un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-ar fi sa facem o noua campanie?

1 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Acum 4 ani agenţia Standout organiza prima ei campanie pe bloguri. În spatele campaniei se afla mai mult dorinţa de a demonstra că blogurile pot avea un impact semnificativ pe Internet, nu aceea de a face bani din respectivă publicitate.

Campania a oferit un pachet de publicitate pe câteva bloguri, care însă până la finalul campaniei s-au transformat în aproape 50. Câştigătorul pachetului, firma care îşi dorea publicitatea, a fost ales prin licitaţie organizată pe okazii.ro, iar cei mai mulţi bani i-a oferit magazinul Marketonline. Suma totală, 30.000 de lei, a fost donata în totalitate unui ONG ales prin vot, bloggerii făcând totul pro-bono.

Au trecut 4 ani. Ce-ar fi să mai facem una, mai ales acum când sunt mult mai multe bloguri, iar audienţa lor este mult mai mare? Acelaşi principiu, se înscriu ce bloguri vor, apoi se face o licitaţie, iar cine o câştigă afişează bannere sau articole sponsorizate sau ce-o vrea pe toate site-urile participante. Iar banii strânşi astfel, care sper să fie mai mulți decât cei 30.000 de lei de acum patru ani, i-am putea dona omului acesta, care are mare nevoie de ei. Sau altcuiva, prin vot. E clar că doar scriind despre oameni cu probleme nu vor apărea rezultate semnificative și nu vor dona mulți oameni, dar prin ce propun eu s-ar strânge o sumă bunicică în schimbul unor servicii reale și utile celui care dă banii.

Ce ziceţi? Eu cred că Standout ar putea re-edita totul, ca moment aniversar dedicat unui scop nobil.

    1 comentariu

  1. Eu nu am foarte multi vizitatori pe blog, dar pe langa donatia deja facuta, m-as baga si la aceasta campanie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus