un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde ploua si unde crapa

7 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Inundaţiile din Tailanda nu au afectat doar producţia de hard-diskuri de care vorbeşte Zoso aici şi deci şi preţul lor, ci efectul se propagă mai departe. Mă aştept ca laptopurile să se scumpească proporţional cu scumpierea unităţilor de disc. De exemplu Asus a anunţat că mai are stoc de hard-diskuri doar pentru o lună de zile, iar apoi vor vedea şi ei pe unde scot cămaşa.

Efectele sunt destul de greu de estimat pentru mine, dar mă gândesc că modele de succes precum Zenbook-ul ce urmează să ajungă peste câteva zile şi la vânzare în România va fi “pasăre rară” exact atunci când nu trebuie să fie probleme, adică de sărbători. Şi nu e vorba doar de Asus, ci de toţi producătorii de laptopuri şi staţii de lucru, dacă în ele se găseşte şi un hard-disk.

În altă ştire, o fabrică Nikon este şi ea sub apă, asta după ce mai demult au avut o altă fabrică afectată de cutremurul din Japonia. Fabrica din Tailanda va fi repornită în ianuarie, iar până atunci producţia de DSLR-uri şi camera V1 şi J1 va fi afectată.

Poate n-ar strica să cumpăraţi de pe acum ceva pentru Crăciun. Să fac nişte liste cu ce produse aş recomanda eu?

via TheVerge

    8 comentarii

  1. radu, Zenbook-urile au SSD-uri, e mai ok acolo, nu se faceau in Thailanda :)))

      (Citează)

  2. Stii ca au disparut de la importatorii romani toate HDD-urile de cand s-a dat prima data anuntul? Baieti destepti…

    Ia sa vedem cine va scumpi subit HDD-urile dar va livra din stoc… Eu pariez pe prietenii tai, aia cu vanzarea mai mare decat toate magazinele offline la un loc.

      (Citează)

  3. D800!

      (Citează)

  4. Yep, fa liste pls. Nu strica niste idei bune de gifts.

      (Citează)

  5. Propune mutarea fabricii pe Tampa sau pe Muntele Gaina.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus