un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Exact ce a lansat Google in Romania?

20 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Diverse site-uri au anunţat, cu surle şi trâmbiţe, cum zice expresia, că Google a lansat în România o hartă magică şi vai ce cool suntem şi ce bine ne este. Hai să vedem un pic ce anunţă Gândul, Capital, ba chiar şi Romantic FM că s-ar fi lansat:

  • Google Maps România la maps.google.ro – era de ceva vreme.
  • Google Maps pe telefonul mobil – era de mult, în multe telefoane vine chiar preinstalat.
  • vizualizare hartă/teren/satelit – era de mult.
  • căutarea de localităţi sau puncte de interes – era de mult.
  • se vorbeşte de Google Map Maker, cu care “orice utilizator poate localiza, desena, eticheta şi adăuga atribute hărții locale” – mi-am desenat de anul trecut cartierul, nişte parcuri, zone comerciale şi nişte străzi prin centru, unde ştiam bine zona şi nu erau făcute, deci nu e ceva nou.

Şi atunci care e noutatea? Sau trebuia să existe o zi oficială de lansare pentru ceva ce era de mult disponibil, într-o formă sau alta, pentru români?

    2 comentarii

  1. si eu ma intrebam ce plm au lansat de fapt, am ajuns la concluzia ca singurul lucru nou e adresa maps.google.ro, altfel…

      (Citează)

  2. Exact asta ma intrebam si eu. Singurul lucru nou este ca exista o versiune regionala a Google Maps cu domeniul .ro si interfata in romana. In rest, nimic nou, harta respectiva exista la fel si pe maps.google.com.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus