un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai multe despre cartea “americanului”

21 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

După ce am scris câteva posturi despre blogul King of Romania al americanului care trăieşte de mulți ani în țara noastră şi descoperă banalul şi ineditul ei, am discutat în particular cu diverse persoane acest subiect. Chestii banale, de la “uite ce mişto descrie aici călătoria cu trenul” la gramatica şi sintaxa limbii române (de exemplu, aşa cum observă autorul postului, n-am mai identificat o altă limbă în care să existe cuvintele separate “doi” şi “două”; mai există cazuri de “un” şi “o”, precum “un” şi “une” în franceză sau “uno” şi “una” în italiană, dar la al doilea numeral încă nu mi-am dat seama dacă mai exista alte limbi latine cu acesta particularitate). Ideea este că am descoperit că nu sunt singurul care se bucură că a găsit un blog interesant de citit, aşa că îmi permit să revin cu încă un post.

Întâi, vă semnalez acest articol din România Liberă, care dă mai multe detalii despre Sam.

Apoi, acest post în care vorbeşte despre cartea sa, cea în care descrie România şi obiceiurile de aici. Eu aş citi-o doar ca să văd banalitatea cu care sunt obişnuit în viaţa de zi cu zi văzută prin ochii unui străin. Dacă o comanzi acum de pe Amazon, costă cam 15 euro plus 35 livrarea, dacă ţin bine minte, dar în acel post Sam menţionează că în curând cartea se va găsi şi în mod oficial la noi în ţară prin Cărturești, la preţul de 50 de lei, unul mult mai accesibil.

    7 comentarii

  1. Eu eram gata sa o cumpar pe Kindle, pentru ca si mie mi se pare un blog misto… dar nu pot cu nici un chip sa inteleg de ce pentru americani costa $9.99 si pentru noi $11.49. E un dolar jumate dar mi se pare absolut ridicol ca o varianta electronica sa coste mai mult decat cea tiparita. Deh, costa mult sa trimiti bitii peste ocean.

      (Citează)

  2. Este vorba de niste taxe impuse ptr UE (taxe vamale sau ceva asemanator).
    De asta unele carti care costa 0.00$ ptr America costa 2.50$ ptr UE

      (Citează)

  3. salutare.
    dintre toate blogurile pe care le citesc zilnic, pe al tau il urmaresc cu cel mai mult interes. Este plin de informatii interesante si folositoare. Asa ca, te rog!!! scrie mai multe posturi pe zi, ca sa am ce citii :))
    bafta si spor in continuare. sarbatori fericite!

      (Citează)

  4. si.. it’s a fact, faptul ca.. cititorii tai sunt mai destepti decat ai lor :))

      (Citează)

  5. Jen, poate e vb de TVA, cartile electronice au TVA.

    Eu am vrut sa o comand dar livrarea in Europa costa prea mult…Am un ghid asemanator despre Cehi si este foarte interesant, dar sper ca Sam s-a ferit de stereotipuri

      (Citează)

  6. Se poate sa fie TVA, dar in continuare e ridicol. Ar insemna ca versiunea electronica ($10 + TVA) e tot mai scumpa decat cea pe hartie ($7.99). Poate o s-o cumpar pe cea copac-mort, macar sa vad pe ce-am dat banii.

      (Citează)

    • Jen are dreptate, orice taxe ar fi e ridicol ca varianta electronica sa coste mai mult decat cea pe hartie. Ar trebui sa fii incurajat sa nu mai taci copacii, ce naiba.

      @alex: incerc, dar am fost foarte ocupat aceste zile.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus