un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy Spica e noua vedeta Vodafone

26 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

spica1_1024

Am fost ieri după-amiază la o nouă întâlnire cu Gadgeteer.ro plus Vodafone şi ne-au fost prezentate două telefoane: Samsung Galaxy Spica, cu Android, şi Nokia X6. Despre ultimul n-am multe de zis, pe ecran arată ca orice alt Nokia cu Symbian şi încep să am impresia că doar le schimbă carcasa şi se cheamă că au alt model pe piaţă. Spica însă e noua vedetă Vodafone pe domeniul smartphone cu Android.

Samsung Galaxy SpicaTelefonul are un design destul de clasic în zona butoanelor şi pare bine închegat, aşa cum le face Samsung de obicei. În plus faţă de butoanele obişnuite de pe Android are pe lateral unul de blocare şi unul mult mai important, cel pentru fotografiere (pe care HTC se încăpățânează să-l omită). Mi-a plăcut că vine cu un card microSD de 2 GB şi handsfree cu căşti in-ear, iar încărcătorul e pe micro USB, aşa cum e modă acum.

În interior ascunde un procesor de 800 MHz, rulează Android 1.5 dar update-ul la 2.1 este în lucru şi probabil apare peste vreo lună de zile, 3G, Wi-Fi, GPS şi toate cele obişnuite. Bateria e mare la 1500 mAh. Ecranul are 3,2 inci diagonală cu rezoluţia standard din Android, 320×480 pixeli (ca la HTC Hero sau Magic). L-am desfăcut din cutie, la întâlnire, şi l-am butonat câteva minute; se mişcă bine, meniul e rapid, se vede că, spre deosebire de Hero-ul meu, Samsung are un procesor un pic mai rapid, dar trebuie să mai studiez ecranul pentru că mi s-a părut că nu este la fel de sensibil precum eram obişnuit, poate şi din cauză că are o folie de protecţie lipită pe el.

De ce zic că e noua vedetă a Vodafone? Pentru că era Magic-ului s-a terminat şi singurul telefon cu Android din ofertă este Spica. Soluţia pare câştigătoare pentru Vodafone ca să atragă utilizatori noi în lumea smartphone-urilor: Samsung e un brand cunoscut, telefonul este unul din gama medie spre high-end, dar preţurile sunt cele mai interesante. Prima ofertă este de 69 euro pentru telefon, dar abonamentul lunar, care include multe minute şi trafic nelimitat de date, este destul de scump. Cel mic mi se pare cel mai bun: plăteşti 129 de euro pentru telefon, abonamentul lunar e de 13 euro şi include 800 de minute în reţea, 125 în afara ei şi 500 MB trafic de date, suficient pentru Internet pe mobil. Detaliile complete le-am găsit aici. Luând în considerare că va fi disponibil şi update-ul la Android 2.1, oferta mi se pare chiar mişto şi sper să devină tot mai populare acest tip de telefoane.

Am plecat de acolo cu un Spica şi urmează să-l testez şi să scriu mai multe despre el în următoarele zile.

Nokia X6

Nokia X6

    7 comentarii

  1. Doar sa nu se cacaie ca la Hero cu update-ul la 2.1
    1.5 e deja mult prea vechi … (Maps 4.0 fiind cel mai mare minus dupa parerea mea …)

      (Citează)

  2. Update-ul intr-o luna e o chestie pe care o stiu de la Vodafone, deci e mai de incredere decat alte zvonuri de pe net. Plus ca Samsung nu e HTC cand e vorba de ROM si update, deci n-am motive sa ma indoiesc de ce zic.

    1.5 e bunicel pentru un telefon adresat populatiei de larg consum. Eu, tu, alti specialisti, evident ca ne-am dori 2.1 din prima, dar nu cred ca noi suntem tinta Spica.

      (Citează)

  3. Personal mi se pare slabut, un telefon “vedeta” fara snapdragon e cam aiurea. Sa vedem cine si cat de repede o sa aduca Galaxy.

      (Citează)

  4. mi-am luat si eu unul pe 26 aprilie. Imi place, e destept, rapid, frumos etc. Astept si eu 2.1 sa vedem ce si cum… Azi 27 mai l-am dus inapoi la orange in service…. Nu se mai aude nimic in timpul comvorbirilor la ambele capete ale “firului’ nu mai se aude nimic ce tine de media… Telefonul suna, alarma merge … interesant. Astept sa vedem ce se intampla…

      (Citează)

    • Du-te si fa scandal la ei daca nu se misca rapid. Citeste legea, trebuie sa ti-l repare in cateva zile (10 parca) altfel sunt obligati sa-ti dea unul nou. Din pacate service-ul la operatorii de telefonie merge foarte greu, daca nu faci tu scandal (si uneori chiar si daca faci) nu cred ca vei obtine rezultate foarte rapid.

        (Citează)

  5. L-am dus si in 6 zile din care sambata duminica l-am primit inapoi. M-am mirat si eu :) S-au miscat bine cei de la orange.. Sa speram ca nu mai am nevoie curand de serviciile lor :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus