un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul tailandez Siam Thai

5 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

De când am mâncat în Londra, acum ceva ani, la un restaurant tailandez găsit din întâmplare în zona în care eram cazat, mi-a rămas mintea la un curry bine pregătit. Prin curry tailandez nu înţeleg doar condimentul în sine, ci un sos mai gros ce-l are ca principala aromă şi în care este pregătită şi servită carnea.

Aşa că, după ce am făcut un mic tur de restaurante chinezeşti, mi-am spus că e imposibil ca în Bucureşti să nu fie şi unele tailandeze. Se pare că nu sunt aşa multe, dar unul tot am găsit. Se numeşte Siam Thai şi este pe strada Amiral Urseanu, adică între Piaţa Victoriei şi Piaţa Romană, lângă Observatorul Astronomic.

Casa în care este deschis nu arată extraordinar, dar oricum nu căutăm ceva de super-fițe. Interiorul, pe care l-am văzut doar în drum spre curtea interioară, deoarece am stat în aer liber profitând de vremea bună de afară, mi s-a părut curat şi frumos aranjat în culori calde, iar mesele sunt elegante cu câte un aranjament de scoici sub blatul de sticlă. Curtea are vreo 4-5 mese puse sub copaci, dar în funcţie de perioada zilei îţi mai bate şi soarele în cap. Servirea a fost atentă, ospătarii fiind foarte politicoşi şi amabili, ba chiar au oferit şi sfaturi bune despre ce să aleg din meniu.

Am mâncat următoarele:
Supă de creveţi cu ciuperci “tom yum goong” (15 lei). Vreo 5 creveţi şi multe ciuperci, plus ceva lămâie, coriandru şi altă verdeaţă, bună la gust şi foarte iute. M-a întrebat ospătarul cât de picantă vreau supa, am zis că mediu, că nu vreau să lăcrimez, dar asta nu m-a împiedicat să scot lacrimi şi să beau o gură de bere la fiecare 3 linguri de supă. Se pare, cum mi s-a confirmat de altfel şi cu alte ocazii pe la chinezi/indieni/tailandezi, că “un pic iute” înseamnă lucruri complet diferite pentru mine şi pentru asiatici.



Supă de pui cu ciuperci “tom yum gai” (11 lei), despre care scrie că este tradiţionala supa tailandeză. Bună şi asta, dar la fel de iute.
supa_pui_siam_thai

Curry cu piept de pui şi mazăre chinezească “panang gai” (30 de lei). Bun, cu un sos de curry gustos, picant doar cât să te gâdile la papile şi să te facă să vrei să mănânci şi mai mult, dar un pic prea subțire. Mai era o versiune de curry cu pui, dar conţinea şi vânătă, iar eu o cam ocolesc. Pe lângă câteva boabe de mazăre, al meu a avut şi ardei gras şi cartof fiert.
curry_pui_mazare_siam_thaicurry_pui_mazare_siam_thai_1

Orez fiert simplu “khao” (6 lei). Ca şi prima oară în Londra, orezul “jasmine” simplu chiar a venit simplu, alb şi fără nimic prin el. A mers foarte bine cu curry-ul, dar cereţi şi sos de soia ca să-i daţi o aromă aparte şi să nu-l mâncaţi uscat, sau sosul de mai jos, care e de chili cu coriandru, lămâie și usturoi. Au şi orez prăjit cu ou, la 8 lei.

Curry de vită “gang masaman neua” (30 de lei), tot acelaşi sos bunicel, acum cu  carne de vită, cartofi fierţi şi alune.

Vită în sos de stridii şi cu ciuperci normale şi ciuperci urechi de lemn “phat neua namman hoi” (30 de lei). Aceasta nu e făcută în sos de curry, ci arată că mai jos şi seamănă mai mult cu preparatele chinezeşti.

Berea e la 0,33 litri şi costă cam 6 lei sticlă, sucurile la cutie la fel, ca şi cafeaua. O bilă neagră este că n-au avut bere tailandeză, deşi era în meniu. O altă bilă neagră este lipsa raței din meniu (pofteam la curry cu rață), dar mâncarea de pui foarte bună a compensat acest mic neajuns. Bucătarii sunt asiatici.

Evident că n-am reţinut toate acele denumiri tailandeze, ci le-am copiat acum de pe site-ul restaurantului.

Mai jos e harta. Dacă mergeţi în weekend găsiţi parcare pe strada Urseanu sau în jur.

Vizualizare hartă mărită

    1 comentariu

  1. Cam mici portiile , in rest arata bine :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus