un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A sosit Kindle-ul!

27 Jan 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

La 12 noaptea am deschis coletul pentru că anterior am fost foarte ocupat petrecând la Samsung. Prin urmare nu vă pot arăta decât un unboxing şi vă pot spune câteva mici gânduri.

Kindle699 lei
Husă de piele cu lampă inclusă369 lei

Kindle-ul livrat de eMAG a fost procurat din America, aşa că am primit şi un adaptor de priză lipit de colet. Aparatul e frumos aşezat şi împachetat de Amazon, iar primul şoc vine atunci când realizezi că acele instrucţiuni de pe ecran (bagă-l în priză şi porneşte-l de la butonul de jos) nu sunt o etichetă lipită peste afișaj, ci sunt chiar afişate pe ecranul eInk. Wow, afişate? Da. Literele par “la suprafaţă” cumva şi le dau dreptate celor care spuneau că este foarte asemănător cu hârtia: chiar pare a fi o hârtie tipărită cu grijă. O altă surpriză plăcută este portul micro-USB. Adaptorul de priză de la Amazon îmi este deci inutil, pot folosi oricând încărcătorul de la telefon pentru a încărca şi Kindle-ul (deşi n-am găsit pe nicăieri cât curent vrea).

Nu l-am butonat mult, ci doar cât să văd că porneşte. Schimbarea paginii şi reafișarea întregului ecran durează foarte puţin, sub o secundă, ceea ce mă mulţumeşte. Să vedem cum se descurcă în fişiere mari, dar am înţeles că prin convertirea PDF-urilor într-un format propriu Kindle cu un utilitar gratuit voi putea obţine aceeaşi viteză. Aparatul este uşor şi mic la doar 6 inci ecranul, dar textul e mai mare decât la orice carte reală (şi se poate modifica), aşa că nu-mi fac griji că mi-ar obosi ochii.

HUSA MINUNE
Hai lasă-ne cu Kindle-ul şi zi de husa aia minune care a costat cât jumătate de aparat!“. A venit şi ea. E albastră, că aşa am comandat-o, deoarece de la o vreme m-am declarat împotriva electronicelor negre. Husa e groasă, bine legată, e un pic mai grea decât mă aşteptam, dar nu-mi dă asta planurile peste cap, ca să zic aşa, iar în colţul din dreapta sus are un plastic cu LED-uri în vârf, plastic pe care îl scoţi din husa atunci când ai nevoie de lumină. Kindle-ul se fixează între coperți prin doi conectori laterali şi alimentează prin ei şi acea lampă. Rămâne de văzut şi cât consumă ea în practică și câte nopți pot citi fără să reîncarc aparatul.

Îmi place că are un elastic care o ţine închisă, că la unele agende. Arată elegant şi sunt mulţumit de ea.

Kindle699 lei
Husă de piele cu lampă inclusă369 lei
Bucuria de a citi cărți – nepre… 369 de lei husa?!? Asta e, altă variantă de iluminare nu am.

    24 comentarii

  1. dude, ala e adaptor de UK. :)

      (Citează)

  2. Nice, sa-l stapanesti sanatos. De-abia astept sa pun si eu mana pe unul.

      (Citează)

  3. ala negru ii de EU

      (Citează)

  4. Cum de reusesti sa faci poze de asa slaba calitate ? Spune-mi si mie secretul :)

      (Citează)

  5. Eu am folosit cablul de la Kindle ca sa incarc telefonul… banuiesc ca merge si invers. Sa-l stapanesti sanatos!

      (Citează)

  6. Pai la toate pozele ma refer(inclusiv la cele din articolele mai vechi). Tu nu folosesti functia “macro” ? daca da, zi-mi secretul :)

      (Citează)

  7. Sa il (o) folosesti cu placere, dar tot n-as fi dat atatia bani pe husa aia :D
    Si da, pozele par facute in graba.

      (Citează)

  8. Sa-l stapanesti sanatos! Vreau sa citesc primul review adevarat al Kindle, in lb. romana. :)

      (Citează)

    • @Jen: merge, dar nu e neaparat valabil pentru toate aparatele.

      @Disable @AdrianG: mie mi se par destul de ok fotografiile, in conditiile in care imi lipseste o sursa de lumina puternica. Eu zic ca detaliile se vad foarte bine.

      @Robert: si eu vreau sa-l strig :P

      @dunedenisip: mersi

      @Holidays: e posibil, daca tragi prea tare de plasticul ala sau il bruschezi se poate intrerupe vreun circuit. Traim, vedem.

        (Citează)

  9. apasa alt+shift+m si vei putea juca minesweeper
    alt+. intr-o carte si vei vedea un cod de bare cu serial number-ul kindle 3

      (Citează)

  10. Radu, nu vreau sa iti stric placerea dar ar fi bine sa cauti pe net plangerile celor care au folosit “husa minune” si li s-a stricat aparatul in cateva saptamani – si eu cunosc doua persoane care au cumparat kindle-ul nou cu husa si s-au stricat aparatele unul dupa altul. Bineinteles ca Amazonul a fost foarte serios si au trimis aparate noi pentru inlocuire.

      (Citează)

  11. @Radu: no ashe, astept linistit…

      (Citează)

  12. 1. Trebuie sa scrie pe sursa proprie ce curent debiteaza.

    2. Sursa de lumina mai buna decat husa=veioza. Dar, daca nu vroiai sa dai bani, cred ca mai am eu niste promotionale/breloace cu LED. Daca te rogi de mine foarte mult iti dau si tie unu’.

      (Citează)

  13. Daca vrei, iti dau la teste un lampas de miner.

      (Citează)

  14. Cum, draci, sa nu scrie? In tot textul ala lung nu zice nimic?

    Unele dispozitive se multumesc si cu 550mA.

      (Citează)

  15. Alimentatoare cu curent mai mare decat 1A nu prea sunt pentru telefoane mobile si astfel de gadget-uri. 1A e oarecum limita superioara considerata a fi sigura pentru a incarca acumulatorii de maxim 5V. Daca vrei sa incarci acumulatorul cu un incarcator care are amperaj mai mic, diferenta e ca se va incarca intr-un timp mai indelungat, direct proportional cu diferenta de valoare dintre amperajul incarcatorului “original” si amperajul celui cu care vrei sa-l incarci. De ex. daca incarci acelas acumulator cu un incarcator care “scoate” 1A la 5V in doua ore, cu unul care scoate doar 500mA la 5V il vei incarca in patru ore. Cu unul de 750 mA la 5V in trei ore, s.a.m.d.

      (Citează)

    • Nu chiar, am o cameră video toshiba s20 care are încărcător de 1A si nu se încarcă deloc cu unul de 0,9A. Am luat o mare ţeapă o noapte întreagă la încărcat.

        (Citează)

  16. @nwradu: plm, de banii de husa iti luai o frontala si-ti ramaneau si de un curs foto :P
    Glumesc, mie-mi par chiar ok pozele!

      (Citează)

  17. Am cumparat de curand un KINDLE TOUCH 4 si daca iti prisoseste incarcatorul, eu as dori sa cumpar asa ceva.
    Multumesc,

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus