un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dr House dauneaza sanatatii

10 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

V-am spus anterior că am început să mă uit la serialul Dr House (sau House, dacă preferaţi așa). Ei bine, după ce am văzut vreo 2-3 sezoane din acest serial parcă mi-e frică de orice chestie din jurul meu. Ştiţi cum sunt episoadele şi ce cazuri ciudate sunt arătate. Te-ai înţepat într-o capsă? Poţi să mori. Ai mâncat un sandviş fără să ţii cont că în urmă cu o oră tocmai ţi-ai încheiat un şiret la pantof? Poţi să mori. Ai butonat telecomanda de la televizor şi apoi te-ai frecat la ochi cu degetul? Aţi ghicit, poţi să mori!

Practic orice ai face eşti pe moarte. Uneori nici nu trebuie să faci nimic şi poţi fi pe moarte. Faza cea mai nasoală este că aia au un spital de nota 10, un medic de nota 10 şi cu toate acestea pacienţii oricum sunt electrocutaţi înapoi la viaţă şi intră şi ies din comă de câteva ori pe episod. La noi aici ai muri din prima dacă te-ai înţepa în deget cu o capsă. Pe bune, după ce te uiţi aşa la un maraton de 2-3 sezoane nici nu-ţi mai vine să ieşi din casă, dar asta ţine până când vezi episodul cu ăla care n-a mai ieşit de mult din casă şi e pe moarte din cauza asta.

Da, ştiu că e ficţiune.

    7 comentarii

  1. mie imi place muuuuult serialul. personjajul e clasic (un fel de Sherlock Holmes modern) iar actorul il interpreteaza adorabil. intr-adevar, se exagereaza in scenariu, dar chiar si exagerarile sunt placute pentru ca le poti constientiza si le accepti cu umor. chiar m-am intrebat cum vad doctorii povestea lui House. cred ca li se pare amuzanta tocmai din cauza acestor extreme. totusi bolile alea rare pe care le tot trateaza ei exista. si e interesant sa cunosti si altfel medicina.

      (Citează)

    • @docica: da, e amuzant, pana cand patesti ceva minor in viata reala si te gandesti “holy cow, am vazut faza asta in House, ajunsese unul in coma!”

      @Mihai: misto site-ul, mersi.

      @nina: Ghandi… E mai bun ala cu “decat bolnav si sarac, mai bine sanatos si bogat”.

        (Citează)

  2. @docica: uite cum vad doctorii povestea lui House, episod cu episod, pe HOUSE Medical Reviews

      (Citează)

  3. Pe de alta parte macar un lucru e sigur: It’s not lupus!

      (Citează)

  4. :)) @ mihai: mersi de pont, ma asteptam la evaluari de genul.

      (Citează)

  5. E clara treaba toti suntem pe moarte si nu e fictiune. Arata-mi unul care nu va muri si eu ma infratesc cu el doua-trei vieti. De-ale lui.
    Acum, fara sa cadem desigur in extremis, e bine sa fim constienti ca viata noastra se poate sfarsi maine, indiferent cat suntem azi de sanatosi.
    Cand eram mica imi placea tare mult citatul asta: “Traieste ca si cum ai muri maine, invata ca si cum ai trai o vesnicie.” Imi pare ca a zis-o Gandhi si daca stau bine sa ma gandesc imi place mult si azi. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus