un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De la catod la anod

25 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Muncesc, mă agit, stau în trafic, mănânc prostii la prânz, mă ascund de căldură. La sfârşitul zilei noaptea care vine este prea scurtă şi oboseala prea mare, dar trebuie să o iau de la capăt. Ca mulţi alţii dintre noi, bănuiesc.

Aş vrea să am o soluţie garantată 100% pentru reîncărcat bateriile (vorbind la figurat, că încărcător de acumulatori am…), ceva magic care să  mă învioreze şi să mă umple de energie. N-am. Nu merge cu RedBull, nu pot să trag un powernap, n-am un masaj preferat sau o reţetă secretă de cafea care să mă repună pe picioare. Nu am nici o soluţie care să fie bună la orice oră și în orice situație.

Şi totuşi, din când în când există ceva ce mă “reîncarcă”. Nu e mereu acelaşi lucru şi nici măcar nu ştiu dinainte că voi căpăta energia pe care o caut. Cel mai recent mi s-a întâmplat cu cele două băuturi din imagine. Eram în Anglia, acum aproape două luni, eram obosit după ce umblasem jumătate din Londra pe jos şi tocmai ce urcasem şi coborâsem câteva sute de scări din vârful şi până în subsolul catedralei St. Paul. De acolo am trecut podul peste Tamisa şi am intrat în Tate Gallery, m-am dus glonţ la lift şi am apăsat direct butonul pentru ultimul etaj, al 7-lea, în dreptul căruia scria mare Cafe-bar & Restaurant.

IMG_4064
Am luat un machiatto şi un cocktail of the day. Cafeaua a fost perfectă. Avea suficient zahăr cât să nu fie excesiv de amară, dar nu atât de mult încât să uiţi că e o cafea. Ceaşca era mare cât să mă trezească din oboseala acumulată, dar nu cât să-mi sară inima din piept. Cocktail-ul a fost o combinaţie de suc de mere, lămâie, ghimbir şi frunze de mentă, o limonadă foarte răcoritoare. Ghimbir-ul e ciudat, mă ustură ca ardeiul iute, dar mă face să beau mai mult doar ca să-i sting gustul, iar până la urmă m-am obişnuit cu el. Le-am băut la un bar de la fereastra ultimului etaj, având o privire panoramică a Londrei [foto], şi au mers atât de bine împreună încât le-am făcut şi fotografia de mai sus. Ţin minte că la sfârşit m-am ridicat de pe scaun şi mi-am spus “gata, hai la drum în continuare, că mai am multe de văzut azi”.

Post scris pentru concursul “Încarcă-ţi bateriile!”, organizat de Varta România.

    1 comentariu

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus