un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum am luat teapa de la usbstore.ro si Groupon

23 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

39 comentarii

Acum vreo lună de zile a fost pe Groupon.ro o ofertă pentru Powerball la 39 de lei. În mod normal costă vreo 70 de lei, aşa că, mai mult din curiozitate, am cumpărat un voucher pentru a avea un Powerball la preţ redus.

La început vroiam să spun că țeapa a venit doar de la usbstore.ro, magazinul care avea promoţia, dar prin Groupon am ajuns la ei şi îi consider la fel de responsabili. Pentru posteritate, oferta iniţială este disponibilă aici, dar vă puteţi uita direct în imaginea de mai jos şi veţi observa:

  • fotografie cu Powerball
  • condiţii de utilizare, unde scrie “veţi plăti 39 lei în loc de 69 lei pentru un Powerball”
  • “Powerball este un dispozitiv giroscopic…” scris la descriere mai jos.

Deci cumperi un Powerball, nu?

Poate ar fi trebuit să mă sesizez atunci când, încercând să introduc pe site-ul magazinului codul de voucher primit, îmi apărea un mesaj de eroare care spunea că este un cod invalid. Dar am crezut că poate s-a generat greşit voucherul, aşa că am scris un email la Groupon, într-o conversaţie care în mare este cea de mai jos:

“Voucherul achiziţionat ieri pentru promoţia Powerball de la USBstore.ro este menţionat ca având codul invalid atunci când încerc să-l introduc în formularul de comandă de pe site-ul usbstore.ro, conform instrucţiunilor. Codul respectiv este *****. Sigur este generat bine?”

Observaţi că eu am zis din nou Powerball. Răspunsul primit de la Groupon este următorul:

“Din lista de produse avem rugămintea de a selecta ”bila nebuna”.”

M-am gândit că poate “bila nebună” este un alt nume pentru produs, special făcut ca să deosebească acele comenzi venite prin voucher de cele normale. Am ales “bila nebună” şi am comandat. Fix 30 de zile mai târziu a fost livrată comandă.

Evident că n-am primit un Powerball, v-aţi prins deja de asta. Am primit în schimb un “Wrist ball magnetism massage”, adică o bilă asemănătoare, dar care nu e Powerball. Probabil este vreo chinezărie ieftină (de unde şi termenul imens de livrare, au fost comandate ulterior promoţiei pe număr fix) care costă mult mai puţin decât ce-am plătit pe ea.

Mulţumesc Groupon şi Usbstore.ro, voi mai cumpăra cu siguranţă şi altădată! Feriţi-vă de astfel de oferte. Și îmi vreau Powerball-ul, la naiba!

    39 comentarii

  1. Ai presupus bine cat costa: http://www.dealextreme.com/p/led-power-gyro-wrist-ball-1265

    7,7 dolari, plus TVA, transport gratuit :)

      (Citează)

  2. =)) “bila nebuna”

      (Citează)

  3. ce ai ma? ai powerball chinezesc,

    e identic cu ala normal …

    numa ca e chinezesc si se cheama magnetic nu stiu ce :)))

      (Citează)

  4. La fel se intampla cu cutitele contour pro si dispozitivele de masaj relax&tone (astea nu-s pe groupon, ci pe alte saituri). In cazul asta e falsificat chiar ambalajul, sa semene cu cel original.

      (Citează)

  5. japcari !

      (Citează)

  6. Urât! Dacă se si mişcă după cum arată, e clar că poţi s-o arunci liniştit. Oricum, dacă îţi iei până la urmă Powerball ţi-l recomand, am unul de vreo 2-3 ani şi e o jucărie chiar utilă. Am Carpal Tunnel la mâna stângă si pe mine chiar ajută exerciţiile cu el, deci nu e numai de fiţă.

      (Citează)

  7. Bine ca nu ti-au trimis bile vaginale sau, doamne fereste, anale! Vezi ce cititori plini de compasiune ai? :))

      (Citează)

  8. Asteptam cu interes recenzii la ultimul racnet de televizor Povasonic si la noul laptop SOANY !

      (Citează)

  9. E dual-sim?

      (Citează)

  10. buna treapa ai facut. de aia nu cumpar eu vouchere:)

      (Citează)

  11. Eu as zice ca ti-ai luat in primul rand teapa de la Groupon. Ei sunt cei care trebuie sa fie atenti sa nu-ti dea colaboratorul LOR teapa.

      (Citează)

  12. Mi-am luat si eu vreo doua tepe si m-am linistit. Nu-mi mai trebuie cupoane cat oi trai.

      (Citează)

  13. Depune o reclamaţie la Protecţia Consumatorilor. Se poate depune şi online, cu tot cu copii dupa actele doveditoare, poze etc. Ei sunt obligaţi să-ţi răspundă în 30 de zile. Şi să ştii că se bucură când primesc sesizări întemeiate.

    Altfel, dacă doar te plângi pe blog, n-ai rezolvat nimic, iar “afacerile” acestora vor continua la fel.

      (Citează)

  14. Iti dau eu unu original la 40 lei cu geanta cu tot, la mine se umple de praf.

      (Citează)

  15. Salutare Radu,

    Ne cerem scuze pentru situaţia pe care ai descris-o în acest articol. Departamentul editorial a folosit nişte materiale greşite în conceperea ofertei, iar această neconcordanţă a fost sesizată prea târziu. Ţin să menţionez faptul că nu am vrut în niciun moment să inducem în eroare cumpărătorii cu ceea ce am prezentat pe site. Îţi mulţumim pentru feedback şi apreciem reacţia ta ca fiind una absolut normală. Învăţăm din greşeli şi ne dorim ca acestea să fie din ce în ce mai puţine.

    Vreau să te asigur de faptul că îţi stăm la dispoziţie pentru a-ţi returna banii pentru produsul pe care l-ai achiziţionat şi ai fost dezamăgit. Scrie-ne un scurt email la online (a) groupon.ro sau la adresa de email cu care am semnat acest comentariu şi mă voi asigura personal că voi rezolva problema. Mai mult, îi îndemn pe toţi cei care citesc acest articol şi au nemulţumiri sau nelămuriri în ceea ce priveşte serviciile Groupon, să ne contacteze şi ne vom asigura că vom rezolva fiecare situaţie.

      (Citează)

  16. Deci nu a fost înşelăciune, departamentul editorial dăcât a furat de pe net o poză greşită. Nu că de obicei nu se face o analiză a furnizorilor, să se verifice că sunt onorabili. Sau nu furnizorul trimite datele pentru publicare?

      (Citează)

  17. @Gabi Udrescu, daca va dadeati seama “prea tarziu” atunci cand Radu va dat mail sa va spuna ca nu merge codul voucherului trebuia sa ii prezentati eroarea, acum cu explicatii de genu te afunzi mai rau in “noroi”.

      (Citează)

  18. Fa reclamatie la OPC, ANPC pardon.

      (Citează)

  19. Radu, dacă faci un articol după aia despre cum se face o reclamaţie la ANPC/OPC, cred că ai câştiga mai mult din blog, decât cei 39 de lei, chiar dacă este posibil să pierzi plângerea.

      (Citează)

  20. @Piticu21

    N-ai cum sa ai un kkt chinezesc in loc de produsul original. Powerball e marca inregistrata. E ca si cum ai plati bere Carlsberg si ai primi bere timisoreana. PLM

      (Citează)

  21. eu cred ca ti-au trimis dirty ball d-asta ptr. ca nu mai aveau neo-socket: http://90revolution.wordpress.com/2011/10/24/groupon-ma-crede-american/

      (Citează)

  22. @Nashu_mare: facem eforturi pentru a oferi cele mai bune servicii pentru clienţii noştrii. de asemenea, menţinem o permanentă legătură cu partenerii, încercând să testăm chiar noi majoritatea produselor pe care le promovăm; totuşi, se mai pot strecura şi greşeli; ne dorim ca acestea să nu fie frecvente şi depunem eforturi constante în acest sens.

    De la apariţia acestei oferte pe site-ul groupon.ro până acum au trecut peste 2 luni, timp în care procedurile de QA s-au îmbunătăţit constant.

      (Citează)

  23. @Gabi Udrescu

    Deci recunoşti că scuza cu departamentul editorial care a furat o poză greşită de pe net a fost un mare bullshit?

      (Citează)

  24. @alex(@promotii_online).. grea limba romana, nu-i asa?

      (Citează)

  25. @Gabi Udrescu : din pacate ce incerci tu sa faci aici se cheama a drege busuiocul. Ai avea mai mult de castigat daca ai spune sincer ca a fost o teapa. Da-o naibii, chiar scrie pe noi fraieri sa inghitim chestiile tale stupide de marketing? Drept cine ne iei ? Te rog nu ne mai insulta inteligenta.

      (Citează)

  26. Articolul cred ca si-a atins scopul :))

      (Citează)

  27. Radu, eu iti sugerez sa continui cu ANPC si cererea ta; e reclama mincinoasa si punct. Cere sa ti se ofere produsul din imagine. E vorba de un principiu, ai platit un produs, si vrei acel produs. Nu e treaba ta cine plateste GroupOn, USBstore … sigur amenda de la OPC si pierderea de imagine a fiecarei companii e mai mare decat suportarea costului unui Powerball basic, ca si cel din imagine.

    Tot in UE, problema se pune altfel, tot GroupON; http://www.zf.ro/eveniment/cum-era-sa-dea-faliment-o-companie-din-cauza-ofertei-speciale-de-pe-site-ul-groupon-8994494

    Cred ca postul pe blog si-a atins efectul: orice oferta promovata pe astfel de siteuri, dupa mine, are la baza:
    – fie pret initial extrem de mult umflat; da poate e monopol dar macar atunci nu-l promovezi, ca mai sunt si unii cu IQ peste medie care se prind si s-a dus cu firma ta;
    – fie pret umflat temporar pt ca apoi sa poata fi redus prin promotie;
    – fie e vorba de calitate inferioara, cazul tau.

    Intreabrea mare care se pune acum e, până la momentul publicării postului tau restul de 20 persoane țepuite de Groupon.ro si USBstore.ro au fost contactate pentru cere scuze + restituire produs ?

      (Citează)

  28. mi-a scapat anterior, dar cred ca http://powerball.ro/ e cunoscut tuturor, nu ?

      (Citează)

  29. Ar fi normal ca toti cei aflati in situatia lui Radu sa reclame la ANPC aceasta situatie, asta daca brusc nu se trezeste firma respectiva si maine dimineata le livreaza Power Ball la usa.

    Off-topic, dar tot din zona comertului on-line: Respect celor de la eMag care in iulie 2010 mi-a livrat notebook-ul comandat la pretul de 130 de lei (eroare pe site) fara sa comenteze nimic.

      (Citează)

  30. Se pare ca si usbstore a gresit poza, ba chiar si filmuletul de prezentare: http://www.usbstore.ro/Traznai-utile–platesti-1—primesti-2/Bila-nebuna/

    Numai bine
    Vali

      (Citează)

  31. Daca ar fi fost ca cineva cu un blog mai putin “vizibil” decat al lui Radu sa fi scris un post asemanator cu privire la o teapa de pe Groupon, credeti ca s-ar fi sinchisit macar cineva de la site-ul respectiv sa lase vreun comentariu ? Chiar si unele care frizeaza indolenta, ca acestea cu care omul a incercat sa ne convinga ca nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase.

      (Citează)

  32. @Spadez Daca te uiti prin comentarii numai omu’ de la Groupon sustine ca poza a fost furata de Groupon de pe net. Toti ceilalti, inclusiv Radu, sustin ca poza apartine usbstore. Groupon pur si simplu nu sunt de incredere pentru ca nu isi testeaza partenerii si prin intermediul lor ajung sa vanda tot felul de țepari.

      (Citează)

  33. Ar trebui sa existe un sait cu tepari, sa fie acolo pusi fain frumos si sa se fereasca lumea de leprele astea.
    De citit si:
    http://livelyf1.blogspot.com/2011/11/dcshopro-refurbished-vandut-ca-nou.html

    Aproximativ in aceeasi oala.

      (Citează)

  34. Enzo, nu îţi ajung antiţeparii cu care face spam nenea senator sau deputat sau ce plm o fi, marele spammer Urban Iulian?

      (Citează)

  35. Teparii de la GRUPON, am luato si eu cu o tigae,aviz amatorilor de chilipiruri de pe aceste saituri

      (Citează)

  36. Si eu am luat teapa de la groupon, macar tu ai primit ceva… Eu am cumparat tot asa un voucher pentru 10 lampione zburatoare si am platit in jur de 50 de lei. dupa ceva timp mi-au trimis mail ca pachetul meu va sosi prin posta Atlasib miercuri sau joi (la vreo 3 saptamani de la lansarea comenzii), a mai trecut o saptamana si tot nu am primit nimic, am sunat si la Atlasib (oameni binevoitori) dar nici vorba de vreu colet pe numele meu. Bineinteles ca la telefon nu raspund niciodata cei de la groupon. Asa ca am ramas si fara bani si fara lampioanele zburatoare, probabil le-au lansat ei pt mine. Eu le doream pt revelion 2012/2013, si comanda era pentru inca 2 persoane care mi-au si platit pentru lampioanele lor…m-am facut si rehat. ASA CA… NU MAI CUMPARATI DE LA GROUPON !

      (Citează)

    • Nu Groupon ti-a dat teapa, ci magazinul pentru care au intermediat. Sigur, au si ei o parte de responsabilitate, dar depinde ce le-ai zis cand ai facut sesizarea.

        (Citează)

  37. Consider principalul raspunzator ca fiind groupon, pt ca nu isi verifica partenerii. Iar in sesizare le-am cerut sa imi spuna data exacta cand soseste pachetul si numarul awb-ului de transport pt a-l putea urmari, pentru ca nu mi-a sosit coletul pe 19 sau 20 decembrie, cand au zis ei. Deja e data de 28 si nu am nici un raspuns de la ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus