un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum opresti betia

6 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Aţi auzit de legea germană a purităţii berii, probabil din reclame. E o lege oficială, dată de conducătorii nemţi prin 1516 şi încă în vigoare, chiar dacă în ultimii ani a suferit mici modificări pentru a permite libertatea pieţei. Pe scurt, legea zice că berea produsă acolo trebuie să conţină doar apă, orz şi hamei (cred, mereu am confundat cerealele în engleză).

V-aţi întrebat de ce a fost dată această lege? Printre altele, se pare că nu se mai găsea grâu şi nici secară pentru producţia de pâine, preţul acestor cereale fiind foarte mare deoarece se foloseau din greu la bere. Aşa că legea a interzis grâul şi secara în bere, lăsând deci o cantitate mai mare disponibilă pe piaţă. Cu alte cuvinte, nemţii băgau totul în băutură şi nu le ajungea şi de pâine.

Sună cam dur, de parcă ar fi fost acolo o beţie continuă şi toată naţia lor n-avea ce mânca, dar beau de stingeau şi erau mereu tulburi la minte încât să nu le pese de altceva.

Mereu m-a distrat să-mi aduc aminte că Deceneu, conducătorul dacilor undeva înainte de anul 0, a trebuit să distrugă viţa de vie pentru a opri producţia de vin. Adică, în ce măsură de beţivi erau dacii dacă n-a fost altă metodă să-i readucă pe linia de plutire decât să distrugă complet plantaţiile de struguri, fie prin tăiere sau ardere? Îmi închipui aşa, un popor întreg căzut pe jos, cântând cu voie bună şi limba împletită, iar Deceneu, că mare preot sau rege, plimbându-se printre ei, dându-şi o palmă peste frunte şi zicându-şi “Omfz cât de varză sunt ăştia! O gură de vin au luat şi sunt toţi mangă! În fiecare seară fac aşa, de n-are cine să păzească frontiera şi să ducă vaca la păscut şi să ridice templul! Le tai vița, mă jur pe mama că le tai viţa de vie dacă nu încetează”.

Şi a tăiat-o. S-au dus pe la fiecare om pe acasă, i-au dat buzna în curte, i-au dat două palme ca să-l trezească din ameţeală şi i-au zis “Ai viţa de vie? Care e, asta din spatele bordeiului? Nu mai ai! O tăiem pe toată! Pe toată, am zis, nu lăsăm nici o coardă, oricât ai vrea să mai bei. Păstrează damigeana aia, să ai de Crăciun şi de Paşti, şi atât”

Omfz = oh my fucking zamolxe

    7 comentarii

  1. OMFZ! =))))) Tare asta. :D

      (Citează)

  2. Si apoi a venit Mohammed si a stricat distractia a inca 1 miliard de oameni (and counting). Sa fim seriosi, sunt foarte multe lucruri rele, nu pot fi toate interzise sau reglementate.

      (Citează)

  3. In Brasov daca vizitezi unul din fostele turnuri de aparare, undeva pe dealul din spatele Pietei Sfatului, sunt expuse cateva armuri ale soldatilor si cateva informatii. Daca citesti, alimentatia era compusa din : (cantitati aproximative) 200g grau, 500g paine, 300g slanina, 1kg vin

      (Citează)

  4. Si eu care credeam ca e un post despre trucuri sa nu te imbeti :))

    Tare aia cu OMFZ :))

      (Citează)

  5. La atata slanina era nevoie de vin sa nu faca colesterol prea mare ;) .

      (Citează)

  6. sper sa nu ma insel dar din ce imi aduc aminte nu Decenu a interzis consumul/productia de vin ci Burebista ( primul conducator al dacilor)

    Deceneu era un parinte spiritual iar puterea lui de convingere mai mica ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus