un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Dentestet Kids

13 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Am fost ieri, împreună cu alÅ£i bloggeri, să facem turul unei super clinici de stomatologie: Dentestet Kids, pe strada Av. Mircea Zorileanu 62. De Dentestet probabil că aÅ£i auzit ÅŸi îi asociaÅ£i cu termeni precum “clinică de lux” ÅŸi “foarte scump”. Da, tarifele sunt mari, dar după ce am văzut aseară pot spune că merită, câtă vreme Å£i le permiÅ£i sau nu faci rabat pentru sănătatea ta sau vrei să fii tratat ca la lux.

Totuşi, care e faza cu acel sufix Kids? Această clinică în care am fost ieri este adresată copiilor, spre deosebire de celelalte trei care sunt pentru adulţi. Asta nu înseamnă doar că e dotată cu scaune mai mici şi mai joase, ci întreg planul este să le ofere copiilor o atmosferă plăcută şi un mediu în care să nu le fie frică de stomatolog. Să fim serioşi, eu mă strâmb când mă gândesc la zgomotul de freză şi la discomfortul pe care îl simţi la un astfel de tratament şi bănuiesc că şi pentru voi e la fel. Vă daţi seama că nişte copii ar fi morţi de frică, s-ar lăsa cu urlete şi ţipete, cu lacrimi de crocodil şi cu stomatologi care ar pierde 2 ore încercând să ţină copilul nemişcat pe scaun pentru acele 10 minute de pus o plombă sau scos o carie.

Ce-am văzut la Dentestet Kids? Personal foarte politicos şi prietenos. Culori calde, plăcute, de te simţi ca într-o grădiniţă de lux, nu în mediul steril şi impersonal al unui spital sau cabinet. Sala de aşteptare era dotată cu canapele confortabile, foarte multe jucării, animăluţe vii, o consolă Wii pusă pe un televizor şi alte asemenea lucruri care să facă un copil să meargă acolo cu bucurie. Pereţii sunt pictaţi şi decoraţi cu tot felul de desene sau figurine. În cabinetul în care am fost eu scaunul stomatologic avea şi televizor încorporat (m-am uitat la Discovery), iar în altă parte am văzut un ditamai proiectorul care afişa desene animate pe peretele din fața pacientului. M-am holbat la peştişorii din acvarii, am făcut fotografii la o broască ţestoasă mărişoară (mmm, supă) şi m-am holbat şi uitat la toate cele de parcă aş fi fost la Disneyworld, nu la stomatolog.

Sala de asteptare dentestet kids

Sala de asteptare dentestet kids

Mai mult: Catrinel îmi spunea, când a făcut turul clinicii cu Piticu şi cu mine, că majoritatea copiilor vin cu plăcere la intervenţiile stomatologice. Am întrebat-o dacă sunt şi poveşti de groază, cu răcnete şi plânsete. Sunt, dar puţine, pentru că au un sistem bine gândit de a-i acomoda pe copii acolo. De exemple e posibil ca la primele şedinţe nici să nu-i facă nimic medical copilului, ci doar să-l plimbe prin clinică, să-l lase să se joace cu ce vrea el, să-l pună pe scaun, să-i facă un mic periaj care doar te gâdilă şi alte asemenea. Copilul capătă încredere în stomatolog, se obişnuieşte cu locul, se uită la desene animate, iar când vine timpul de tras de dinţi nu mai e aşa de speriat şi nici nu face show de dragul părinţilor. Nu credeam asta, până când n-am văzut un copil ieşind zâmbind din clinică şi pe altul aşteptând cuminte la parter, jucându-se pe Wii până când i-a venit vremea să se ducă la tratament.

Acum o să ziceţi că mă mir şi mă minunez de ceva ce pare la mintea cocoşului. Da, aşa fac, pentru că nu sunt obişnuit cu astfel de locuri şi servicii în România. Uite că se poate şi la noi, uite că e un model de afaceri. Şi cum ziceam, o fi scump (tarifele sunt pe site-ul oficial Dentestet, dar pentru clinica de copii au site-ul DE4kids.ro), dar dacă îi ai, aici e locul unde trebuie să-ţi aduci copii. Cât despre adulţi, Dentestet face orice există în acest domeniu şi înţeleg de pe site-ul lor că au specialişti recunoscuţi de tot felul de organizaţii importante. Au şi nişte metode de ultimul răcnet pentru albirea dinţilor, văzute tot la ei pe site.

Ce-am mai aflat din dialogul cu doamna doctor stomatolog:

  • mi-a recomandat pasta Parodontax. O ÅŸtiu, are un gust cam aiurea, dar dânsa o consideră cea mai bună.
  • periajul corect este dinspre gingie spre vârful dintelui, de 5 ori la fiecare dinte, dimineaÅ£a ÅŸi seara neapărat.
  • după spălatul pe dinÅ£i e recomandată o aţă dentară ÅŸi niÅŸte apă de gură.
  • detrartraj la fiecare 6 luni (ei îl fac cu ultrasunete, apoi spălat dinÅ£ii cu o soluÅ£ie salină, urmată de un periaj profesional).
  • sub plombe se formează deseori carii secundare. Odată la câţiva ani (nu ÅŸtiu, 10-15?) plombele ar trebui scoase, curăţat sub ele ÅŸi pus altele noi.

Am uitat să întreb dacă reclamele la gumă de mestecat au măcar vreun strop de dreptate în ceea ce zic. Am uitat şi să întreb dacă o periuţă electrică de dinţi e mai bună decât una normală. Rămâne de dezbătut.

Multe fotografii, inclusiv cu Piticu pus la control. La un moment dat eram jos şi mi-a dat Piticu mesaj că s-a înfundat aspiratorul de salivă. Le-a făcut pagubă omul. Au mai fost Doru Panaitescu, Auraș Mihai, Augustin Radu, Andrei Zdetovețchi, plus Erika și Catrinel din partea Dentestet.

    11 comentarii

  1. Ti-a cam tremurat mana la poza cu Catrinel. :P

      (Citează)

    • Am facut doua si ambele au iesit asa miscate. Nu stiu de ce, ca obiectivul e luminos si am facut si cu flash.
      Neserios vorbind, mana tremura, da :P

        (Citează)

  2. Nu mi se par asa mar preturile , adica la stomatologul la care merg eu imi ia 90 de lei pe o plomba daca mai fac si obturatie de canal se fac 190 de lei :)

      (Citează)

    • Probabil ca da. Eu ma uitam ca la ei un detartraj cu periaj e 250 de lei si credeam ca e mai ieftin la cabinete din alea de cartier inghesuite intr-o garsoniera, dar am auzit ca altii dau 200 de lei in locuri no-name.

        (Citează)

  3. Va recomand ca si clinica ,in schimb nu va recomand toti medici de acole.
    printre profesionisti de acolo se ascund si amatori care inceraca sa faca practica pe copii dv . eu personal sunt multumit de clinica dar nu si de anumiti “medici” ca si exemplu nu va recomand. “dr” LUP ANDREEA CARE IA STRICAT DINTISORI COPILULUI MEU.
    SOLICITATI ALTI MEDICI DE ACOLO CARE SUNT MULT MAI CALIFICATI

      (Citează)

  4. astazi a fost sunata sotia mea de catre medicul in ghilimele ANDREEA LUP. si a informato ca nu vrea sa mai lucreze cu copilul nostru. atrag atentia managerilor firmei dv ca aceasta persoana nu este calificata pentru clinica dv.
    comportamentul dansei lasa de dorit iar nesimtirea o caracterizeaza cel mai bine pe aceasta persoana.
    o zi excelenta

      (Citează)

  5. si eu am trecut printro experienta neplacuta cu copilul meu dar nu clinica este de vina ci uni asa zisi medici care iau facut un tratament gresit fetitei mele .
    povestea incepe cam asa a cazut si i sau spart 2 dinti. normal era sai pileasca si sa li se aplice o plombita dar o domnisoara de acolo pe nume lup andreea a decis de la sine putere sai scoata nervii la niste dinti care nu necesitau aceasta operatiune. dar dansa a pus mai presus de toate incasarea de venituri mari si rapide decit tratarea corespunzator a pacientului. menionez ca in momentul de fata copilul meu este traumatizat din pricina acestei persoane.
    NU VA RECOMAND PERSONALUL ACETEI CLINICI PERFORMANTE

      (Citează)

  6. Nici noi nu am fost multumiti de dr. timofte adrian, care de la o cariuta , i a stricat dintele copilului si a ajuns la extractie. dupa ce este o clinica f. scumpa, isi mai bat si joc de copii nostri. sunt angajati toti tinerii de pe bancile facultatii sa invete meserie pe copiii nostri. va sfatuiesc sa va cautati alta clinica sa nu patiti acelasi lucru cu copilul

      (Citează)

  7. am fost la prima vizita la dr Andreea Lup, care ne-a recomandat la un coil de 3 ani jum, operatie (6500 lei) de ~4 ore sub anestezie generala care inseamna: 6 coroane zirconiu (2 masele si 4 dinti din fata) + extirpare de jumatate (!!!) de nerv la unele masele si plombarea celorlalte carii incepatoare. Totul intr-o operatie! A prezentat toata situatia ca si cum ar fi de neconceput sa ii plombeze doar cele 2 carii mai maricele datorita varstei copilului. Este strigator la cer. Fuga dupa bani in detrimentul sanatatii copiilor… Imi pare de clinica unde baietelul s-a simtit foarte bine si dadea semne ca ar vrea sa se intoarca. I s-a facut un periaj si o consultatie si a fost destul de cooperant as zice eu.

      (Citează)

  8. Bun articol, vad si niste review-uri pe aici, multumesc mult pentru recenzii; m-au ajutat sa-mi formez o parere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus