un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Whisky Jack Daniels si cola

4 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

jackAcum direct la cutie cu amestec Jack Daniels şi cola. Tărie 6%, preţ 10 lei cutia în Carrefour Feeria.

Totul e o mare fiţă. Un litru de Jack Daniels costă… cât? vreo 80 de lei să zicem, dar are 40% tărie. Ca să îl aduci la 6% înseamnă să amesteci o parte whisky cu 7 părţi cola, deci la un litru de whisky mai bagi încă 7 litri de Cola. 80 de lei plus 3,5 x 4,2 lei (adică 3 sticle şi jumătate de Coca-Cola la doi litri) înseamnă 80 + 14,7 lei = 94,7 lei. Hai să zicem 100 de lei, deşi am exagerat deja preţul la whisky. Cu 100 de lei obţii 8 litri de băutură ca în acele cutii, dar cu 100 de lei abia cumperi 10 cutii, adică 3,3 litri. Am calculat bine? Suficient de ingineresc?

Sau poţi să dai doar 80 de lei pe un litru de whisky Jack şi să-l bei nediluat, aşa cum s-au chinuit să-l facă la distilerie. Sau bei cola după aceea, din alt pahar. Dacă nu eşti suficient de bărbat să bei o tărie şi să apreciezi gustul adevărat de whisky, sunt suficiente mărci de bere şi lichioruri de fructe pe piaţă.

    13 comentarii

  1. Mie mi se pare tare. Sa fie diversitate. Plus ca poate intr-o zi ai chef sa bei asa ceva, si nu vrei sa cumperi o stica intreaga de Jack. Fireste, nu vei da o petrecere la care in loc de whisky si cola sa cumperi direct cateva baxuri din acest amestec. :)

      (Citează)

  2. Sunt sigur ca se vor gasi persoane care vor cumpara produsul. Se vor lasa atrase de denumirea sa – Jack Daniels. Ca este si cola pe acolo abia scrie undeva in partea inferioara a cutiei. :)

      (Citează)

  3. Da, e corect ce zici tu. Dar gandeste-te si ca o doza de cola costa aproape cat jumatate de sticla de 2L, dar cantitativ nu primesti decat a 6-a parte. La fel si aici, o doza de Jack-Cola contine 330/8=41,25 ml Jack, adica a 48-a parte din 2L de Jack.

    OK, deci dracia asta chiar e scumpa… :D

      (Citează)

  4. Eu n-as baga berea si lichiorurile de fructe in aceeasi oala. Cointreau, Grand Marnier sunt lichioruri de portocale si au tot 40% alcool. Si mie imi plac mult :P

    Dar intr-adevar, Jack-Cola nu mi se pare ceva care sa merite consumat mai mult de o singura data, de curiozitate… Desi… daca stau sa ma gandesc mai bine, pentru cine a gustat Jack Daniels si nu are o pasiune pentru Cola s-ar putea sa nu merite nici macar o singura data.

      (Citează)

  5. Ideea de a le lua separat si de a le amesteca am vazut-o acum si in pliantul de Billa care mi-a aterizat azi in cutiuta postala :))

      (Citează)

  6. singurul lucru bun la acest produs, este, si cu siguranta o sa-l observi daca cumperi, este ca nu o sa obtii niciodata acelasi gust daca il amesteci tu acasa. De ce? Simplu, produsul este ambalat in Anglia, cu cola lor si cu jacku` lor, diferenta este destul de mare, dar si asa merita doar odata nu de mai multe ori , la pretu asta. Bafta

      (Citează)

  7. A aparut si in romania Jacky cu Cola? :)) F tare, in Germania e de ani buni si aici am cautat si nu era! Plus e 5 Euro in germania o doza! Ok si salariile sunt mai mari! Da venind vorba :))! Chestia e chiar pt cand iesi cu prietenii undeva si esti singura/ul care bea jack la un festival sa iti iei sa ai pt tine sau daca iti este pofta!

      (Citează)

    • Raman la parerea ca e pentru pussies. Oamenii adevarati beau direct Jack simplu, eventual cu gheata :P

      In alte stiri, a aparatul si Jack Daniels Barbeque Sauce. Era la vanzare impreuna cu o sticla de whisky si costa 80 de lei pachetul, ceea ce inseamna ca sosul e vreo 30 de lei, adica scump rau. Am zis pas.

        (Citează)

  8. a aparut sau nu in romania, jack cu cola la doza? si daca da unde gasesc?

      (Citează)

    • La prima intrebare iti cam raspunde poza, nu? Eram in Carrefour Feeria atunci.

      Poti sa-ti iei simplu Jack si pui Cola in el, e acelasi lucru, chiar daca nu la fel de cool precum ideea de a bea whisky diluat din cutie.

        (Citează)

  9. Nu e chestia ca pot sau nu sa pun cola in jack! Si nu e vorba ca e cool sa iti iei la doza sau nu! E pur si simplu vorba vreau sa beau jack intr-o seara, nu cumpar o sticla de 1 litru singura la fel sa beau singura :| Ma car cu sticla dupa mine nu?
    Totusi!

      (Citează)

    • Carmen, daca bei singura sambata seara macar sa bei mult :P

      Serios acum, cel putin in cazul Jack se gasesc sticle si de 0,5 litri. Am luat eu din Real.

      Referitor la cutii totusi, n-am mai vazut de mult prin magazine.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus