un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Versiunea Libertatea despre iPhone-ul pierdut

2 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Nu mă refer la zvonurile despre iPhone 5, că nu-mi pasă de ele şi oricum nu cred că-s adevărate. Având în vedere ce s-a întâmplat cu iPhone 4, nu cred că vreun telefon mai iese acum din sediul Apple decât cu pază serioasă.

Dar ce stie Libertatea ca s-a intamplat acum un an cu iPhone 4 și aventura prototipului pierdut?

În urmă cu un an, când a fost pierdut primul telefon iPhone 4, angajaţii Apple au reuşit să-i identifice poziţia pe un radar, în casa unui bărbat, care însă a negat că ar avea vreo informaţie legată de prototip.

Angajaţii Apple l-au găsit cu un radar? Dar ce era, avion? Am mers cu radarul de telefoane prin cartiere până l-au găsit în casa unui bărbat, care, atunci când au dat buzna peste el 5 poliţişti plus un angajat Apple ce căra în spate ceea ce părea a fi un radar portabil, cu tot cu antenă rotativă, a declarat că nu ştie nimic despre prototip? Aparent da.

Ciudat, pentru că eu îmi aduc aminte că un angajat Apple a pierdut telefonul într-un bar, l-a găsit unul de pe acolo, l-a vândut sau adus la Gizmodo.com, care l-au pornit pentru teste. Apple l-a resetat şi blocat de la distanţă, ca apoi Gizmodo să-i contacteze la modul “băi telefonul ăsta necunoscut e al vostru sau ce? cum comentați?”, moment în care Apple l-a cerut înapoi. Toata “saga” e aici.

via Libertatea

    5 comentarii

  1. Dar oare cum a facut diferenta radarul de telefoane intre 3GS si quatro? Dar intre Androiduri si mere? hm…

      (Citează)

    • @cartus: o gramada de servicii ofera posibilitatea asta. Cel de la Gizmodo s-a blocat imediat ce a fost deschis (sau a ajuns la ei deja blocat, nu mai stiu), ca n-au putut zice nimic despre ecran atunci.

        (Citează)

  2. eu stiu ca exista un site pe care iti inregistrezi mobilul si vezi pozitia lui daca vrei, cam in genul Lookout de pe android… ma insel oare? odata pus acolo, cat timp e deschis si are semnal, poti vedea cam pe unde e…. sa nu aibe astia atata minte sa il puna acolo ca sa vada pe unde e?

      (Citează)

  3. @cartus: google latitude

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus