un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TransportUrban.ro pentru Bucuresti

31 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Ce nu fac primăria, RATB-ul și Metrorex-ul face un grup de oameni cu ceva talent la programare: o hartă interactivă a Bucureștiului, cu stațiile de metrou, tramvai și autobuz puse pe ea, plus planificare de trasee între destinații. Au chiar și o aplicație de Android în beta.

Aplicaţia online este disponibilă pe TranportUrban.ro. Cauţi o adresă pe hartă, te duci la ea, apeşi pe Plecare şi faci click pe harta pentru a seta locul de start. Repeţi operaţiunea pentru a seta Sosirea, apoi alegi mijloacele de transport pe care eşti dispus să le foloseşti (tramvai, autobuz, metrou) şi apeşi Calculează Ruta.

Eu am simulat câteva rute şi rezultatele sunt bune. De exemplu mi se recomandă să merg 5 minute pe jos până la staţia de tramvai, să-l iau până la Piaţa Muncii de unde să schimb pe metrou şi să merg până la Victoriei aşa. Din Timpuri Noi şi până pe Bucureştii Noi îmi recomandă metroul, că tot s-a deschis noul tronson, cu schimbare la Basarab. Timp estimat 43 de minute, foarte realist.

IDEI BUNE

  • are deja interfaţă şi în engleză
  • auto-completare pentru adrese şi puncte de interes
  • rapid în calcul
  • poate integra şi obiective turistice

MAI E DE LUCRU LA

  • pictogramele de metrou, tramvai şi autobuz sunt greu de deosebit între stările activat şi dezactivat
  • mai e nevoie de mici traduceri prin interfaţă
  • aş colora traseul ca să fie mai clar, dintr-o privire, de câte ori schimbi mijloacele şi ce anume foloseşti pe fiecare porţiune

Despre aplicaţie de Android nu-mi dau cu părerea că nu am încercat-o. Aştept să o văd verificată de alţii înainte de a o instala şi eu.

Dacă vi se pare ok proiectul, îi puteţi vota în concursul Pepsi Refresh (ceva cu inovarea oraşului tău – transporturban.ro e exemplu perfect) prin interfaţa din site.

    4 comentarii

  1. Imi place ca e aerisita si intuitiva

    exista deja o astfel de aplicatie
    http://www.salutbucuresti.ro/harta/
    pui steguletele pe harta si iti calculeaza traseul

    foarte frumos ca s-a implementat asa ceva

      (Citează)

  2. Mie imi place chiar se misca mai bine ca salut bucuresti si e chiar mai atractiva si mai colorata.

      (Citează)

  3. Foarte bun site-ul, dar doar mie mi se pare ca raspunde cam greoi?

      (Citează)

  4. Eista si la pmb o astfel de harta, in care puteti face trasee, care sunt chiar foarte precise. Doar ca nu e asa aratoasa :)
    http://harta.pmb.ro/lps-4.0.6/main.lzx?lzr=swf7&debug=false&lzbacktrace=false#0

    Asta nu inseamna ca site-ul nu e bun, e chiar foarte ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus