un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Canon 600D – cum filmeaza Full HD

14 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

E prima cameră cu filmare Full HD pe care pun mâna, aşa că am făcut mai multe filme cu ea. Canon 600D salvează clipurile în format .mov de QuickTime, rezoluţia maximă este acel 1920 x 1080 despre care vă vorbeam şi se poate alege modul 25fps sau 24 fps. Eu le-am făcut la 25fps, că nu cred în toată povestea cu modul cinema şi cadrul în minus din fiecare secundă.

Codecul video este AVC (Advanced Video Codec), adică MPEG-4, la o rată de bit între 43 şi 45 Mbps. Sunetul este stereo PCM pe două canale, la 48 KHz şi 16 biţi. O secundă de filmare ocupă peste 5 MB de spaţiu pe card.

Că utilizare, filmarea porneşte de la un buton separat, aflat lângă vizorul aparatului. Din meniu poţi regla ca butonul de shutter să comande focalizarea în timpul funcţionarii, deşi această focalizare se face foarte greu în modul Live View şi durează chiar şi câteva secunde, timp în care ţinta este defocalizată în ambele direcţii față de planul ei pentru ca aparatul să găsească poziţia cea mai bună. Există mai multe moduri de focalizare (două numite Live şi unul Quick), dar eu personal n-am văzut nici o deosebire utilă între ele şi nici un spor de viteză. E mişto că face detecţie de fețe în timpul filmării şi asta mai ajută un pic.

Calitatea video nu mi s-a părut extraordinară. E Full HD, dar nu vă gândiţi la acele imagini idilice pe care le vedeţi în filme de prezentare. Aveţi un aparat foto care filmează VGA (640 x 480)? Eu am un Canon mai vechi şi imaginile sunt bune, dar nu de calitatea unui DVD. Cam la fel e şi aici, imaginile sunt Full HD, dar nu de calitatea unei camere video profesionale care, ce-i drept, costă mii de euro. Uitaţi-vă pe clipurile de mai jos, sunt uploadate pe YouTube aşa cum au ieşit din aparat, dar priviţi-le la calitatea 1080p.

Îl găsiți pe koyos.ro in următoarele variante:

    4 comentarii

  1. salut. Am si eu un 600d si la filmare hd sau fullhd imi da cate o eroare la 3 sec, la 2 min, la 6 min, asa haotic si imi spune inregistrarea a fost oprita automat, am card sandisk de 16 gb clasa 10, si nu stiu ce sa.i fac. ma poti ajuta? Merci.

      (Citează)

  2. Salut,aceiasi problema o am si eu dennus, ai rezolvat problema?

      (Citează)

  3. bravo foarte util ,din inregistrare imi dau seama ca e un sift pt vidoe sa dai 2000 ron si sa obtii un video in asemenea hal nu se merita mai bine filmezi cu telefonu ca nu e nici o diferenta

      (Citează)

  4. ionut:
    bravo foarte util ,din inregistrare imi dau seama ca e un sift pt vidoe sa dai 2000 ron si sa obtii un video in asemenea hal nu se merita mai bine filmezi cu telefonu ca nu e nici o diferenta

    E normal sa fie stift cand nu-i faci focus. Arata-mi tu un DSLR care sa-ti focuseze automat asa cum o face o camera profesionala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus