un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a supravietuit un iPhone unei caderi de la 2 mile

19 Jul 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Un iPhone a ieșitdin buzunarul proprietarului atunci când acesta făcea skydiving, căzând de la o înălţime de 2 mile.

Cum engleza e o limbă dificilă, iată în imaginea de mai jos cum s-a întâmplat de fapt totul.



De fapt iPhone-ul a căzut de la doar 20 de centimetri, o distanţă suficientă încât să se facă praf, dar observatorul întregului eveniment era la două mile distanţă. Reporterii au înţeles greşit scena şi nu s-au raportat la un sistem de referinţă inerţial.

Telefonul a supravieţuit însă, dovadă a calităţii excelente la care este construit. Desigur, are toată sticla de pe el sfărmată și ecranul nu-i mai funcţionează, dar partea bună este că nu s-a făcut ţăndări ca o vază aruncată de la balcon după capul soţului pe care eşti nervoasă şi, în plus, poate efectua şi poate primi apeluri, cu condiţia să nu-l ţii prea strâns în mâna atunci când îl duci la ureche deoarece pierde semnalul. Steve Jobs a apărut ulterior şi într-o demonstraţie live a spart de la 2 mile alte trei telefoane, arătând ca şi lor le scade semnalul atunci când sunt făcute ţăndări.

Eu nu văd unde-i marea ştire şi mirare a celor de pe CNN. Adică unele HTC-uri au carcasa metalică făcută dintr-o singură bucată. Cred că le poţi da drumul din avion şi câtă vreme cad pe pământ nu se vor sparge. Chiar şi un iPhone are o carcasă destul de bine închegată, iar sticla este specială şi nu se sparge ca la bibelouri, rezistenţa ei ţinând componentele înăuntru. Integratele tind să fie foarte rezistente la şocuri.

via zaone.ro

    2 comentarii

  1. Wow, ce rezistent trebuie sa fie. Cade de la 4 km si nu pateste nimic, exceptand faptul ca e bucati si ecranul nu mai merge…. E intr-adevar magic.

    Acum sa vezi cata apa la moara le da stirea asta mactarzilor.

      (Citează)

  2. misto linkul: utilizatorul putea “sa faca” apeluri. :) misto traducere
    eu am o mare dilema in legatura cu acest magnific aparat. in orasul unde locuiesc eu se pare ca 80% din populatie are asa ceva… si din acestia aproape toti au cate o husa. explicati-mi si mie, daca tot faci un obiect finisat aproape numai cu sticla, considerat (de unii) o capodopera a design-ului…. de ce sa ii pui o husa ce acopera totul ?!?!?! nu e poate dovada ca obiectul este prost gandit? zic si eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus