un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Chinezeste la restaurantul Pekin

15 Nov 2010  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Un nou weekend, un nou restaurant, de data aceasta ţinta fiind Pekin, în pasajul Villacross (nu ştiţi care-i pasajul? Unde e Valea Regilor. Ah, gata!). Restaurantul este, după cum v-aţi dat deja seama, cu specific chinezesc şi este foarte micuţ, având doar 5 mese pentru un total de vreo 20 de locuri.

Cam aşa arată înăuntru.

Masa

Masa

Farfuriile erau Luminarc cu motiv chinezesc.

Farfuriile

Farfuriile

Am început cu o supă de pui cu porumb (10 lei) şi o supă iute (10 lei). Prima a fost foarte bună, mie mi-a plăcut mereu această combinaţie şi am mâncat cu plăcere ceva asemănător şi de la Wu-Xing. A doua, supa iute, a fost de fapt supa foarte iute. Lăcrimat, transpirat, căldură mare, suferinţă, am trecut prin toate stările mâncând-o. A fost iute exact cât să te fii masochist şi să o mănânci până la capăt, suferind la fiecare lingură. M-am simţit trezit la viaţa de ea.

Supă de pui cu porumb

Supă de pui cu porumb

Supa iute

Supa iute

Apoi am mâncat rață. Pentru rață m-am dus, rață am comandat, varianta cu rață cu legume şi anason (30 de lei). O porţie suficientă, cu legume bine făcute, dar carnea putea fi un pic mai moale. Mi-a plăcut sosul de la friptură. Am mâncat-o cu un bol de orez cu ou (8 lei) şi am cerut şi un sos dulce-acrişor (5 lei). Acest sos a fost minunat şi l-am turnat şi peste carne şi peste orez cu mare plăcere, pentru a le face mai suculente.

Rață cu legume și anason

Rață cu legume și anason

Orez cu ou

Orez cu ou

Mai jos vedeţi şi o porţie de raţă cu legume şi ciuperci. Mă aşteptam să aibă acelaşi gust carnea, dar n-a fost aşa, cunoscându-se că e preparată după alta reţetă.

Rață cu ciuperci și legume

Rață cu ciuperci și legume

De băut vă recomand berea Tsingtao, chinezească şi foarte bună, care e 12 lei la o sticlă de 650ml. A trebuit să cer beţe, pentru că pe masă am avut furculiţă şi cuţit în modul default.

Pe total, mâncarea a fost bună. Nu senzaţională, dar bună. Voi mai merge acolo atunci când voi vrea din nou mâncare chinezească, mai ales că am ochit prin meniu nişte pui de baltă şi alte specialităţi. Restaurantul în sine părea un pic şubred (dar curat), de parcă aş fi fost în vreun chinatown misterios; nişte întrerupătoare albe stricau desenele de pe perete, aveam o priză improvizată pe perete, iar camera destul de mică face că locul să pară aglomerat dacă se ocupă toate scaunele. De fapt, dacă vreţi să mergeţi, v-aş recomanda să faceţi o rezervare, altfel cu doar 5 mese disponibile e posibil să aveţi surpriza de a le găsi pline. Eu am fost sâmbătă la ora 14 şi erau ocupate 4 din 5.

***

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus