un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Creditul Divers BCR: toate detaliile

28 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Dacă nu aţi avut curiozitatea să daţi click pe reclama BCR-ului din dreapta acestui post, iată o explicaţie a ei: se referă la un tip de credit numit Divers BCR prin care poţi lua de la bancă sume între 3000 şi 82.000 de lei (adică 20.000 euro) cu diverse avantaje precum aprobare într-o singură zi, fără comisioane şi cu rate mici şi dobânzi fixe.

Cei care îmi citiţi de ceva vreme blogul ştiţi că de obicei eu sunt împotriva creditării. Ah, dacă ai nevoie de ceva mare şi scump, precum un apartament sau o casă, atunci n-ai altă soluţie decât banca, dacă îţi faci bine calculele şi descoperi că poţi plăti rata şi acum, dar şi în viitor. Pentru lucrurile mărunte însă (un televizor, renovezi balconul, mergi în concediu, vrei iPhone 5), am considerat mereu că poţi să strângi bani la ciorap şi să acţionezi când îi ai pe toţi. Vrei ceva, dar nu e urgent, aşa că hai să faci şi un pic de economie pentru câteva luni şi la sfârşitul lor cumperi cu banii jos.

Ce te faci însă dacă nu ai strâns bani, dar ai nevoie urgentă de ei? Nu ştiai că vei avea nevoie de bani şi nu eşti pregătit cu o sumă mai mare de câteva milioane. Moare vreo rudă. Ţi se strică frigiderul şi ai nevoie urgent de altul. Bunica are nevoie acum de o nouă dantură, că nu mai poate să mănânce. Copilul îți face o surpriză plăcută și e admis la o facultate în străinătate, dar costă 12.000 de euro pe an și trebuie să dai banii până pe 15 iulie, altfel pierde locul. Ai auzit că vecinul de la trei vinde Hyundai-ul ăla mişto şi ştii cât de bine l-a întreţinut şi ce frumos merge maşina, dar n-ai 7000 de euro acum să-l iei tu, aşa că îl pune pe Autovit şi îl dă în două zile.

Cu un click pe respectiva reclamă ajungeţi la un simulator de credite. M-am jucat şi eu un pic cu el. Pentru 3000 de lei împrumutaţi dai înapoi câte 267 de lei pe lună, timp de un an. Dacă iei 30.000 de lei, cât pentru o maşină de 7000 de euro, dai înapoi 1000 de lei pe lună, timp de 3 ani. Nu e rău. Presupunând că ai putea economisi pe lună câte 1000 de lei, ai de ales între a pune deoparte această sumă timp de 30 de luni, iar abia apoi să-ţi iei maşina, sau să ai maşină de acum, dar să “pui deoparte” aceeaşi sumă pentru alte 6 luni în plus, în sensul că la banca ai de înapoiat 36.000 de lei. Încercaţi şi voi aici.

CONCURS
BCR are şi un concurs pentru cei interesaţi de aceste credite. De fapt două. Primul se adresează celor care merg la un sediu BCR (sau sună la infoline) şi cer o simplă simulare pentru o anumită sumă. Nu trebuie să iei creditul, nici măcar să te califici pentru el, dar făcând simularea intri la o tragere la sorţi pentru câte 1000 de euro care se dau zilnic până pe 14 mai. Aşadar, cu un simplu drum la cea mai apropiată locaţie BCR puteţi afla ce acte vă trebuie, cât aţi plăti lunar şi ce alte avantaje sunt în creditul Divers BCR şi puteţi lua şi 1000 de euro pentru că ai cerut aceste informaţii, deci treceţi pe acolo cât mai repede.

Al doilea concurs este pentru cei care iau creditul Divers BCR pe baza unei recomandări de la cineva. Funcţionează cam aşa sistemul: cineva face o simulare, apoi tu te duci la BCR şi spui că vrei respectivul credit, prezentând numărul simulării respective. Aici se dau 1000 de premii de câte 100 de lei primilor intraţi în campanie.

    16 comentarii

  1. Comision de analiza, comision deschidere cont, comision retragere numerar, comision depunere rata, comision rambursare anticipata credit, comision acordare pachet (adica primesti si un card nesolicitat dar obligatoriu sau alte ‘beneficii”)…

    Poate unele din cele de mai sus nu exista, dar sigur exista altele pe care nu le-am mentionat. Pe toate astea le-ai cautat pe site-ul bcr?

    Mai bine ramai la varianta pui deoparte…

    Mi-am adus aminte, nu exista si o dobanda promotionala pe primele 3 luni dupa care creste spectaculos?

      (Citează)

  2. Cam ce fel de persoana ar trebui sa fii sa te ia prin surprindere admiterea copilului la o scoala din afara fara sa te fi gandit cum platesti pentru asta!?

    Sa ne uitam altfel la calculul tau. Daca ai de unde sa dai 1000 de lei pe luna bancii inseamna ca ai un serviciu stabil si castigi destul cat sa-ti permiti asta. Imi place sa cred ca la nivelul asta avem de-a face cu oameni destul de educati incat sa inteleaga valoarea economisirii, prin urmare aia 1000 de lei pe luna, stransi un an de zile inseamna 3000 de euro — destul sa acopere orice urgenta de genul inmormantare, proteza dentara sau cine stie ce cheltuieli cu casa. Daca nu ajung probabil m-as gandi la un credit, dar pe o suma mult mai mica.

    Cat despre un credit la care sa platesti 3 ani jumate pentru ca vecinul isi vinde masina acum (!!) mi se pare un lux. Mai bine economisesti cativa ani si astepti ocazia potrivita.

    Revenind, sunt contra creditelor de consum. Cred ca oricine are bani sa plateasca o rata de genul asta ar trebui sa aiba bani economisiti pentru situatii de urgenta. Daca nu iti permiti macar un minim fond de urgenta, nu vad de unde ti-ai permite rata.

    Cel mai nasol mi se pare ca desi banca iti promite dobanda fixa (adica stii de la inceput ca vei platii doar 6000 de lei in plus — oricum f mult daca te gandesti la valoarea nominala), conditiile se pot schimba oricand. Nu e nevoie decat de o ordonanta de urgenta si cel mai stabil credit poate deveni variabil.

    Imi place BCR, sunt client de 5 ani de altfel. Dar m-au dezamagit cu campania asta. Am intrat zilele trecute la ei pentru o chestie simpla si la casierie in loc sa-si faca tanti treaba incerca sa ma convinga sa-mi fac un credit din asta. Apoi cand s-a prins ca nu am de ce a incercat sa ma convinga ca exista un depozit la ei cu dobanda de 25%! N-am gasit nimic pe site despre asta, ma intreb ce schema e in spate.

    Totul in loc sa promovam educatia financiara si responsabilitatea…

      (Citează)

  3. aprobare într-o zi? nuuuuuuuuuuu, pe mine mă tot amână de săptămâna trecută (mai precis de pe 18.04.2011) pentru un credit de 84k RON!

      (Citează)

    • @Marius: eu am avut niste documente de prezentare a creditului din care am studiat intai ce scriu. Se pare ca singurul comision este cel de rambursare anticipata, in rest nu scrie de nimic. La o adica poti sa intrebi la BCR, daca chiar te-ar interesa. iar dobanda scrie ca e fixa, dar poti alege si variabila, daca vrei tu sau estimezi ca scade indicele ala dupa care se calculeaza rata.

      @pif: se paote intampla. Sunt o gramada de fapt care rateaza astfel de ocazii tocmai pentru ca nu au banii necesari. Iar aia cu mai bine economisesti cativa ani suna bine, dar in practica, daca ai nevoie de masina sa cari lucruri, sa mergi la munca, sa duci copii la scoala, ce-o fi… parca nu prea mai merge cu hai sa asteptam intai cativa ani. Sunt ani! Bancile si creditarea sunt un sistem care si-a dovedit utilitatea, sunt o inventie buna a economiei. Ideea acum e sa gasesti creditul cel mai avantajos pt tine.

      @dan: la BCR pe programul asta?

        (Citează)

  4. Exista credit auto, credit pentru studii, ipoteci etc cu cerinte speciale si dobanda mai mica.

    De fapt, am o vaga impresie ca alea se dau mai greu si din cauza existentei creditelor de nevoi personale, ca bancherii nu or fi chiar fraieri.

      (Citează)

  5. Creditul DIVERS BCR:
    – Comision rambursare anticipata 1% sau 0.5%
    – comision unic 10 euro pentru prestarea serviciilor….
    Banii sunt puşi la dispoziţia clientului într-un cont curent de unde pot fi ridicaţi în numerar, se pot efectua transferuri în alte conturi cu sau fără card de debit ataşat.

    Cont Curent – Costuri:
    – comision deschidere cont curent: 0
    – comision administrare: 2.5 ron
    – comision retragere 0.4% (minim 6 ron) sau 0.5% (minim 3 euro). Banii vor trebui retrasi din acest cont: imprumut 10.000 euro… comision 50 euro. nu e mult, dar totusi…

    Aceste costuri suplimentare (mici, dar multe) nu ti le spune nimeni, le afli pe parcurs.

    https://www.bcr.ro/sPortal/sportal.portal?_urlType=action&LABEL_MAIN_zz=47978.09541957816&LABEL_MAIN_pc=1&LABEL_MAIN_sh=7146e722e7aba445d518831353b434b1&cci=Channels/Persoane_fizice/Servicii/cont_curent_pg_Content.akp&desk=bcr_ro_0785&navigationId=021786849766771190000194&&popup_w_webc_url=Channels/Persoane_fizice/Servicii/CONTCURENT/contcurent_costuri_pg_Content.akp&popup_desk=bcr_ro_0785&otherPopup=1&_windowLabel=LABEL_POPUP_1

    https://www.bcr.ro/sPortal/sportal.portal?_urlType=action&LABEL_MAIN_zz=40668.564033188166&LABEL_MAIN_pc=1&LABEL_MAIN_sh=30607d7c5f175c4a0a7fb019209ef37a&cci=Channels/Persoane_fizice/Credite/Destinatie_multipla/Divers_doc_pg_Content.akp&desk=bcr_ro_0785&navigationId=021786849766771190000194&&popup_w_webc_url=Channels/Persoane_fizice/Credite/Destinatie_multipla/Divers_extra_super_pg_Content.akp&popup_desk=bcr_ro_0785&otherPopup=1&_windowLabel=LABEL_POPUP_1

    Pentru cele de mai sus am cautat 5 minute. Oare or mai fi si altele pe care le afli doar in momentul acordarii creditului?

      (Citează)

    • Aia cu comisioanele de retragere a banilor la bancomat sau din cont e ca si cum ai zice ca te costa si parcarea atunci cand mergi la banca dupa credit, deci tot dai bani pe undeva. La cati bani iei si ai de dat, 2,5 ron chiar nu cred ca mai conteaza.

        (Citează)

  6. Nu am zis ca e mult, dar nu se spune, asta e problema. Te duci la banca, soliciti banii, dar inainte de ai primii trebuie sa achiti o suma oarecare (10 euro + 2.5 ron + 50 euro +..). Asta inseamna fara comisioane?

    PS. Si cei 2.5 ron sunt lunar pe toata durata cat ai creditul, pentru ca nu poti renunta la cont in aceasta perioada :)

    PS2. Am avut credit auto, am credit pt casa, am internet banking, deci chiar stiu cate ceva despre banci…

      (Citează)

    • Te cred, dar aici chiar nu sunt atatea comisioane…

      “Banii sunt puşi la dispoziţia clientului într-un cont curent de unde pot fi ridicaţi în numerar, se pot efectua transferuri în alte conturi cu sau fără card de debit ataşat” – oarecum normal, ca doar nu venea cineva si ti punea sub saltea acasa. Sunt pusi intr-un cont.

      Costuri:
      Comision rambursare anticipată:
      – daca rambursarea anticipata intervine intr-o perioada in care rata dobanzii curente aferente creditului este fixa: 1% dacă perioada de timp dintre rambursarea anticipată si data convenită pentru încetarea contractului de credit este mai mare de un an, respectiv 0,50% dacă perioada de timp dintre rambursarea anticipată si data convenită pentru încetarea contractului de credit nu este mai mare de un an
      – daca rambursarea anticipata intervine intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului nu este fixa, nu se va percepe comision de rambursare anticipata
       Comision unic 10 EUR echivalent RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului sau coplătitorului/coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul Băncii

        (Citează)

  7. Da, Radu. La BCR fix pe programul asta. Acum mi-au cerut extras de cont pentru contul in care imi vireaza angajatorul salariul si/sau ultimii trei fluturasi. Daca nu se rezolva azi maine ma adresez celor care se ocupa de protectia consumatorilor (ANPC sau cum se cheama) pentru reclama mincinoasa.

      (Citează)

  8. e o banca..what did you expect… urari de la multi ani si fundita la credit…

      (Citează)

  9. In data de 07.06.2011 m-am prezentat la BCR cu toate documentele necesare pentru depunerea dosarului in vederea refinantarii unui credit. Mi s-a facut o simulare. Toate bune si frumoase, ma incadram, nu am alte credite sau probleme si cica trebuia conform “reclamei mincinoase” sa-mi dea raspuns in maxim 24 ore. Promotia s-a incheiat in data de 16.06.2011. Pe mine m-au sunat in data de 17.06.2011 sa-mi comunice ca nu mi s-a aprobat dosarul, neputand sa-mi comunice un motiv anume. Ce am de facut in cazul acesta? Pot sa nu-mi aprobe dosarul daca nu au motive intemeiate?? Mentionez ca aveam nevoie de refinantare pentru a le putea achita in continuare creditul. Scadea rata de la 1100 lei la 600. Luna aceasta am primit fluturasul de 1100 lei. Ii dau pe toti la banca si cu ce mai supravietuiesc?

      (Citează)

    • Poate le incurci un pic, dar creditul Divers este pentru nevoi personale, iar tu vroiai refinantare. Aia e pe alte bloguri acum, incearca la chinezu.eu :P

      Ca sfat general, daca interesul este in principal al tau, bate-i la cap. Nu sta de pe 07.06 pana pe 17.06 fara nici un raspuns concret, ci mergi peste ei, intreaba ce si cum, intereseaza-te, arata oferta cu aprobare intr-o zi. Valabil pentru orice asta.

        (Citează)

  10. Sunt Christina Mills după nume. Eu locuiesc în Statele Unite ale Americii, Vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza tuturor solicitanților de împrumut să fim foarte atenți pentru că există escrocii everywhere.Few luni în urmă, am fost încordat financiar, precum și din cauza disperarea mea am fost scammed de către mai mulți creditori online. Am pierdut aproape speranța până când un prieten de-al meu ma trimis la un creditor foarte fiabil numit domnul Mandela Gary care mi împrumuți un împrumut negarantat de 85.000 dolari în doi oră fără nici un stres. Dacă vă aflați în nevoie de orice fel de împrumut contactati-l acum prin: mandelahelpfunds02@gmail.com
    Sunt folosind acest mediu pentru a avertiza tuturor solicitanților de împrumut, din cauza naiba am trecut prin în mâinile acestor creditori frauduloase. Și nu-mi doresc nici dușmanul meu să treacă prin astfel de iad pe care am trecut prin în mâinile acestor creditori on-line frauduloase, i se va dori, de asemenea, să mă ajute să treacă această informație către alții care sunt, de asemenea, nevoie de un împrumut o dată ce au primi, de asemenea împrumut de la domnul Mandela Gary, mă rog ca Dumnezeu să-i dea viață lungă.

    Dumnezeu să-l binecuvânteze pe vecie.

    Christina Mills

      (Citează)

  11. Am fost într-o căutare critică a unui veritabil companie de creditare de împrumut au fost i se poate obține un împrumut de $ 100.000,00 unele creditor care a venit la mine haine de oi N-am știut că în cazul în care fraudele, până când am fost dat termenii împrumutului și am fost de acord în cele din urmă am fost scammed mi-au scammed de greu mi câștiga bani de până la șase creditor că mă scammed suma de $ 10,000.00 și i însă că totul este de peste, care niciodată nu poate fi orice alt creditor original până soțului meu Danny prieten Gray directorul general al Cot așezat și pătuț șezut companie mi-a spus că există un creditor veritabil care a obținut un împrumut de $ 800,000.00 În rată a dobânzii de 2% la care face el o afacere privată și o casă proprie, el ma trimis la o societate de investiții de împrumut, E-mail: peterscottfinancialfirm @ gmal.com unde a obținut împrumutul de ($ 800,000.00) i le-a spus cum ma trimis sa le am aplicat pentru un împrumut de $ 100.000,00 după cererea mea și am trimis să-i informații utile pentru ei pentru a procesa împrumut mea, după 12 oră am primit o notificare de la compania lor, care de împrumut meu a fost aprobat aand procesate în următoarea 12 oră împrumut meu de $ 100.000,00 a fost transferat în contul meu. Și le-am promit venit în ajutorul meu am de gând să spreed vestea bună pentru întreaga lume DESPRE ROYAL CREDIT INTERNATIONAL este cea mai bună din lume.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus