un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tur de cinema Digiplex

27 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Am vizitat ieri seară împreună cu câţiva alţi bloggeri cinematograful Grand Digiplex din Băneasa, cel nou-deschis. Ştiu că v-am împuiat deja capul cu el, dar dacă mergeţi la filme atunci vă va interesa acest post. Ideea este că orice cinematograf ar trebui să ofere astfel de tururi, deoarece îţi permit să vezi ce şi cum se prezintă în diversele săli ale sale şi deci unde să cumperi bilet.

Spre exemplu, sălile VIP sunt foarte şmechere, cu canapele foarte confortabile, spaţioase (doi oameni se lăfăie, unul ar putea dormi acolo) şi moi. Pe jos e parchet, pe lângă ele este câte o măsuţă cu o veioză discretă. Am înţeles că există mereu şi un ospătar de serviciu care te serveşte cu băutură şi snack-uri de câte ori îi ceri. Mişto sala şi eu o văd folosită şi pentru alte scopuri decât filme, de exemplu traininguri sau discursuri “de lux”.



Apoi, sala Ultra are cel mai mare ecran pe care l-am văzut vreodată. Am auzit că ar avea 22 de metri, adică e cât vreo 7 etaje de bloc. Uitaţi-vă în fotografiile de mai jos cât de mare pare comparativ cu bloggerii din jurul său. Iar pereţii sunt plini de difuzoare, parte a unui sistem sonor de top numit IOSONO, din care mai sunt doar 2-3 în Europa.

Ecran gigantic

Ecran gigantic

difuzoare

difuzoare

Am văzut o chestie inedită pe posterele de pe pereţi. Scrie că sălile dispun nu doar de proiectoare bune, ci şi de posibilitatea redării transmisiunilor live prin satelit. Eu aş vrea să văd pe un ecran de 22 de metri şi sunet pe o mie de canale un meci de fotbal, ceva şmecher gen fazele finale ale Champions League sau meciurile de la Euro 2012. Finala la rugby de la campionatul curent. Ar fi multe posibilităţi.

Sala Epika are primele rânduri de scaune retractabile şi se poate elibera spaţiul pentru a pune mese sau cine ştie ce altceva. Tot aici, în sala roşie, se văd cel mai bine rândurile de scaune premium, de piele şi mult mai confortabile. Stând în ele am descoperit şi că sunt reglabile şi se lăsă pe spate în funcţie de poziţia corpului. Iar cel mai mişto lucru este că în toate cele 13-15 săli există loc foarte mult pentru picioare. Nu sunt micuţ la 1.86 metri, dar am stat foarte bine şi cred că şi Cabral la fel, la cei trei metri ai săi sau cât are.

Culmea, o noutate în România este standul comun de vânzare pentru bilete şi popcorn/nachos/suc. Adică, la Grand Digiplex nu stai întâi la o coadă la bilete şi apoi la alta la popcorn, ci iei din prima totul. Pare super logic şi banal, nu? Totuşi, e primul cinematograf care implementează punctul unic de vânzare.

Îmi plăcea mall-ul din Băneasa, dar la film mergeam în Plaza. De acum nu mai am motiv, Grand Digiplex este mult mai şmecher. Detalii găsiți pe site-ul oficial.

    10 comentarii

  1. 1. Pe mine, canapelele alea nu ma atrag. Nu ofera suficenta ergonomicitate. Cred ca mai multe fotolii ar fi fost mai indicate si mai luxoase. Evident, ar fi fost mai scumpe. Cred ca sunt gandite la fel ca alea de prin baruri, sa iti ciupesti de fund partenera. Mai ales ca e si intuneric…

    2. Punctul comun de vanzare al biletelor si sucurilor e naspa, din punctul meu de vedere. Practic, voi fi nevoit sa stau la coada cu aia care vor floricele, suc, meniuri de nu stiu de care, desi eu nu vreau asta. Plus ca mi se pare mult mai slinos.

      (Citează)

    • La punctul 2 m-am gandit si eu, dar sunt atat de multe case incat nu cred ca va fi o problema. Mai sunt cateva si la parter, unde sunt jumatate din sali. Ieri n-am vazut pe nimeni sa stea la coada mai mult de cateva secunde.

        (Citează)

  2. Mie din poza nu mi se par asa multe case :) . Nici mie nu mi se pare ok sa vinzi biletele la acelas ghiseu cu mancarea , daca vrea unu 5 bilete si cate ceva pentru fiecare atunci randu ala e compromis si risti sa stai pentru 2 bilete amarate si doar atat o vesnicie .

    Eu personal cand am chef de un film ma duc in libery , mai ales ca au si Orange Film si nu e asa aglomerat , in rest nu dau 50-60 de lei pe 2 bilete la film nici daca ma rogi frumos :)

      (Citează)

  3. Am fost si eu aseara la film in Baneasa si e adevarat se vede foarte bine ,sunetul e marfa scaunele premium merita diferenta de banii dar punctul comun de vanzare e o prostie am asteptat foarte mult sa iau biletele si aveam rezervare facuta.
    P.S:Desi sunt multe case ca intodeauna la noi erau deschise doar 2.

      (Citează)

  4. In Vitan sunt tot atatea case numai pentru bilete si, in anumite zile, poti sa stai si o ora la coada doar sa iti iei biletul. Imi inchipui cum ar fi ca, in momentele alea, aia din fata mea sa mai comande si floricele.

    De aia s-a inventat diviziunea muncii… Sau poate s-au gandit ca nu vor avea atat succes. De fapt, cred ca principala motivatie a acestei organizari tot reducerea costurilor e. Mie, ca si client, nu imi aduce un plus de confort.

      (Citează)

  5. asta cu cozile la bilete s-a rezolvat f usor in alta parti cu automate. imi fac rezervarea pe net, ajung la cinema, trec cartela prin automat si am biletele. nu cred ca am stat vreodata mai mult de 2-3 minute. combinatie mancare-bilete este extrem de nepractica, parerea mea.
    de curiozitate, cat de mare e ecranul in salile VIP? tot nu inteleg logica de a plati mai mult pentru a sta pe niste canapele neadaptate pt un cinema, cu un ecran mai mic decat aia din sala normala…

      (Citează)

    • Nu stiu daca este operational inca, dar aici vei putea rezerva sau cumpara bilete de pe site.

      Ecranul la VIP nu e la fel de mare, dar cred ca trebuie pastrata o proportie cu dimensiunea salii, care e mult mai mica decat una normala. Probabil ca sunt niste formule in industria cinematografelor si le-au urmat pe acelea.

        (Citează)

  6. Din cate stiu, la Liberty exista deja standul comun.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus