un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reclame meltenesti la bere romaneasca

23 Aug 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Berea românească se adresează doar meltenilor şi nu ştiam eu asta? Altfel nu-mi explic de ce toate reclamele noastre sunt aşa de urâte. Majoritatea par a fi adresate melteanului din tine, dacă o iei după mesajul pe care îl trimit şi tipul de oameni prezentaţi ca fiind băutori de bere. Numai mitocani, numai tâmpiţi, numai oameni care beau bere de parcă asta ar fi tot ce fac în viaţă, culminând cu reclama absolut oribilă la Servus, în care un om este aruncat de la geamul apartamentului pentru că a pus halba jos fără să bea din ea.

Ştiu, la prima vedere pare amuzantă. Dar totuşi, un om este luat de amicii săi de pahar şi de petrecere şi aruncat de la etajul blocului pentru că n-a gustat din bere. Aşa beau românii berea, asta e mesajul.

Cum e în rest? Păi din ce ţin minte, reclamele străinilor nu sunt aşa. Reclama la Heineken e cu petreceri şmechere la care invitatul aduce un six-pack şi e primit ca un erou. Carlsberg e băută chiar şi de alpinişti în vârful muntelui, Peroni are o reclamă cu femei frumoase, hidro-avioane şi vile de lux în nordul Italiei, Stella insistă pe cât de preţios e fiecare dram de bere. Pentru berea romanescă oamenii sunt aruncaţi pe geam.

    5 comentarii

  1. Reclama i se potriveste pe deplin, orice ai zice. Servus, pentru romani betivani. Simplu.

      (Citează)

  2. Erau ceva reclame reusite pe la Ciuc parca si culmea cu toate ca este o bere de doi lei reclama de acum de la Golden Brau in care arata cata grija au ei pentru bere este ok.

      (Citează)

  3. ntz. Ideea este de traditie. Si traditia zice ca nu dai noroc fara sa bei.
    si reclama se adreseaza fix publicului tinta. Servusul nu se adreseaza chiar unei categorii de oameni cu tigla pe casa

      (Citează)

  4. bună asta cu țigla :))

      (Citează)

  5. Foarte corect …
    Mesajul este clar din pacate: mitocanii si tampiti beau bere romaneasca … de unde se pote deduce, privit din afara, ca asa e romanul de rand :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus