor prezenti, na, a fost un colind, n-au aterizat extraterestri.

        (Citează)

  2. @Radu Balan: Flashmob-ul este o actiune inedita realizata de un grup de oameni care se strang intr-un loc public pentru a oferi un moment artistic, distractiv sau satiric.

    Cele necomerciale sustin cauze, iar cele comerciale marcheaza un anume moment (vezi Craciunul) sau pot avea scopul de a promova intr-un mod neconventional produse si/sau servicii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus