un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pranzul la Garfunkel’s

31 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Cel mai bun prânz din Londra l-am luat la Garfunkel’s, în restaurantul de la intersecţia Regent Street cu Oxford Street, artera de cumpărături de care vă vorbeam anterior [Și chiar vroiam să cumpăr ceva de la Burberry]. Îmi era foame după atâta umblat, meniul arată bine, aveau o masă liberă la fereastră, cu vedere la bulevard, aşa că am intrat. Cea mai bună alegere pe care am făcut-o în Londra.

Restaurantul e mai degrabă cu specific american. Multe preparate se găsesc şi în meniul de la Hard Rock Cafe, de exemplu. Mi-a atras ochii o porţie de nachos, dar era de două persoane şi nu vroiam să mănânc atât de mult, aşa că am luat la aperitiv un cocktail de creveţi. Este un bol cu creveţi fierţi puşi pe un pat de salată verde (frunze mai tari), cu castraveţi şi roşii pe lângă ei, iar sosul este de cocktail (ceva pe bază de iaurt, cred) şi cu foarte puţină boia adăugată deasupra. Au fost excelenţi. Combinaţia sos + crevete + salată verde a fost cea câştigătoare, aromele se completează perfect una pe cealaltă.

IMG_4251

După mult gândit prin meniu am purces la felul doi. Vroiam scoici, dar nu aveau. Aşa că am luat următoarea opţiune de pe lista mea mentală: coaste de porc! O “claviatură” de coaste, rumenite la foc mic şi acoperite cu sos barbeque, cu garnitură de cartofi prăjiţi (“chips” le zice la cei mari) şi nişte salată coleslaw. Şi acum salivez când mă gândesc la acele coaste. Perfect făcute, carnea se curăţa uşor de pe os şi avea un gust divin, mai ales după ce o dădeai printr-un pic de sos. Le-am savurat pe fiecare din cele 12 sau aşa, iar la final mai-mai că vroiam să mai iau o porţie, dar eram plin.

IMG_4255

Am luat în schimb doar o negresă caldă (prăjitură, nu femeie), acoperită cu sos de ciocolată şi “livrată” împreună cu îngheţată de vanilie, o combinaţie foarte bună, şi o cafea mocha imensă, cu frişcă. Cel mai bun prânz pe care l-am mâncat vreodată. 33 de lire, dar cel mai bun prânz. De băut am băut London Pride, o bere locală.

IMG_4259

IMG_4249Dacă ajungeţi prin Londra şi căutaţi un Garfunkel’s, am mai văzut unul şi în zona Leicester Square/Covent Garden, iar site-ul oficial vă arată şi alte locaţii, inclusiv în aeroportul Heathrow. Găsiți pe site și meniul și prețurile.

IMG_4257

IMG_4260

Ştiu, sunt un bulangiu :P

***

    8 comentarii

  1. salivez pe tastatura …

      (Citează)

  2. Cum arată cafeaua aia… S-a terminat, plus că e foarte şmecheră cana. Pozele văd că-s făcute tot cu S5-ul. Nu ti-ai mai luat K-x? Te-au convis NEX-urile sa-ti iei un hibrid?

      (Citează)

  3. tu ai mancat toate astea la un pranz? :)))

      (Citează)

    • @cti97: tu ca tu, dar eu, care imi amintesc si ce gust aveau si cat de bine m-am simtit acolo?

      @Matr3o: S5-ul il am de cativa ani. E un aparat foarte bun, dar cu zgomot mare. De asta vreau un DSLR. Am vrut sa iau un K-x inainte de plecarea in Londra, dar nu avea nimeni in stoc (si nici nu te gandi ca vreun magazin a zis “dar daca vrei, hai ca ne zbatem, comandam pe curierat rapid, il aducem urgent, numai sa iei de la noi!”, asa ca am mers tot cu S5-ul la mine.

      Mi-as lua NEX fara nici o problema, datorita marimii lor. Din pacate imi trebuie un DSLR in iulie, iar NEX-urile nu cred ca apar pana atunci la noi si in mod sigur nu cu obiectivul 18-200, care se lanseaza in toamna. Ce am vazut in Delta erau pre-production samples, variante aproape finale.

      @Skandalouz: coastele erau asa de usoare incat ar mai fi intrat cateva. Iar la Garfunkel’s aveau si Salad Bar si mi-am luat si o salata de acolo, dar nu i-am facut poza si n-am mai scris despre ea :P

        (Citează)

  4. Aperitiv:
    Prawn Cocktail – dupa cum ai spus sunt creveti decojiti si fierti asezati pe un strat de salata iar pe deasupra se toarna un sos facut din maioneza, sos Worchester, putin sos Tabasco, ketchup si o picatura de zeama de lamaie
    Felul Principal
    BBQ pork ribs + chips + coleslaw
    Costita de porc se pune pe o tava se adauga putina apa si se acopera cu hartie de gatit si folie de aluminiu , dupa aceea se pune in cuptor. Dupa ce s-a copt se pune vreo 5 minute in grill si se toarna peste ea un sos BBQ( care se gaseste la ei) sau de ce nu Sweet Thai Chili Sauce(un sos dulce picant)
    Coleslaw – e o salata facuta din varza, ceapa, morcovi razaliti, mayoneza si zeama de lamaie.

    Desert:
    Chocolate Fudge Cake – o prajitura specifica din Anglia, neavand nimic special.
    Cost total mancare daca o pregatesti in Romania, undeva la 50 de lei pt 4 persoane

    Ce recomand eu
    aperitiv – Tiger Prawn
    fel principal – traditionalul fish and chips – peste cod, cartofi pai, mazare si salata
    desert: orice prajitura pe baza de branza, o recunosti in meniu dupa denumirea de Cheesecake. Cea de la lamaie fiind preferata mea.
    Bautura: Cider sau Pimms pt fete, pt baieti orice bere(i)

      (Citează)

    • Fish and chips nu-mi place, urasc pestele prajit (si pestele in general), iar cartofi prajiti pot manca oricand.
      Intamplator nici cheesecake nu mi-a placut niciodata, nu-mi place branza.

      Tiger Prawn aia cum sunt? niste creveti mai mari?

        (Citează)

  5. Da sunt niste creveti mai mari, cam de 10 cm si sunt battered, adica impanati in ceva foarte similar cu fish batter mix, si deasemenea se serveste cu un sos pe baza de maioneza si worchester putin diferit fata de cel de la prawn cocktail. Daca nu-ti place pestele prajit si branza atunci poate o sa-ncerci un crispy pork belly cu egg-fried rice si sos picant iar desert un toffe crunch pie. Crispy pork belly asta e defapt acea slanina de la porc care are si niste straturi de carne si e preparata in mod asemanator cu bbq pork ribs, un fel de bomba cu colesterol parca special facuta pentru cei carora le place mancarea gustoasa(dar nu de fast food) si nu dau 2 bani pe sfaturile specialistilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus