un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Decodorul HD de la RCS: unboxing, instalare, functionare

18 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

227 comentarii

Am luat azi decodorul HD de la RCS. Aparatul se ridică de la orice casierie RCS (dacă e în stoc) de către titularul de contract şi costă 10 lei/lună. Merită toţi banii.

I-am făcut fotografii când l-am scos din cutie. Aparatul e un Humax cu tuner digital DVB-C şi vine cu un card inclus, care decodează canalele HD transmise.În pachet erau:

  • receiverul
  • telecomandă cu 2 baterii AAA
  • cablu HDMI 1.8m
  • cablu coaxial
  • cablu SCART
  • card cu chip Digi (pentru decodare HD)
  • manual

Instalarea a decurs foarte simplu. Am scos cablul TV din televizor şi l-am introdus în receiver, iar pe acesta l-am conectat la televizor prin cablul HDMI inclus în pachet. Am pornit receiverul, am pornit televizorul, am selectat sursa HDMI şi aveam deja pe ecran meniul aparatului, în care am ales limba româna, aspect 16:9 şi apoi s-a făcut scanarea automată a canalelor digitale disponibile. A durat mai puţin de un minut totul, timp în care a găsit 101 canale TV şi 7 radio-uri.

Momentan prind 5 canale în mod high-definition 1080i: TVR HD (meciurile se văd incredibil), Digi Sport HD, Naţional Geographic şi Nat Geo Wild HD plus nou introdusul U TV HD (dacă aveţi decodorul de câteva zile şi nu aveţi UTV HD, daţi o rescanare). Toate celalalte canale sunt în format digital, deci imaginea este ceva mai bună, iar culorile un pic mai vii. În plus, am şi 7 radio-uri, printre care şi InfoPro, preferatul meu.

Surpriza cea mai mare a fost la celelalte canale: eu plătesc abonamentul Baza+HBO (analogic, dar pe acelaşi cablu vin oricum şi cele digitale, pe care le recepţionează acum acest receiver şi le bagă în televizor), dar acum văd toate posturile TV din pachetul Extra, incluzând toate Dicovery-urile, AXN Crime şi Sci-Fi, Spice TV, ba chiar şi HBO Comedy, Cinemax, Digi Film 1 şi 2 şi a apărut şi VH1 din nou în peisaj.

Receiverul e foarte rapid, comută instant între canale, primeşte ghidul TV cu programul zilei, poţi face 5 liste de canale favorite şi în general este uşor şi rapid de utilizat. Nu mă aşteptam să fie atât de bun. Singurul dezavantaj e că acum schimb canalele şi sonorul din telecomanda receiverului, nu din cea a televizorului, dar nu e așa deranjant.

Tot de notat e ca la început unele canale nu se recepţionau, afişându-se un mesaj de genul “cardul nu este iniţializat”. Păţeam asta la HBO şi la altele. După câteva minute probabil s-a iniţializat acel card, pentru că au început să meargă toate, chiar şi cele la care în continuare scrie în listă ca sunt Not Available (vezi imaginea de mai jos cu HBO Comedy). Unele canale nu merg deloc, precum ProTV HD sau Sport.ro HD, care probabil încă nu s-au înţeles cu RCS-ul.

Aveţi mai jos imagini cu aparatul, inclusiv cu panoul de conectori din spate. De notat că are şi port Ethernet şi USB. Primul nu ştiu ce face, dar pe cel USB am înţeles că poţi introduce un stick şi se pot rula de pe el MP3-uri, JPEG-uri şi filme AVI. MKV-uri nu suportă.

    227 comentarii

  1. Nu ma pricep absolut deloc la treaba asta cu receptionarea HD in Romania, trebuie sa ma documentez. Intrebarea mea este: am inteles ca unele televizoare mai “destepte” vin cu un slot de card direct in ele, in care bagi cardul acela de la Digi sau whatever, in acest fel renuntandu-se la inca un device, fire, inca o telecomanda etc. Poti sa ma lamuresti in privinta asta?
    Piticu scria despre asta aici: http://www.piticu.ro/de-ce-avem-televiziuni-hd.html

      (Citează)

    • Conform explicațiilor celor de la Digi cardul funcționează doar la abonamentul pe cablu, nu la satelit. Am întrebat pentru ca am vrut sa cer și eu card dar asta mi s-a spus, deci a trebuit sa ma mulțumesc cu 2 receivere pentru 2 televizoare.

        (Citează)

  2. @AdrianG: slotul acela apare in momentul in care TV-ul vine cu un Tuner DVB-C inclus. Si da, bagi cardul direct in ele si scapi de receiver-ul de la RDS.

      (Citează)

  3. Se pot inregistra emisiuni?

      (Citează)

  4. cum faci rost de un receptor cu decodor ca si eu am digi si e cutia veche de 3 ani ?

      (Citează)

    • @cartus: te duci la RCS, le spui ce ai si ei iti spun ce pot sa-ti ofere. Daca ai receiver digital care nu decodeaza si HD-urile mi se pare ca-ti dau din asta mai vechi. Vezi si pe site-ul lor oficial, sunt descrise acolo diverse situatii.

      @spokye: nu, la mine controlez volumul lor din receiver, am incercat acum. Vezi ca U si ambele Nat Geo HD au sunetul in format Dolby Digital, ca vad ca apare acel simbol. Poate e de aici o legatura. Cum ai conectat receiverul la televizor?

        (Citează)

  5. @AdrianG: Cartela de la DIGI nu se bagă direct în fanta aia a televizoarelor “deştepte”. Îţi mai trebuie un modul, CAM = Control Access Module. Cartela de la DIGI se bagă în CAM şi CAM-ul în slotul CI (Common Interface) al televizorului. Receiverul de la DIGI are inclus mecanismul de decriptare şi nu are nevoie de un CAM.
    @erwin: Nu. În starea în care vine receptorul de la RCS nu poate îregistra.

      (Citează)

  6. Si eu sunt super multumit de viteza STB-lui.

      (Citează)

  7. Si la tine la Nat Geo HD si U HD nu poti modifica volumul decat de la telecomanda televizorului?La mine la ambele posturi nu are nici un efect dc vreau sa modific volumul de la telecomanda decodorului Humax

      (Citează)

  8. multam pentru raspunsuri!

      (Citează)

  9. prin HDMI

      (Citează)

  10. Deci aparatul e gratis? doar te duci la RCS, il ridici si te taxeaza lunar cu 10 lei pe langa abonamentul vechi sau cum?

      (Citează)

  11. @Florin: exact

      (Citează)

  12. merci, skandalouz. o sa-mi iau si eu.

      (Citează)

  13. La mine comutarea de pe un canal pe alta este f lenta. Care sa fie cauza? Asta e singura mea nemultumire.
    inca o intrebare: mkv uri playeaza?

      (Citează)

  14. Ce firmware ai?

      (Citează)

  15. Mircea: “mkv uri playeaza?”

    Eu am presupus ca ai citit ce a scris radu in post-ul la care ai comentat…

      (Citează)

  16. Am citit, dar probabil ca pana am scris am uitat. Mai interesant ar fi daca in viitor va fi capabil de asa ceva. Format NTFS nu recunoaste. deci mai e cale.

    Firmware:RZCNA 1.00.01
    Sper ca asta este

      (Citează)

  17. Salut. am un samsung digital terrestrial recevier, este dotat cu slot pentru smart card, cum il pot folosi pentru a vedea programe fara a mai folosi o antena????

      (Citează)

  18. Salut,
    Din ce stiu eu, avem de pomana sloturi de card pe tv, si RCS si UPC imperecheaza cardurile de acces cu decodoarele lor. O protectie suplimentara la falsificarea cardurilor, care din ce am inteles sunt foarte sigure.

      (Citează)

    • Au o criptare destul de buna, dar orice poate fi spart, mai ales ca ai tot timpul din lume pentru asta. In general e mai usor sa dai 10 lei si gata.

        (Citează)

  19. Ok. eu ce pot face cu acest recevier??? este vorba de un samsung digital terrestrial receiver, nu detin o antena parabolica la el, cum pot face sa vizionez diferite programe???
    Multumesc

      (Citează)

  20. HY, am si eu o intrebare intrebatoare :stiti cumva daca legi mai multe televizoare la acelasi decodor se vede acelasi program la toate televizoarele.mersi

      (Citează)

  21. Depinde cum le legi :) Iar daca reusesti sa ai imagine pe toate, atunci da, se vede acelasi program la toate.

      (Citează)

  22. 1. Canale digitale si analogice pe acelasi cablu sunt transmise peste tot in bucuresti sau doar anumite zone?
    2. Cum se comporta semnalul digital la spliterele clasice? AM in casa un spliter 1:3 (montat de mine) si semnalul analogic este ok pe toate televizoarele. Risc sa am probleme cu digitalul?

      (Citează)

    • RCS-ul transmite si canalele digitale pe cablul tv, impreuna cu cele analogice. Din cate stiu e peste tot in Bucuresti, da.
      Splitter-ul nu influenteaza nimic. Eu am unul cu 4 iesiri si e ok. Puterea semnalului digital e la 97%, iar eu am semnal chiar prost pe analogic.

        (Citează)

  23. Am si eu o intrebare?: Mi am reinoit abonamentul (de la Baza la Extra) pentru a trece si eu pe sistemul digital. Ce decodor crezi tu ca voi primi de la RCS & RDS. Am observat ca sunt o sumedenie de decodoare si recievere de la Hyundai la Humax si anume sunt 10 variante Hyundai si 3 Humax, din care nici unul ca cel din pozele tale care sa aiba si iesire HDMI. Eu locuiesc in Bucuresti, multumesc.

      (Citează)

    • Pentru digital simplu au alte decodoare (si Hyundai si Humax, la noroc/stoc). Asta e si pentru HD, unde un HDMI e de bun simt. Cel mai sigur intrebi la casierie si afli acolo.

        (Citează)

  24. Am si eu o mica intrebare….eu caut de vreo 3 saptamani si nu gasesc deloc decodoare hd…in fiecare saptamana merg la ei la sediu si imi zic sa revin peste o saptamana 8-|. Imi puteti spune cum anume sa rezolv problema? As putea intra in vreo lista de asteptare sau ceva de genul asta? Va intreb pentru ca idiotul de mine nu s-a gandit pana acum sa intrebe la rds :|

    Ps: Eu sunt din Iasi
    Multumesc!

      (Citează)

  25. Pe vechiul decodor prind prin cablul de loop in loop out ultimul canal pe toate televizoarele, respectiv 4. Exemplu setez in decodor canalul 69 si prind pe cele 4 TV din casa HBO. La acest HUMAX nu mai am unde sa pun cablul loop in loop out si nu mai pot prinde HBO pe toate tv-urile din apartament, decat pe decodor. Stie cineva daca se poate face o setare pe acest decodor ca pe cele vechi? Va multumesc!

      (Citează)

  26. Prieteni i-am intrebat pe cei de la RCS&RDS de ce nu baga si HBO HD?
    Raspuns formular comercial RCS&RDS.Stimate Abonat
    Grila de programe RCS&RDS este constituita pe baza unor sondaje de opinie prin care se determina preferintele abonatilor. In functie de numarul de solicitari similiare, va fi sau nu introdus si canalul solicitat de dumneavoastra.
    Va multumim ca ne-ati comunicat preferintele dumneavoastra si va dorim o zi cat mai placuta!

    RCS & RDS

    http://www.rcs-rds.ro
    031.400.4600
    031.400.4414

      (Citează)

    • Cred ca mai degraba trebuie sa se inteleaga cu HBO la bani. Ar fi normal ca HBO sa ceara un abonament mai mare pentru transmisiune HD si cred ca de acolo sunt problemele. Sau poate HBO Romania inca nu dispune de capacitatea de a emite HD catre operatorii de cablu.

        (Citează)

  27. humaxul de cablu are cartela albastra pe care scrie DIGI DIGITAL TV SATELIT? si este imperecheata cu riceiverul

      (Citează)

  28. salutare, mi-am facut abonament la RCS – Extra digital, mi-au dat un decodor Humax dar nu vad nici un canal hd si nu stiu de ce. Cartela este una albastra. Am un tv Sony full hd.

      (Citează)

  29. A reusit cineva sa foloseaca direct in televizor cardul ala de la RCS (cu adaptor PCMCIA bineinteles)?

      (Citează)

  30. intrebarea lu’ nashu_mare ramane de actualitate. chiar nimeni nu a reusit?

      (Citează)

  31. Salut!

    Cardul de la RDS/UPC nu merge cu un simplu adaptor PCMCIA in TV. Lucrurile sunt ceva mai complicate. In principiu nici un operator nu prea vrea sa-si bata capul cu solutia CAM+Card (nu am inteles deloc de ce). Chiar daca iti cumperi tu un CAM compatibil (Nagra e criptarea folosita) nu cred ca o sa poti sa-i schimbi serial-number ca sa il poti imperechea cu cartela de la RDS.
    Uite detalii:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Conditional_Access_Module

      (Citează)

  32. PT CEL DE LA IASI

    01/02/2011 la 6:39 AM

    Te duci in gară pi piron si primesti relatii la informații . ha! ha!

      (Citează)

  33. Intrebare:

    Se poate conecta receiverul la un monitor LCD doar cu intrare DVI ? Eventual printr-un adaptor HDMI->DVI, insa sunetul cum il scot ? Any ideas ?

      (Citează)

    • @Doru: se poate cu adaptor, da. Pentru sunet ai iesiri speciale in spatele receiver-ului, banuiesc ca duci de acolo cablu pana la boxe sau ce ai. Cele rosu si alb din imaginea de mai jos. E netestat, s-ar putea sa nu mearga.
      https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2010/06/IMGP0377.JPG

      @Eugen: nu stiu daca tuner iti trebuie, cat o placa de captura. Adica receiverul da afara semnal prin HDMI, sa zicem, care e digital. Pe acela il bagi intr-o placa de captura. Tunerul era pentru semnal PAL sau orice alt semnal care necesita decodare, dar partea asta o face receiverul si la iesire ai semnal ca si cum ai trimite la un monitor chior.

        (Citează)

  34. Pot lega receiverul hd de la digi la PC? Ce tuner trebuie sa am pentru a inregistra emisiuni HD? Sau o alta modalitate de a inregitra HD. Multumesc.

      (Citează)

  35. intreb si eu , in curand vreau sa trec la RDS si vad ca sunt multe probleme cu decodoarele HD insuficiente.
    intrebarea este : Decodorul SD receptioneaza programele HD ?
    Daca da in ce format ?

      (Citează)

    • NU receptioneaza, ca de aia e Standard Definition si programele cele sunt High Definition.

      Receiverele simple de la RCS (nu cele HD) receptioneaza doar programele digitale normale. Se vad mai bine, prinzi 100 de posturi, dar niciunul din cele HD. Nu-ti lua.

        (Citează)

  36. Salut,

    Am un Panasonic Tx-37lz70p. Din cate am vazut eu din specificatii, nu are nici macar decodor digital. Intrebarea mea este: daca iau receiver HD, se vad si posturile digitale, sau trebuie sa iau si-si? Eu cred ca receiverul ar trebuie sa includa si aceasta functie, dar vroiam sa ma asigur :-)

      (Citează)

    • Daca iei de la RCS receiverul HD, le vezi si pe cele digitale, desigur. Alea HD tot digital se transmit, doar ca la rezolutie mai mare. Daca iei receiverul digital, le prinzi pe cele digitale, dar nu si pe cele HD.

        (Citează)

  37. multumesc de raspuns…acum ramane doar sa “pandesc” cand or avea receptoare…ca se pare ca e peste tot “criza” de echipamente…

      (Citează)

  38. salut …cum pot sa fac legatura intre un decodor humax rds si un tv analogic (tv”u nu are mufa scart) ce cablu am nevoie pt asta ? o seara placuta

      (Citează)

  39. buna,
    se poate folosi un receiver opticum4150 in loc de cele de rds pentru a prinde canale digitale? daca da cum?

    multumesc

      (Citează)

  40. …da comutarea de pe un canal pe altul se face cam lent……….nu am vazut nici un raspuns la asta…desii cineva a intrebat….ce zici nwradu???

      (Citează)

  41. hei !!! si acum avem HBO si Digi Film HD la Sibiu…….:)

      (Citează)

  42. … am un tv LG SL8000 deci nu DVB -C e problema.(cum vad eu HBO HD,DIGI FILM HD si……………..ONE HD ??:)
    multumesc oricum…

      (Citează)

  43. pt alea iti trebuie decodor. cat priveste lentoarea schimbarii, e mult mai rapida decat la lg-ul meu, tot din gama sl8000

      (Citează)

  44. da asa este,credeam ca se poate face ceva la decodor sa schimbe mai rapid.
    atunci asteptam urmatorul decodor probabil si cu inregistrare de la digi nu??

      (Citează)

  45. ei nu sunt in stare sa aduca decodoare pt cererea de pe piata, nu cred ca vor baga cu inregistrare. eu oricum nu il mai folosesc de cand sunt la liber hd-urile, mai ales din cauza folosirii a doua telecomenzi. cand (oare?) va intra si eurosporthd si le vor recoda, il mai bag si pe el in priza.

      (Citează)

  46. cand ziceam si eu ca nu sunt in stare au bagat HBO si Digi Film HD deci …..
    eu astept Travel Chanel care l-am avut pe satelit tot la ei si vecinii nostrii Cehia si Slovakia il au HD.
    pai si tu ce faci cu HBO ? nu te uiti ?

      (Citează)

  47. la cate filme misuna pe net…hbo e inutil. oricum il am pe analog. unde mai am si fashiontv, un alt program ce ar merita macar trecerea pe digital, daca varianta hd e prea greu de implementat..

      (Citează)

  48. poate ai dreptate dar iti trebuie un laptop profi pentru asta si mi se pare un pic complicat asa ca eu prefer sa le am toate ..HD…pe decodor.(ce zici in USA peste 250 canale toate HD si pe satelit inca) :)

      (Citează)

  49. nu tb neaparat un laptop performant. am un dell inspiron cu 1 giga ram proc de 2 parca, ce face streaming prin wireless de la desktop. merg toate filmele, cu exceptia celor 1080 care datorita fluxului mare de date nu poate merge fluent prin retea. pt acele filme, solutia este copierea pe un hard portabil si conectarea prin usb.

      (Citează)

  50. da corect….asa fac si eu cate o data dar cand vi seara de la servici nu prea merg chestiile astea…vrei sa te pui in fotoliu si sa pornesti direct HD nu? :)

      (Citează)

  51. cum merge SL 8000 ? Il ai de mult??

      (Citează)

  52. face un an prin mai-iunie. sunt multumit in general, sonorul mi-ar fi placut sa fie mai putin sensibil in sensul ca daca ma uit noaptea pe wildhd si e la 1, tot este tare.

      (Citează)

  53. da…asa este si daca este pornit SRS Tru Sorround se mai aude si un zgomot de fond aiurea………….eu de cand am luat decodorul HD am avut probl.si cu castile Bluetooth dar poorma si-a revenit si acuma suna super in casti

      (Citează)

  54. apropo casti Philips SHB 6110 Bluetooth…trebuie sa le incercati se aude super fain ,mai ales muzica …

      (Citează)

  55. interesante castile alea dar cu banii aia imi mai iau un hard extern. se pare ca vechiul (si nefolositul) wdtv, il voi folosi ca hubport pentru hardurile externe :)
    S-ar putea face o normalizare a sunetului ce vine de la rds, dar la cate au aia de facut, sunetul cred ca e ultima problema…

      (Citează)

  56. castile le-am luat de la Domo…le-au redus la jumate pretul….de vre-un an stateau pe ascolo…nu prea stiau oamenii ce sunt alea :)
    rds mai are multe de facut………

      (Citează)

  57. Zilele astea instalez si eu Tv RCS.
    Am cateva intrebari:
    – Am un Tv analog si unu cu DBV-C .Daca nu prind decodor de niciun fel , cum se face activarea pe receptie digitala sau stau cu ambele pe analog pana de sfantu RCS ?
    – La decodorul HD de pe USB ce format de film pot fi redate ?
    – Ce tip de spliter trebuie ? ce frecventa ?
    – legarea Spliter la DBV-C si Spliter la conserva , din care cu scart (sau ca mai are) la TV analog este corecta.?
    Vreau sa-m fac singur lucrarea , cum imi place mie , ei sa vina numai pana la Spliter..
    Multam mult.
    O zi buna

      (Citează)

  58. Decodor SD ar trebuii sa prinzi..e bun pentru tv-ul analog…se vede mai fain,daca nu prinzi decodor HD bagi cablu direct in TV-ul cu DVB-C si prinzi toate digitale si HD in afara de HBO ,Digi Film si One HD.Pe USB la decodorul HD vezi filme doar dvx.

      (Citează)

  59. Multzam Marius.
    Noroc ca am deblocat pe LG-ul meu USB si vad orice format, MKV ,FLV si nu le-am incercat pe toate.
    O zi super.

      (Citează)

  60. Cu placere………la fel si tie…:)

      (Citează)

  61. Cer si eu un sfat celor avizati de pe acest forum. Am un abonament Extra Digital de la RCS si, cum mai vad si pe altii pe aici, am fost pacalit cu o conserva d-aia care nu stie HD. Destul de lame faptul tinand cont ca fara porcaria aia, canalele HD se receptioneaza perfect. Cum ati procedat pentru a obtine un decodor d-ala mai pricopsit, HD? Trebuie imbunati oamenii aia de acolo cu o cafea, un ceai, un fursec? Sau trebuie sa trec urmatoarele 6 luni frecvent pe la ei cu “sar’na” pentru a obtine unul (optiune jenanta si costisitoare ca timp)?
    Acum vin cu a doua intrebare: am un Panasonix tx-p42s20e si cutia+abonamentul de mai sus. Unele canale nu se incadreaza bine in ecran pe setarea “auto”. Adicatelea nu se mai vede subtitrarea si partea superioara. Daca le pun pe “16:9” apar dungile alea negre sus si jos iar Beyonce (n-am gasit un exemplu mai bun) se vede ca si dupa o cura de 2 ani cu shaorma. Stiu ca cel mai probabil este din cauza faptului ca imaginea este 4:3 si televizorul este 16:9, dar astept o dibacie din partea voastra, pentru a-mi clati si eu ochiu’ asta obosit de postat. La fel de deranjant este faptul ca pe “auto” dimensiunile imaginii afisate se schimba la cateva zeci de secunde/minute si mi-e lene sa umblu din nou la aspect. Stiti cumva din ce provine nehotararea asta a TV-ului meu?
    Va multumesc camarazi HD!

      (Citează)

  62. daca ai facut ab pe digitak, chiar si extra, dar nu ai cerut expres si optiunea hd, nu aveau de ce sa iti dea decodor hd. Programele hd le vezi si fara decodor, cu exceptia hbo,digifilm si superone, daca tv-ul tau are dvbc. Nu stiu modelul asa ca va tb sa verifici singur.
    Din cand in cand mai ajung prin casierii cate 100 de decodoare, dar daca nu treci des pe acolo, sansele ca angajatii sa te sune sunt minime. Poate doar daca te imprietenesti cu vreunul…
    Tv-ul meu il tin pe full scan sau auto. Intr-adevar, imaginea 4:3 o face 16:9 si oamenii par un pic mai grasi, insa m-am obisnuit. Nu suport dungile alea negre, asa ca pana vor trece televiziunile la nativ, suport imaginile deformate.

      (Citează)

  63. intrebare daca am abonament Baza special plus un Pac codat , HBO si am o conserva oricare sa zicem si in casa am 2 Tv unu fiind DVB – C .

    HBO se vede numai dupa decodor sau cardul da “dezlegare” pe intreaga antena deci si pe DVB -C ? .
    In principiu cred ca nu.
    Stie cineva ? Rog frumos.

      (Citează)

  64. HBO e codat deci se vede doar cu o cartela de la ei care o introduci in decodorul primit nu?
    deci direct pe TV cu DVB -C nu o sa-l vezi…….

      (Citează)

  65. hbo (ca si celelalte canale codate digifilm si superone) se vad daca platiti in plus. dar nu se baga alta cartela, totul se intampla din sistemul central.

      (Citează)

  66. era vorba de HBO (KillMe)…..normal cu aceasi cartela,,,,,,,dar este nevoie de ea…….fara cartela si aparat nu vezi direct pe TV DVB-C nu?? :))))

      (Citează)

  67. din prima exprimare nu era clar. atunci cand primesti decodorul primesti si cartela. care este imperecheata cu acel decodor. cartela nu o sa mearga cu alte decodoare cumparate de pe net. singura modalitate de a vedea hbo hd fara decodor(si implicit cartela) este doar daca l-ar lasa la liber. atunci, cei cu tv-uri cu dvbc il vor putea prinde, asa cum se prind acum tvr,utv,digisport,etc

      (Citează)

  68. corect……

      (Citează)

  69. Multzumesc Marius si Killme.
    Deci degeaba am DVBC ca pentru HBO trebuie sa-i pun si conserva.Nasol.
    Daca la instalare (zilele astea) nu au nicio conserva atunci o sa vad numai analog si pe DVB ? .
    Asta nu inteleg ,accesul meu la digital este dat numai legarea antenei la cutia de pe scara, sau si de perechea conserva /card legat la antena ?

      (Citează)

  70. o sa vezi digital pe DVB -C si cele HD care nu sunt codate.

      (Citează)

  71. si daca ai un extra digital, vezi si hbo pe analog gratis ;)

      (Citează)

  72. Iarasi multumiri.O vecina are numai “sirma ” in casa de peste 3 luni si cu 50 de lei luati cu promisiunea ca va anuntam noi cand avem.A ramas ……si cu banii luati.
    Nu am de de gand sa dau asa ca voiam sa ma asigur ca macar DVB-C merita banii.

      (Citează)

  73. Mai am o intrebare si gata.

    Pe internet sunt 2 “Baze” Special si Extra de 25 si 32 de lei ambele avand 87 + 8 HD

    In pliantul oferta luat de la caserie nu apare decat Baza Special 25 de lei cu 87 +8 HD
    si mi-au ca am acces la toate aceste programe in lista, fiind toate Descovery si canale pt adulti.
    deci daca sunt 2 baze si care ar fi diferenta intre ele ?
    Promit ca ma potolesc .
    Sanatate tuturor.

      (Citează)

  74. Baza Special este promotional pentru zonele de case si este identic cu Extra dar mai ieftin (25 ron)………vor sa intre bine si pe cartierele cu case la mare concurenta cu Dolce si in unele orase si cu UPC…

      (Citează)

  75. Gata sunt toba de RCS. Acum dau lectii,
    Mersi frumos.

      (Citează)

  76. Mai rau , azi mi-a bagat-o RCS -u’ (antena ).
    DVB – C vede tot brici , analogu nu prea stralucit, si cum am banuit
    decodorul la sfantu Radu ca acu’ n’avem dar cum ne vine tzup cu el.

      (Citează)

  77. @anton44: ce ma bucur! Nu ca nu iti vine tie decodorul ci ca nu am optat pentru el. Mai si plateam degeba. In cat timp ti-au venit la usa dupa ce ai semnat contractul? Stai in Bucuresti? Pe unde? Mie mi-au zis 7-10 zile, asta fiind si unul ditnre motivele pentru care nu am luat si internet de la ei. (aia de la reteaua de cartier sunt programati sa vina azi, dupa ce i-am anuntat vineri seara)

      (Citează)

  78. Nashule stau in Buc . Baba Novac /Dristor , Luni 21 03 semnat , azi venit.

      (Citează)

  79. Ah, deci s-ar putea sa nu vad egalul muncit cu Luxemburgul…

      (Citează)

    • La ce discutii se poarta aici, simt ca ar trebui sa vin si sa intreb daca e toata lumea ok, vreti o cafea, un suc, ceva…

      Ce-o fi asa mare criza cu decodoarele? Nu zic, si anul trecut in iunie era, dar nu chiar asa mare, gaseai cam la orice casierie si unde nu aveau le veneau cateva in 2-3 zile. Eu am fost la cea din fata Palatului Parlamentului, ca m-am gandit ca acolo nu e multa lume, si am gasit un morman.

        (Citează)

  80. @nwradu: ai warn 20% pentru off-topic!

      (Citează)

  81. Da Radu……o bere nu ar fi rau…pana acuma e bine,la Sibiu avem 11 canale HD si asteptam Travel Chanel..daca se poate tot HD ar fi super :))))))

      (Citează)

  82. E criza din septembrie. Au dat multe la mosi si babe care habar nu a aveau ce inseamna hd, la fel cum au dat si stick-uri de internet ca ‘e gratis’.
    @anton – nu prea are cum sa se vada analogul mai bine decat digitalul, dar datorita faptului ca inca sunt canale ce nu apar in lista de digital, tb sa ne multumim si cu ele. va dati seama ca exclusivitate are upc pentru fashiontv !!! de nu reuseste rdsul sa il bage pe digital?

      (Citează)

  83. nu are exclusivitate upc-ul la fashion………eu al vad pe Dolce impreuna cu Travel Chanel :))

      (Citează)

  84. tb sa pun in ghilimele….evident ca nu are, de aceea imi este peste puteri sa inteleg de ce nu intra pe digital, ca sa nu mai zic de hd. nu conteaza ca nu se uita lumea la el asa cum se uita la taraf tv, dar creste marketingul cand zice ca mai au un canal hd in plus….

      (Citează)

  85. corect si nu vreau sa -ti fac inima rea dar sa vezi cum suna muzica pe Fashion in boxe………..:)))))))

      (Citează)

  86. eu stau in curte cu ai mei si ei au Dolce (pana in iunie cand le expira contractul)..le-am luat un decodor si eu le-am dat unul de la Digi,asa ca pana in Iunie am si eu Fashion,Travel Ch.,MTV Dance si cateva care Digi nu le are ….din Iunie renuntam la Dolce si le dau si lor Digi(am fibra pana in curte) :)))

      (Citează)

  87. pai muzica si partile cu fotografi ma interesau si pe mine, dar na, poate poate.

      (Citează)

  88. Si eu mai sunt pe dolce 10 zile.
    Un punct pentru ei este ordonarea programelor pe categotii
    Favoritele care ordoneaza 10 prog. in suita si informatiile usor de accesat.
    Pe RCS Digitalele sunt imprastiate aiurea .TV-ul meu imi permite sa creez 4 liste
    dar trebuie sa cam freci telecomanda .daca mai este si intuneric….
    La analogic poti schimba ordinea si asa este avantajos.

    Intreb si eu : cu conserva indiferent care imi memoreaza si Digital si Analog
    ca DVB-C ?

    .Am DVB-C cu care vad tot analogu, digitalele si HD (5 nu 8 cum se lauda) .
    Pana aici e bine am scapat de o telecomanda ,si cablaraie.
    Nasol este ca daca vreau un ExtraPack ,Pierd toate avantajele DVB-C trebuind
    sa-mi bag conserva cu dezavantajele ei.Daca nu prinzi UN HD te urci in copac.
    HD este conditionat DE HBO care pe mine m-a lasat rece vazand se se da
    pe calculator.

    Multi ar prefera sa poata imperechea CI-ul cu un CAM.

      (Citează)

  89. tot carcotas : pe digi sport HD iau numai sunetul pe ecran negru.

      (Citează)

  90. Multumesc KillMe! O sa trec cu o savarina pe la fetele pe la care a trecut si nwradu, stau in zona.

      (Citează)

  91. Deci… l*barii aia de la RCS (unde * poate fi inlocuit de orice vocala) au reusit performanta ca in 5 zile nici macar sa nu fie in stare sa imi inregistreze contractul nou in baza de date. Tocmai ce am sunat la ei sa ii intreb cand m-au programat pentru instalare si am primt ceva de genu “ce instalare? dumnevoaastra aveti vreun contract cu noi?” (Bine, un pic mai diplomatic). La centrul de prezenta (ce denumire tampa!), tipa de la contracte se uita cu ochi goi cand la mine cand la monitor si spunea acelasi lucru ca aia de la telefon. Intreb si eu: “Bine, bine, si incepand cu momentul in care reusiti sa imi nregistrati contractul, cam cat dureaza?” “O saptamana”.

      (Citează)

  92. cam regret ca am lasat Dolce.Aveau doar 60 dar alese toate traduse pe canalele documentare si de film, la liber toate Discovery si 0 umplutura ,nu au 5 unguresti in grila Bucuresti 11 straine care nu stiu cati se ulta alte 11 de muzica .
    plus ca mint.
    Cele zise gratuite 9 HD sunt incluse intr-un total de 83 de programe digitale , dupa ce am omis cele codate .
    O pacaleala .Pun o lista scrisa mare si umflata sa pacaleasca prostu si sub o nota de-o citesti cu lupa ,Vezi doamne RCS isi rezerva dreptul de a modifica dar numai in minus.
    Inca o data regret dolce.
    De ce

      (Citează)

  93. Toader Catalin

    01/04/2011 la 6:23 PM

    Mi-am luat de curand un Televizor Plasma 46 Panasonic TX-P46G20 Full HD si ma intereseaza daca decodorul model http://www.receptoaredigitale.ro/synaps-chd-3000-ci-cx-pvr.html( sau alt model ) il poate inlocui pe cel de la rds pe care nu il au in caserii.Mentionez ca acum semnalul este analogic.Astept raspuns

      (Citează)

  94. nici un alt box nu merge. Fiecare este imperecheat cu o cartela. Daca reteaua ta e doar analog nimic nu te ajuta. Dar sa spunem ca ai face rost cumva de decodorul ala, ce faci cu cartela? Rds-ul nu da cartele separat, deci tot inutil. Singurele posturi ce le-ai putea vedea sunt cele fta. Adica tvr si sportro.

      (Citează)

  95. Toader…nici un alt receptor nu o sa recunoasca acea cartela care o primesti de la RCS ptr ca sunt imperecheate(cartela -decodor)…si nu ai semnal digital?? baga cablu in TV-ul tau NOU poate ai DVB-C si o sa le vezi pe cele digitale :)

      (Citează)

  96. …si in plus la ce aparate te uiti tu sunt pe sistemul Conax ,in timp ce RCS emite pe Nagravision nu??????

      (Citează)

  97. Toader vezi ca trebuie sa ai tuner digital DVB_C la asa televizor .
    Vezi de unde schimbi tara si pune Finlanda , Da-i scanare alegi cablu ,nu stiu cum ai tu menul si o sa gaseasca si digital si analog.

      (Citează)

  98. oameni buni, daca omul a spus ca are semnal analogic, nu are de ce sa scaneze pe finlanda sau suedia dupa digitale ca nu o sa prinda nimic.
    Mai mult, tv-ul ala are niste dotari f interesante, printre care si dvb-s dar informatiile legate de dvb-c sunt contradictorii. E posibil ca tv-ul sa fie prea destept pt retelele noastre. pt ca degeaba am freeviewhd in tv daca in romania nu e disponibil.Singura sansa de a vedea digital, daca nu are nici dvb-t in tv, si locuieste intr-o zona unde se emite digital la liber, iar sanse de modernizare a retelei nu sunt, este sa cumpere cel mai ieftin decodor cu care sa prinda cateva canale ce transmit gratis.

      (Citează)

  99. DVB-S ??? FOARTE FAIN…..MI-AR PLACEA

      (Citează)

  100. Am un SONY Bravia HD si cu obtini analog si digital. Pe digital receptionez posturile hd transmise de TV prin cablu. Se vede bine mai ales TVR HD. E adevarat ca daca mai inseriez un decodor HD imaginea este mult mai buna (asa am auzit) sau il cumpar degeaba?

      (Citează)

  101. Să vezi cum e imaginea atunci când foloseşti două decodoare înseriate…

    Serios, un tuner digital e suficient.

      (Citează)

  102. salutare. a incercat careva sa conecteze decodorul la un monitor pentru pc cu intrare dvi folosind un convertor hdmi-dvi. am un monitor pe acasa care sta degeaba si ma gandesc sa incerc ca oricum tv-ul meu e antic. thx

      (Citează)

  103. Salut tuturor! Urmeaza sa imi iau un Sony Bravia (32NX500) cu tuner TVB-c si alte chestii. Costa 2000 RON, nu ca sa ma laud zic, dar ca sa va intreb:

    1. Merita banii, as putea gasi ceva mai bun la banii astia?
    +
    2. Am incercat sa obtin un decodor HD de la RCS (misiune imposibila si cu sanse mari de a ceda nervos din cauza nesimtirii angajatilor). Pentru ca nu am reusit, am cautat pe net dar pana acum nu m-am lamurit: ce canale pot prinde la RCS cu tunerul DVB-c al TVului? (in primul rand ma intereseaza TVRHD pentru meciurile din CL)

    3. Trebuie sa imi schimb abonamentul la RCS ca sa prind si canale digitale/HD cu tunerul DVB-c? Sau nu e nevoie? (am un pachet din ala baza cel mai ieftinache)

    Multumesc mult pentru raspunsuri!

      (Citează)

  104. 1. nu stiu sa iti raspund, de cand mi l-am luat pe al meu lg, nu m-a mai interesat subiectul
    2. nu nesimtirea e de vina pt ca nu dau decodoare ci faptul ca nu exista. totusi, se pare ca sapt viitoare vor veni. cate, nu se stie..
    3. prin dvbc prinzi si canalele transmise digital de rds. vezi si toate programele hd, cu exceptia digifilmhd, hbohd, superonehd. asta pana se razgandesc baietii si le codeaza

      (Citează)

  105. Am si eu tot SONY Bravia, diag. 81, 1800 lei anul trecut. E bun: 3 intrari HDMI,
    USB, intrare PC… La 2000 lei ia-ti un Samsung sau LG diag. 110, ai imagine HD
    mai buna (si ceva in plus la meniu). La SONY imaginea (filmul) de pe USB nu ii citeste subtitrarea orice ai face cu formatul.

      (Citează)

  106. Titel, mersi de sfat, prefer 81 cm pentru ca e destul de mica distanta intre canapea si TV si 110 cm e prea mult (si 81 mi-e teama sa nu fie prea mare).

    KillMe, mersi asemenea. Punctual:

    1. Cred ca raman cu Sony, imi inspira mai multa incredere decat LG sau altele
    2. Prin nesimtire ma refeream la faptul ca iti spun mereu sa suni maine si nu iti dau macar o marja de timp estimata in care ar putea primi decodoare. De luni de zile spun “sunati si maine”, de parca suntem pe vremea lui Ceasca la coada la carne. Ma rog, respectul RCS fata de clienti este un subiect diferit si cine a avut nevoie de suport de la ei pentru orice stie la ce ma refer.
    3. Super, atunci nu mai imi trebuie decodorul lor.

      (Citează)

  107. nu e vina lor. habar nu au de stocuri sau date de livrare. ei stiu doar ce le apare in calculator. si de multe ori nici acele informatii nu sunt corecte sau complete. nu stiu daca asta face parte din ‘strategia’ sefilor, oricum pe clienti ii dezavantajeaza, dar sunt prea putini ‘cunoscatori’ si atunci nu e ceva f grav.

      (Citează)

  108. Eu cred ca e si vina lor pentru ca accepta sa raspunda la telefoanele clientilor, stiind ca nu au cum sa le raspunda la intrebari sau ca trebuie sa minta clientii. Daca fac astfel de compromisuri profesional la inceput de cariera pentru un salariu mic, iti dai seama ce compromisuri vor face cand vor ajunge sefi cu salarii mari…

      (Citează)

  109. Nu au ce sa faca. oricum sunt slab pregatiti, cel putin cei din linia intai. si nu spun o data exacta tocmai pt a nu fi trasi la raspundere. daca nu ar fi lipsa asta de decodoare si ar avea date certe de livrare, le-ar comunica. cum nu se stiu astfel de ‘detalii’ te pun sa revii, poate ai noroc sa nimeresti ziua potrivita. zic noroc, pt ca iti tb si asta. de ex, in perioada cand nu se gaseau nici decodoare sd, nu stiu acum daca au pe stoc, mie mi-a venit acasa o echipa de la rds sa imi aduca decodorul, fara sa au un singur telefon de ‘urgentare’, pt ca nu aveam nevoie de el, casa fiind momentan nelocuita.

      (Citează)

  110. salut
    eu am un lcd sony kdl 32v4200 cu tunner digital incorporat.se prind 110 canale digitale inclusiv cele 9 hd.problema este ca nu se vad cele hd ci doar se aud.mentionez ca sunt din turnu magurele si aici rds are la cablu numai varianta baza redus.si inca o intrebare :in stanga televizorului este un card slot numit cam ,poate fi folosit cardul de la decodor la el?

      (Citează)

  111. Problema este ca televizorul tau are tuner MPEG-2 si de accea nu se vad canalale HD. Daca avea tuner MPEG-4 se si vedeau.

      (Citează)

  112. Am un Tv Sony KDL 26V4500 cu DVB-c.S-au memorat toate posturile de la RCS RDS și cele în HD dar nu se văd toate decât o parte din ele.TVR HD, TVR1,2 etc,se văd, celelalte în HD și unele ca Antena 1,2,3,Etno etc nu se văd.Care o fi motivul? O altă problemă este că nu se portiveste cartela de la decodorul Humax în locașul de la televizorul Sony.

      (Citează)

    • Cauta ce tip de decodor DVB-C ai in televizor. Daca e un model mai vechi, e posibil sa fie MPEG-2 si posturile pe care nu le prinzi sa fie transmise in MPEG-4.

        (Citează)

  113. cartela de la rds trebuie bagata in decodorul de la rds. locul ala din televizor unde zici ca nu se potriveste este pt un dispozitiv in care pot intra cartele de decodare, dar care nu se foloseste in romania, sau cel putin nu la rds.
    foloseste ca tara de scanare full suedia sau finlanda si o sa vezi toate canalele hd chiar si fara decodor pt ca in acest moment nu sunt codate. cu exceptia hbo, digifilm si superone.

      (Citează)

  114. Varog sa ma lamureasca cineva cu canalele HD.
    Inteleg ca sunt gratuite dar am citit la mai multe stiri ca sunt codate si poti sa uiti la ei numai daca cumperi sau inchiriezi decodorul HD

      (Citează)

  115. Daca tv-ul nu are tuner tv incorporat iti trebuie decodor. In general toti operatorii tv au posturi hd gratis mai putin DOLCE cu antena prin satelit care te obliga sa platesti suplimentar sau sa treci pe IPTV. TVRHD, PROTVHD, Sport.roHD in mod normal sunt gratis. Daca nu schimba operatorul TV.

      (Citează)

  116. Ma refer la rcs&rds. Ca am citit undeva ca canalele hd sunt codate. Atunci decodorul hd trebuie numai atunci cand vreau hbo hd ect.
    Pro tv hd, tvr hd, digi sport hd sunt free?
    Pe televizor am tuner dvb-c (lg lh3000).

      (Citează)

  117. Hy.
    Inca am o nelamurire.
    Pentru Digi TV Cablu Digital trebuie decodor?
    Nu ma refer la canalele HD, numai la cablu digital?

      (Citează)

  118. daca nu ai pachetul extra [cel cu discovery] nuai nevoie de decodor.

    PENTRU TOTI CEI CE MAI INTRA PE AICI
    va trebuie decodorul HD de la RDS daca:
    – nu aveti televizor cu dvbc si vreti sa vedeti minim programele transmise digital
    – aveti tv cu dvbc si vreti sa vedeti HBO HD, DIGIFILM HD si SUPERONE HD

      (Citează)

  119. PENTRU TOADER CATALIN
    cu SYNAPS http://www.receptoaredigitale.ro/synaps-chd-3000-ci-cx-pvr.html
    NU VEZI CANALE CODATE ( ARE SYSTEM DE CODARE CONAX IAR RDS-UL ARE NAGRAVISION)

      (Citează)

  120. Salut, de 2 luni sun in fiecare zi la rcs si intreb daca au decodor hd si primesc acelasi raspuns “nu am primit azi, nu avem la nici o caserie decodor hd”. ceva e dubios. stie cineva ceva de treaba asta?

      (Citează)

  121. NU e nimic dubis. De luni bune, RDS nu a mai primit [platit?] nici un decodor HD. Bucura-te ca au dat 60 de milioane de euro pe magnficul campionat romanesc de fotbal.

      (Citează)

  122. @Costi: nu esti singurul, exact aceeasi situatie e si in Timisoara. Eu inca mai sper ca vor mai aduce…

      (Citează)

  123. dragilor ,ajutati-ma!cum se rezerva un program ca sa-l pot vedea mai tarziu (dupa cum se lauda astia )ca am zapacit si telecomanda si tv-ul,iar la call center nu vreau sa apelez!merci anticipat!

      (Citează)

  124. aia cu inregistratul emisiunilor e la upc ….

      (Citează)

  125. killMe,cel putin asa spun astia de la rds in manualul de utilizare!,,rezervare si vizionare ulterioara!”il programez pt asa numita rezevare ,dar cum sa-l vizinez nu mai scrie !asta as vrea sa stiu!merci !

      (Citează)

  126. Help me !
    Sunt abonat RCS si nu receptionez U TV HD.
    Mentionez ca toate celelalte canale HD le vad.
    Stie cineva frecventa, modulatia si simbol rate pentru decodarea U TV HD ?
    Merci anticipat !

      (Citează)

  127. salut in italia se poate receptiona canalele romanesti cu un televizor cu decoder incorpurat daca are dvb s

      (Citează)

  128. tocmai mi sa strcat conserva si nu mai pot vedea canalele romanesti ,si de aceea va intrebam ca daca cu un tv cu decoder incorpurat cu dvb pot ricevere canalele romanesti va multumesc anticipat

      (Citează)

  129. am pachetul de baza special digital de la RDS si un samsung UE40C6700 care are DVB-T/C/S2 (MPEG4/HD),tunerul pentru satelit este extraordinar pentru cei care isi fac veacul pe afara,prind cam 22 de posturi dintre care 6 romanesti si 3 moldovenesti.

    tunerul DVB-C este mult peste ce dau cei de la rds,prind 118 posturi pe digital si 66 pe analog,nu vad discovery travel,etc si inca 4-5 posturi decat cu decodorul deoarece sunt criptate.precizez ca am si toate cele 9 sau 11 posturi in HD si se vad exceptional
    dupa indelungi cautari am reusit sa-i activez televizorului si functia PVR pentru inregistrare pe un mediu extern(functie care nu o are by default :P)

    Radule iti citesc blogul in mod constant,iti multumim ca existi!!!

      (Citează)

    • Cred ca mai simplu este sa pleci din Romania cu un receiver si antena de la Digi sau Dolce sau ce vrei tu, sa faci niste calcule pentru Italia si sa o repozitionezi cum trebuie. Stiu pe cineva din Cehia care a facut asta si prinde o gramada romanesti.

        (Citează)

  130. eu am fost acum un an in sicilia cu familia 4 luni in vizita la palermo unde am inchiriat o casuta si evident am luat un focus sat cu noi(are cartela prepay,reincarci online),antena am cumparat-o de acolo (30e antena si 12e suportul)si dupa 20 min de cautat satelitul a functionat ireprosabil,m-am ajutat de un site de profil care in functie de locatia ta iti spune cat si cum sa inclini antena pt a gasi satelitul asta ca sa nu mai dai la reglat 50e. asta este ce-a mai buna solutie,insa pt cei care nu au cum sa-si aduca acolo un reciever merge si cum am spus mai sus dar cu programe mai putine…

      (Citează)

  131. Eu nu va inteleg de ce atata chinuiala cu prastia aia de rds. Cand ai la dispozitie UPC care iti da in ziua de ctr atat hd-ul cat tot ceea ce este necesar. Chiar va rog sa mergeti la cineva care are upc acasa sa vedeti si voi diferenta de imagine si epg! ;) Am citit tot articolul si comentariile, dar toti va vaitati ca nu aveti aparate, ca merg prost s.a.m.d. Sa inteleg ca stati la RDS pentru digi? Adica voi v-ati luat tv-uri sa va uitati la un singur post de televiziune!? Eu am upc hd si nu am nici macar o plangere! Putin mai mult, dar calitatea isi spune cuvantul!

      (Citează)

  132. Salut, eu am o intrebare tehnica privind acest decodor si anume: iesirea CATV (cea coaxiala) este pasiva? adica daca am legat un cablu coaxial de la iesirea din receiver la intrarea CATV din televizor, iar receiverul este oprit pot sa vad in continuare posturile necodate pe TV sau nu mai apare nimic?
    Multumesc,
    Seba

      (Citează)

  133. @Seba:Daca decodorul este in stand-by lasa sa treaca semnalul,doar daca decodorul este scos din priza sau oprit de la butonul din spate ,atunci nu mai trece semnal.

      (Citează)

  134. @Mihai,

    super,
    merci mult de raspuns!

      (Citează)

  135. la stergerea unui canal imi cere un COD.Care este codul?!?

      (Citează)

  136. Constantin, la decodorul simplu, non-hd, codul e 0000.

      (Citează)

  137. Salut! Daca il conectez la un monitor (prin HDMI-DVI) care nu e full HD (1680×1050), si are raport 16:10, ai idee daca imi va comprima corect imaginea? (16:9, si cu benzi negre)

      (Citează)

    • Nu stiu, dar pierzi sunetul. Trebuie sa-l scoti si pe acesta pe undeva spre niste boxe. E posibil sa nu-ti afiseze corect canalele HD, care sunt 1080i, din moment ce monitorul nu suporta mai mult de 1050. Pur si simplu va da eroare, “out of range” ca pe vremuri. Depinde de la fabricant la fabricant insa.

        (Citează)

  138. cu sunetul nu e problema, il scot prin RCA, separat, pe linia audio. televizoarele HDReady (1280×720) tot asa suporta. deci teoretic stie sa faca downshifting, cum face si in cazul televizoarelor care nu sunt full hd. eram curios doar daca l-ai incercat practic, ca teoretic, merge, doar e digital.

      (Citează)

    • N-am incercat ca nu am asa o configuratie, dar tot sunt sceptic. Downsize-ul acela cred ca-l face televizorul, nu receiverul. Daca monitorul nu stie sa-l faca (s-ar putea sa nu stie, ca nu e asa destept), poti avea o problema.

        (Citează)

  139. Asa este. Sa reusesc sa gasesc in stoc un receptor, il montez, si vin cu feedback, sa completezi, poate vor mai fi in situatia mea!

      (Citează)

  140. Stie sa faca decodorul Downsize, mai exact din butonul “V-Format” de pe telecomanda poate fi ales formatul streaming-ului video pe iesirea HDMI: “Original / 576i / 576p / 720p / 1080i”. Eu am conectat decodorul atat la monitor (Benq, 24 inch, 1920×1080) prin HDMI, cat si la un TV Philips de 82 insa cu tub, prin cablu RCA->S-Video. Am semnal pe ambele in acelasi timp (atat analogic cat si digital; TV-ul insa e imun la setarea V-Format, asa cum am spus e afectata doar iesirea HDMI – e normal, fiind vorba de semnal digital), iar sunetul il scot pe iesirile RCA direct spre sistemul audio. Pot sa vad toate canalele atat pe monitor cat si pe TV-ul CRT, inclusiv canalele HD.

      (Citează)

  141. Salutare, din nou!

    Am luat decodorul de la RDS. Dupa am fost si am luat un adaptor DVI(tata)-HDMI(mama). Leg frumos decodorul la monitor si… nimic! Asa ca de nervi, m-am dus si mi-am luat un monitor cu HDMI, full hd, si acum merge.

    Cu alte cuvinte, chiar daca stie downsize-ul, monitorul nu stie sa ia semnalul digital.

      (Citează)

  142. @Victor: teoretic merge pe orice monitor cu intrare digitala (si al meu tot DVI are si folosesc un cablu direct HDMI-DVI). Daca inca mai ai monitorul vechi, incearca sa schimbi formatul imaginii din telecomanda in mod repetat, dupa ce a pornit decodorul. Poate ca initial era setat pe 1080i iar monitorul tau nu suporta rezolutie asa mare, si oricum asta ar trebui sa retrimita info. de configurare spre monitor si practic sa reseteze conexiunea cu acesta. Cel putin asa se intampla in cazul meu: daca schimb din meniul monitorului de pe VGA (laptop) pe DVI (decodor), uneori imi spune ca nu detecteaza niciun semnal chiar daca decodorul e pornit si functional.

    Daca tot nu merge, atunci ar mai putea fi o cauza totusi: se numeste HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) si trebuie sa fie suportata de monitor ca sa functioneze in bune conditii impreuna cu decodorul.

      (Citează)

  143. Salutare.Am o nelamurire,unele reclame sau filme se vad in hd cu niste benzi laterale negre.Se poate scapa de aceste benzi sau respectivele filme sunt in format 3:4 si nu se poate face nimic?Mersi.

      (Citează)

  144. Salut. Stiti ca acest decodor hd are si usb. Am conectat memory-stick-ul, pe care aveam un film, il recunoaste, filmul ruleaza excelent, dar am o problema: nu vede subtitrarea! Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Va multumesc.

      (Citează)

  145. ce trebuie facut de ani de zile cand e vorba de filme si subtitrari: denumirea filmului sa fie exact ca subtitrarea (sau invers), evident exceptand extensia.

      (Citează)

  146. @george: in primul rand denumirea subtitrarii sa coincida cu cea a filmului. Apoi, deschide subtitrarea cu Notepad++ (search pe google) si din meniul “Encoding” selectezi “Convert to UTF-8 without BOM”, apoi Save. Acum ar trebui sa iti vada subtitrarea, insa nu iti va afisa diacriticele. Pentru diacritice, eu mi-am creat un macro care inlocuieste caracterele cu diacritice cu car. echivalente. Works like a charm…

      (Citează)

  147. cum sa fac sa vad hd pentu ca am digi satelit si nu merge hd. am o plasma LG 127cm ful HD ce sa fac MULTUNESC

      (Citează)

  148. buna

      (Citează)

  149. @ilie: Digi HD pentru satelit inca nu e disponibil.

      (Citează)

  150. Salut! Am si eu o Intrebare Am o antena satelit Digi si nu transmite HD prin Antena Ce ar trebuii sa fac sa Vad toate Posturile Hd Exista Ceva Vru”n boxuri sau alt cva Etc… Daca Aveti Vreo Idee Lasati Un Comentariu Va MultuMesc Frumos!!!:*..>:d<

      (Citează)

  151. Victor ITi Multumesk Dar aI Idee Cand Este Disponibil:D sau alt cva sa folosesc sa vad HD nu se poate ai o Idee ceva:)

      (Citează)

  152. De la Digi nu prea ai solutii de HD momentan daca nu esti pe cablu. Prin satelit, servicii HD ofera Romtelecom cu Dolce, vezi-le oferta.

      (Citează)

  153. ma io am o problema cu decodoru asta. de cum l-am instalat am avut impresia ca imaginea nu mai e cum trebuie.
    inainte aveam decodorul digital humax de la rds legat la tv (samsung 46d6500) prin scart. acum decodorul hd l-am legat prin hdmi, normal.
    ei bine, programele hd se vad ok insa celelalte se vad un pic mai in ceata prin hdmi la 576i. daca il conectez prin scart se vad ok, ca si pe decodorul celalalt. diferenta e foarte vizibila.
    sfaturi, pareri? sa schimb cablul hdmi? teoretic n-ar trebui sa aiba treaba la calitate. teoretic ar trebui cu decodorul hd sa se vada chiar mai bine si celalalte canale.

      (Citează)

  154. @Trexel: vezi ce face butonul V-FORMAT de pe telecomanda, apasa-l succesiv pana ajungi pe 1080i. Ar trebui sa ajute…

      (Citează)

  155. Nu are cum fara decodor, ii trebuie cardul, ca au criptat canalele HD.

    Eniuei, daca V-Format nu e ok, ma gandesc sa nu fie din cauza ca se transmite la 576i, iar imaginea ta e intinsa pana la infinit, pana nu mai ramane nimic din ea.

      (Citează)

  156. Tinand cont ca eu ma uit acum la Barcelona Valencia pe Digi HD fara decodor…

      (Citează)

  157. Am si eu un TV cu DVB-C si e criptat la mine. O fi pe regiuni, ca sunt multi in situatia mea, care au HD-ul criptat.

      (Citează)

  158. incearca sa schimbi tara pe uk, eu unul am seria 4 la samsung si merge

      (Citează)

  159. Salut. Eu am achizitionat de curand un TV Samsung 32D5800 (are DVB-C incorporat). Am ab. RDS si pana acum foloseam box-ul lor pentru canale gen HBO, Cinemax, etc.
    Acum incerc sa vad canalele HD folosind direct antena lor in TV si nu le mai prind pe cele vechi (Digi Film, HBO, Cinemax, Discovery SCI-Fi etc.). Mentionez ca am selectat la tara optiunea “others”, si pot vizualiza cateva canale HD, insa am pierdut o groaza din cele vechi.

    Ce ma sfatuiti sa fac?

    Multam!

      (Citează)

  160. Problema e ca acele canale pe care nu reusesti sa le receptionezi, sunt criptate. De aceeea decodorul de la RDS are acea cartela. Nu exista solutie pentru aceasta problema.

      (Citează)

    • Eu stiu ca solutia este sa cumperi tot pachetul de canale si ti le decripteaza automat. Pentru asta e cartela, da, te identifica in sistem astfel incat sa-ti fie transmise niste semnale de autorizare la decriptare pentru canalele pe care le platesti.

      Ce pot sa-ti spun este ca momentan eu nu prind HBO prin decodorul RDS (desi platesc HBO), in schimb la televizorul cu DVB-C la care nu am un decodor conectat (ca are el direct acel DVB-C) prind HBO pe digital. Trebuie sa verific asta, dar asa stiu ca este.

        (Citează)

  161. Am si eu o intrebare pt cei care au folosit acest mediabox. Ati incercat sa asezati posturile TV in lista intr-o ordine dorita de dvs. Am luat un box de la upc si nu pot face chestia asta posturile au ordinea lor prestabilita lucru pt care am si renuntat la serviciile lor pe langa faptul ca se si misca ff greu echipamentul. Deci spuneti-mi va rog daca se poate modifica ordinea posturilor in lista?

      (Citează)

  162. buna
    cina ma ajuta si pe mine?
    am si eu decodorul hd hunmax de la rds lam pus sa zic in functiune dar nu merg cele noaua canal in hd cina ma poate ajuta gall_albert@yahoo.com

      (Citează)

  163. @Mihai – da, lista de canale e customizabila + poti crea liste paralele de canale favorite.

    @alberto – mai exact, ce simptome are? Ce mesaje iti afiseaza? Apar canalele la scanare? Nu cumva ai selectat doar lista de canale SD?

      (Citează)

  164. se poate urmari protv hd fara acel decodor?

      (Citează)

  165. daca ai tv cu dvb-t si o sarma pe post de antena, da.
    daca ai tv cu dvb-c: si esti abonat la rcs da. daca esti la upc, nu.

      (Citează)

  166. Are cineva idee de ce RCS-RDS, o companie care are ca obiect de activitate distributia de semnal video, n-are nici cea mai vaga idee (ce joc de cuvinte mi-a iesit!) despre cand va avea in stoc receiverele care asigura receptia semnalului distribuit? Furnizorul lor de receivere HD ii i-a prin surprindere si le lasa la usa magaziei un colet cu astfel de dispozitive, fara sa-i anunte? Nu au un departament care se ocupa cu achizitia acestor receivere, departament care ar trebui sa stie cand vor primi de la furnizor aparatele comandate? Sau furnizorul este atat de bun incat este el insusi surprins in fiecare zi de ceea ce iese de pe banda de fabricatie: or fi receptoare HD… o fi altceva… nu putem spune celor de la RCS (care la randul lor sa poata spune clientilor) cand vom livra aceste device-uri…
    De ce trebuie sa sunam in fiecare zi sa aflam daca “azi aveti receivere HD?”. Pentru ca sa astepti sa te sune ei cand vor primi minunile nu e o solutie, dat fiind ca nu exista o “lista de asteptare” in care sa poti sti ce pozitie ocupi… Aparatele vor fi distribuite atunci cand vor exista in ordinea “primul venit, primul servit” la momentul respectiv!
    Stie cineva ce-i cu bataia asta de joc?

      (Citează)

  167. Pentu ce e aceea mufa de internet??

      (Citează)

  168. Televizorul meu nu are DVB-C, doar DVB-T, asa ca am luat un decodor Digi HD de la RCS ca sa pot vedea canalele HD, dar nu le prind pe toate pe care le ofera ei in pachet, mai exact nu vad PROTV, SPORT.RO, ACASA si NAT GEO WILD. Daca incerc sa fac o cautare manuala (evident din meniul decodorului), nu gaseste nimic la coordonatele necesare (adica 306000 256QAM 6900). Pot face ceva sa prind si programele astea?

      (Citează)

  169. Salutare
    Am si eu doua intrebari:
    1 La reciver-ul HD pot sa-l folosesc doar pentru a-mi demodula semnalul tv pentru cablu,acel In/Out la cablul tv normal iar Out-ul sa il conectez la tv-ul meu direct pentru a nu mai folosi 2 telecomenzi (este enervat)
    2La tv-ul meu Samsung 32D500 full HD are DVB-C/DVB-T receptionez o groaza de programe gen HBO;HBO HD;DigiFilm HD Discovery Sci,World etc.
    dar cand sa le vizionez imi scrie “Semnal Demodulat”(Scrambled Signal)
    iar eu am abonament Extra+
    care e faza aici Help MEEE!

      (Citează)

    • @Marius: la problema doi trebuie sa vorbesti cu RCS-ul, cred ca nu ti-au scos criptarea pe canalele extra de pe pachetul digital. Probabil ca pe analogic le-ai prinde fara probleme.

      La prima nu functioneaza ce zici tu, nu e facut asa receiverul.

        (Citează)

  170. Daca va intereseaza decodor/receiver HD pentru RCS am unul nou nout. Detalii la crmmn@yahoo.com.
    Multumesc si scuze daca deranjeaza reclama mea!

      (Citează)

  171. salut am un monitor fuul hd de 24’si ma intrebam daca merge sa il conectez decodor si cum??
    Multumesc

      (Citează)

  172. salutare !
    aveti idee daca se pot face inregistrari ( programate ) pe un dispozitiv conectat pe usb sau usb-ul este doar pentru redare de fisiere ?
    multumesc !

      (Citează)

  173. Salut. Am si eu o mica problema cu decodorul humax. Nu pot vedea anumite programe(HBO, HBO Comedy,etc)- pe ecran imi da urm.mesaj:eroare potrivre – smartcardul se initializeaza cu un alt decodor. CE setari ar trebui sa fac pt a le receptiona? Va multumesc.

      (Citează)

    • Sa te asiguri ca le platesti si apoi sa suni la RCS. Nici eu nu le vad, desi le platesc. N-am facut niciodata pasul doi din propriul sfat, sa-mi spui daca merge.

        (Citează)

  174. Suna la RDS si in 10 min ai problema rezolvata. Iti va reface imperecherea cartelei cu unitatea, remote.

      (Citează)

  175. dati-mi, fratilor, si mie un decodor ca astept de ceva timp!!!!!!

      (Citează)

  176. Produsul Humax HD-2 de la RDS ,este unul OK la prima aparitie . Dupa instalare programelor automat cu conexiunea prin HDMI ,sa constatat ca unele programe ca HBO (2) ..Digi Animal…Digi Film si Cinemax , nu pot fii vizionate , cerandu-se “Intraduceti Cardul Inteligent ” Ce se doreste defapt ? ..eu nu inteleg. Am pachetul Extra Plus ca abonament ( alte prog. in HD se vad perfect) ,iar pe un alt tv.cu decodor SD toate programele de mai sus mentionate se pot viziona. Cine stie care ar fii motivul ?

      (Citează)

    • Trebuie sa suni la ei sa le zici ca nu le prinzi pe digital, trebuie sa ti le deblocheze ei. Posibil sa ai nevoie de pachetul digital in contract, desi e acelasi lucru de fapt.

        (Citează)

  177. la ce foloseste conexiunea ethernet?

      (Citează)

  178. Salutare! Dintre toate review-urile citite de mine, al tau este cel mai informativ. Eu am un tv-tuner Winfast TVPro2 si as vrea sa trec pe digital sau hd dar nu imi surade idea de a folosii 2 telecomande. Am vazut ca versiunea Hd are si legare pe cablu coaxial de trecere si cred ca a-r fi o solutie pentru intrare in tv-tuner. Tu stii daca practic la schimbarea abonamentului se schimba si semnalul pe cablu pentru ca tv-tunerul meu are un cip de transformare analog in digital si daca semnalul este digital o sa il prea asa si nu am nevoie de decodor?

      (Citează)

  179. multumesc frumos…mi-ai fost de mare folos multa bafta si toate cele bune

      (Citează)

  180. VASILE NICOLAE

    05/03/2013 la 10:27 AM

    Am cumparat un TV samsung smart seria 7000, care are si tuner.
    Am decodor digi SD (abonamnet pe parabola) intrucat deocamdata nu exista decodor HD pentru satelit. Am conectat decodorul prin scart, cu un adaptor la TV. Daca conectez decodorul la Tv prin iesirea LOOP voi avea o imagine mai buna pentru canalele HD? Sau macar ce canale pot viziona prin conectarea LOOP la mufa de satelit a televizorului.

    Multumesc anticipat de raspuns

      (Citează)

  181. Si eu am primit acest DECODOR HD. Se vede bine, chiar si pe un televizor hd mai modest, adica asa cum am eu, TELETECH 32715. Si sunetul este foarte ok. Doar ca am stat dupa acest receptor HD de mi s-a acrit.
    Eu actionez TVul si decodorul cu o singura telecomanda, pentru a nu mai sta cu 2 telecomenzi. Telecomanda mea e un PHILIPS SRP2008B/86. Codul de HUMAX e 1298, si merge integral ca si functii, le preia complet ! Pentru TVuri, depinde de marca. La mine merg absolut toate posturile curinse in contract, pe ambele TVuri. Imi mentin insa opinia , ca e mai bun UPC. Inainte de a ma muta, unde stateam inainte , aveam si UPC pe scara, aici nu mai am, singura optiune e RCS-RDS. Nu am DISCOVERY si asta nu prea imi place, iar DIGI WORLD si altele sunt modeste.

      (Citează)

  182. anca nicoleta david

    24/04/2013 la 4:03 PM

    daca mi s-a stricat aparatuldigi tv pot muta cartela intraltul?este compatibil?

      (Citează)

  183. Nu.

      (Citează)

  184. Buna! am un tv foarte vechi si nu mai are telecomanda. pot sa instalez decodorul fara telecomanda tv/ului? Multumesc

      (Citează)

  185. Intenționez să achiziționez un Decodor HD de la DIGI dar conectarea aș dori să se facă prin SCART deoarece HDMI-ul e ocupat.
    Calitatea va fi aceeași dacă este conectat prin SCART?

    Unul dintre televizoare are tuner DVB-C integrat și recepționează posturi HD fără decodor sau CI+

      (Citează)

  186. Intenționez sa fac comanda la Rds pentru un decodor Hd. Deocamdată Am un tv cu tub Nei! Are mufa scart si mufa de antena! Urmează să cumpăr o plasma,dar mai durează! Ca să nu mai schimnb decodorul, pot să folosesc decodorul hd pentru televizorul cu tub ?

      (Citează)

    • Greu de zis, depinde ce decodor primești și cu ce mufe. Cel mai probabil da, că are mufă de antenă de ieșire.

      Verifică atunci când îl iei.

        (Citează)

  187. nwradu:
    Greu de zis, depinde ce decodor primești și cu ce mufe. Cel mai probabil da, că are mufă de antenă de ieșire.

    Verifică atunci când îl iei.

    Revin! Am primit decidorul de la Rds! La ieșire nu are decât mufa HDMI si mufa jack! Deocamdată nu am găsit cablu cu mufa scart si hdmi în cealaltă parte și nici cablu cu mufa scart cu mufa jack! Astea sunt singurele ieșiri

      (Citează)

    • Nici nu cred că există astfel de cabluri, sunt semnalele prea diferite pentru a fi convertite ușor.

      Ce ieșiri are în spate? M-ar mira să nu aibă și o antenă OUT, totuși.

        (Citează)

  188. Salut!
    Am luat un decodor Humax de la Digi si dupa ce am facut setarile de limba am apasat pe 1080p. Ecranul tv-ului s-a inegrit si decodorul nu mai ia nici o comanda. Ce pot face ca sa ajung iar la MENU?

      (Citează)

    • Habar n-am, dar poate scrie în manual cum să-l resetezi la setările inițiale sau poate are buton pentru așa ceva.

      Nu mai bine suni la Digi să întrebi? Le dai lunar bani, pentru asta oferă suport tehnic gratuit.

        (Citează)

  189. nwradu:
    Habar n-am, dar poate scrie în manual cum să-l resetezi la setările inițiale sau poate are buton pentru așa ceva.

    Nu mai bine suni la Digi să întrebi? Le dai lunar bani, pentru asta oferă suport tehnic gratuit.

    OK. Multumesc frumos!

      (Citează)

  190. Salut!
    Mi-am luat de curand un decodor Humax de la Digi. Am si un router Huawei si as vrea sa le folosesc pentru a utiliza internet-ul. Cum fac lucrul acesta?
    1. Ce fel de fir de legatura imi trebuie si unde trebuie bagat in router (in decodor am un singur loc deci e logic)?
    2. Cum intru pe net din telecomanda decodorului (am apasat pe toate dar nu mi-am dat seama)?

      (Citează)

  191. Am si eu o intrebare. Vad ca la pozele tale ai gasit in meniu unde arata semnalul antenei.poza nr 16. Unde o gasesc si eu.am exact acest tip de aparat dar in meniu nu gasesc aceasta setare.mersi mult

      (Citează)

    • Nu mai țin minte și acum am un model mai mic sau l-au scos ei din opțiuni. Dacă apeși butonul Info sau “i” de pe telecomandă, pe lângă numele canalului vor apărea în partea dreaptă și două bare care reprezintă același lucru ca-n poză.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus