un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG 32LD465

16 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

34 comentarii

Tocmai ce-am instalat alaltăieri un televizor LG model 32LD465, Full HD şi cu tuner DVB-C inclus. Evident, eu l-am cumpărat înainte ca eMag-ul să-l bage la promoţie la 1649 lei, ca să am de ce să mă oftic.

Nu mă oftic însă pentru că televizorul e foarte bun şi am făcut o afacere excelentă. Culorile sunt foarte bune, mult mai bune decât la Samsung-ul pe care l-a înlocuit, şi mai important e că se vede la fel de bine şi din unghiuri mari. Televizorul vechi băga nişte gri-uri puternice în imagine atunci când nu te uitai direct perpendicular la el. Un alt avantaj este că-i pot stinge din meniuri LED-ul, ca să nu stea aprinsă sub imagine o luminiţă albastră.

Având tuner DVB-C am profitat direct de faptul că RCS-ul transmite canale digitale prin cablul normal. Am ales o scanare completă a benzii, alegând ca ţară Finlanda şi opţiunea de televiziune prin cablu. Mi-a găsit 100+ canale digitale, din care 7 HD, 7 radio-uri, iar apoi le-a găsit şi pe ele analogice. Posturile HD se văd foarte bine, cel puţin un TVR HD cu nişte imagini frumoase din natură mi-a creat impresia că mă uit la o fotografie foarte bună.

În Auchan l-am văzut duminică mai ieftin, la promoţie, cam la 1550 de lei, dar până la urma l-am luat de la eMag pentru că nu aveam nici timp şi nici chef să-l car singur până acasă. E mişto când vine curierul şi-ţi livrează gratuit la ușă produsele.

    34 comentarii

  1. la carrefour era 15 mil…inauchan vad ca zici de 1550…si, totusi, l-ai luat cu 1649 de la emag :))))) ca-l livrau gratuit…pai…ptr 1,5 mil…il luam din carrefour si mi-l livra dragusanca acasa si tot ieseam mai avantajat. ma rog, banii tai…dar ma iei de prost daca vrei sa ma convingi ca era mai convenabil de la emag ptr ca il livrau gratuit :) emagul e din ce in ce mai scump, oricat ti-ar sponsoriza blogul asta este adevarul.

      (Citează)

    • Eu consider ca am platit extra pentru timp liber. De fapt nu pentru timp liber, ca zilele astea am stat la munca pana la 19. Nu aveam cand sa ajung iar in Auchan, nici chef sa trag de carucioare, sa stau la o coada imensa la casa de electronice, sa-l bag cumva in masina, sa-l car pe lift, etc. Am platit niste bani in plus si am gasit televizorul deja acasa.

      De asemenea, in Bucuresti sunt aceste alternative, dar in provincie nu, sau s-a dus promotia. Pentru majoritatea tarii, eMag e o solutie ok, cu livrare gratuita. La Flanco din Auchan era 1700 de lei, daca tin bine minte.

      @Linux: eh, crezi ca aia in depozit se poarta cu manusi? Aia de-l transporta pe camion, la descarcare, la distribuitor etc? Se impacheteaza sa fie rezistente la astfel de transporturi si manipulari. Curierul a venit si a aratat ca e intacta cutia, mai mult de atat oricum nu puteam observa nici eu daca-l ridicam singur.

        (Citează)

  2. Asta e dedicatie pentru mine? :D

    Daca la Car4 e atat de ieftin, iar nu-ti dau comision.

      (Citează)

  3. vrei sa iti povestesc cum a dat la o parte curieru un monitor sau tv ca sa ajunga la produsul ce mi-l livra mie ?
    m-a durut sufletul ..

    la electronice (tv , laptop , monitor) prefer sa ma duc eu sa le ridic pentru ca macar eu am grija de ele cum le duc in masina , la curier se arunca acolo in spate si dumnezeu cu mila

      (Citează)

  4. 1.5 mil sunt bani :). dar asta e.

    tuner DVB-C: ce face?

      (Citează)

    • Daca ai RCS, iti prinde toate cele 107 canale in format digital, adica imagine mult mai buna, iar 7 dintre ele sunt in format HD, adica si mai buna, uneori cu sunet Dolby Digital. E ca face receiverul digital HD de la RCS, doar ca inclus direct in televizor.

        (Citează)

  5. La Auchan nu sunt cozi, in perioada asta sunt deschise vreo 70 de case mereu :)

      (Citează)

  6. Spune-mi, te rog, daca a trebuit sa deblochezi portul USB. Si daca da, cum ai facut.

      (Citează)

    • Inca nu l-am incercat, poate in weekend. Televizorul e al tatalui meu de fapt si n-are nevoie de chestii asa avansate incat sa le testez imediat.

        (Citează)

  7. mi-a soptit mie o piz… pasarica ca ai avea nevoie de un telefon cu symbian si port IR.

      (Citează)

  8. Crezi ca lui Indiana… Nathan Drake i-a fost usor?

      (Citează)

  9. Eu stiu ca la LG merge portul USB fara sa-i faci nimic. E deblocat din fabrica. Eu am un LG LH5000 si pana sa-l iau m-am documentat serios pe treaba asta. Ce trece de seria lh2000 are portul usb deblocat, cel putin asa era acum maxim 1 an, nu mai tin minte exact cand l-am luat. Pentru mine USB-ul a fost factorul determinant cand am luat acest tv, altfel optam pentru un Samsung, dar la ei chiar e problema cu USB-ul.

      (Citează)

  10. Cu toate ca are tunner DVB-C mai raman unele canale pe care le transmit codate si extra-codate… eu m-am certat cu ei pe tema aceasta caci nu-s dispus sa platesc lunar pentru custodia decodorului HD de la ei.

      (Citează)

  11. Portul USB e deblocat din fabrica, fara sa il mai deblochezi tu.

      (Citează)

  12. Salut!!cautand pe google niste pareri despre modelul de la LG de 81 full hd ld465 am nimerit la tine pe blog si am vazut ca ai modelul asta…niste pareri din partea ta despre tv …ca eu abea ce l’am comandat de la e-mag si ast sa ajunga numa’ ca am vazut si modelul de la samsung c530 si nu stiu cam cat de buna a fost alegerea… merita banii(1639 ron 0taxe de livrare) sau …….!!

      (Citează)

    • Am avut un Samsung (nu C530, ci ceva mai vechi) si l-am inlocuit cu LG-ul asta. Se vede mult mai bine, are unghiu de vizualizare mai mare (la Samsung daca nu priveai fix perpendicular nu mai vedeai bine culorile) si are si tuner DVB-C care pentru abonatii RCS e o comoara.

        (Citează)

  13. salut!! ai vreo idee cumva sau ma poti indruma undeva unde pot afla daca modelul de la philips 32pfl3605h prinde tot ca Lg posturile acelea hd ?ca are el nush ce tuner mpeg 4.Si daca da cum?? ca l’am sucit de la luat draq si pe mine si pe el :)) si tot nu am scos’o la liman…hai ms!!!dau o bere!!!:)))

      (Citează)

  14. Deşi sună foarte gay, încearcă Baccardi Breezer!

      (Citează)

    • @beatranga: NU le prinde! Atentie cu Philips 32pfl3605h ca era sa iau si eu teapa. In vreo doua magazine scria ca are si tuner DVB-C si era chiar sa-l cumpar, cand am zis ca, daca tot am net mobil la mine, sa si verific pe loc informatia. Am intrat pe site-ul Philips, am tras un datasheet de la ei si scrie ca are doar DVB-T, care e inutil la noi si nu-l vei folosi. DVB-C nu are.

      L-am intrebat pe un pulete de la Domo sa-mi demonstreze ca are DVB-C si raspunsul lui a fost “pai daca scrie pe eticheta de pret ca are, are!”, pe un ton suparat. I-am aratat ca pe net scrie ca n-are, asa ca a zis “inseamna ca e o greseala la noi si nu are!” si a plecat. O greseala de 1600 de lei, mai costisitoare decat atunci cand l-a facut ma-sa, am vrut sa strig dupa el, dar eram cu tata si n-am vrut sa afle ca vorbesc asa urat.

      Uite aici site-ul Philips Romania si vezi acolo link la pliantul pentru 32pfl3605h
      http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=32PFL3605H/12&slg=ro&scy=RO

      in care scrie clar ca are doar DVB-T (adica terestru, scoti antena pe geam si prinzi vreo 5 canale, dar nimic in rest).
      sau direct PDF-ul la http://download.p4c.philips.com/files/3/32pfl3605h_12/32pfl3605h_12_pss_ron.pdf

      Atentie ca exista si un 32PFL3605/12 (fara acel H) care nici macar DVB-T nu cred ca are.

      Se vede foarte bine Philipsul (am unul exact la fel, dar de 42 de inci si imaginea e impecabila), dar n-am vrut acum sa iau un televizor fara DVB-C.

      Ia LG-ul din postul initial, eu n-am gasit o varianta mai buna la acel pret.

      Poti sa-l cumperi si de la evoMag, e cu vreo 30 de lei mai ieftin decat la eMag, primesti cadou un cablu HDMI si participi si la nu stiu ce tombola LG.
      http://tinyurl.com/6cxqehl

      @nashu: Breezer Lime, dar cred ca-mi cumpar eu azi un bax :P

        (Citează)

  15. Ok !!ms maistre!!cand dai prin galati ai o bere langa dunare :))) ideea e ca philipsu asta de care zic l’am cumparat deja pt parinti si ma gandeam ca poate are dvb-c sau poate prinde altfel ca sa numai iau decodor de la rds lu’ peste…inseamna ca m’am grabit un pic la modelul asta hmmm….asta e…eu am prins oferta la e-mag Lg 465 cea mai buna afacere …asta e…Soarta!!!apoi daca ma crezi ceva de genu am patit cu un ”specialist” dinasta de la altex si dormea in post ..Aloha!!

      (Citează)

  16. Hai salut!!tot eu te bazai cu o mica problema sa zic asa……..de cateva zile astia de la rds au criptat cred programele hd care le prindeam cu tv asa la ‘liber’ fara decodor …ideea e, mai oare vreo setare cum era chestia asta cu tara finlanda si sa mearga …eu stiu poate alta tara?? :)) ca ma obisnuisem cu hd-urile astea si acuma e ca in gara :))))) ….ce zici stii ceva ai auzit ceva prin targ??:))))

      (Citează)

  17. La mine inca merg. Ce posturi nu iti merg?

      (Citează)

  18. Poi prot tv , sport.ro, digi , national geo, tvr… din toate astea hd numai cu utv hd am ramas…..oare sa mai dau o scanare……

      (Citează)

  19. Acum mai uit la ProTV HD. Poate e de la tine. Mai da un scan.

      (Citează)

  20. Aham merge …i’am mai dat un scan ..si am mai gasit 1 digifilm hd…e bine primit si asta… era pacat sa ma lase astia fara atea hd mai ales digi sport unde ma uit si la amicale la cat de bine se vede :)))))))…salutare!!!

      (Citează)

  21. Da, confirm si eu: Digi film HD. Si mai exista si HBO HD si super one HD (pe care nu le prind, evident)

      (Citează)

  22. Hbo hd = filme vechi ..oricum le iei de pe net…superone hd…era bun .mai clateai ochii :)))) salam alecu!!:))

      (Citează)

  23. Ai spus ca e frumos sa vina curierul gratuit acasa sa ti-l aduca?
    Care gratuit, tu singur ai spsu ca in alta parte era cu cel putin 100ron mai ieftin decat de unde l-ai luat tu.
    deci pe putin 100ron curierul, una peste alta tv-ul e bun daca ai cablu de la rcs-rds, daca nu te uiti la pixeli.

      (Citează)

  24. a incercat cineva sa bage placa de retea wireless in adaptorul PCMIA de sub mufa usb?..si daca da se poate face streaming direct de pe laptop pe el prin wireless?
    il am de 1 an si inca nu stiu cum sa setez ordinea canalelor…am gasit doar o functie cu care sari peste canalele pe care nu le vrei…ma poate ajuta cineva?

      (Citează)

  25. @radu, te duci din meniu la editare canale, apesi butonul verde ca sa selectezi programul de mutat, il muti cu sagetile si apoi iar verde ca sa-l setezi pe noua pozitie.

      (Citează)

  26. Buna ziua.
    Din greseala am blocat televizorul cod. 32PLF3605/12 -* marca Philips, va vog sa-mi da-ti un cod de deblocare, am incercat sa revin la setarile din fabrica dar nu merge, ce ma invatati sa fac ca sa il deblochez.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus