un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prima de la programul Rabla

11 Mar 2009  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Ministrul Mediului a anunţat că, dacă în prima parte a programului Rabla, care începe acum, nu se vor vinde prea multe autoturisme, e posibil ca din vara să se mărească iarăşi prima de casare, care acum este de 3800 de lei. Păi când anunţi asta, poţi să fii asigurat că nu se va înghesui nimeni acum să-şi caseze autoturismul vechi, preferând să aştepte pentru la vară când guvernul va mai creşte suma de bani făcută cadou. Plus că se mai adânceşte criză, le ajunge cuţitul la os fabricanţilor de autoturisme şi deci le vor ieftini şi mai mult.

Mă gândesc că cel mai bine e să ai bani în vremuri de criză. Pare evidentă treaba, nu e mare filosofie, nu am descoperit cine ştie ce. Dar dacă ai vreo afacere din care îţi ies bani în ciuda crizei sau ai un loc de muncă bine plătit şi pe care nu există şansa să-l pierzi, îţi este tot mai bine acum. Apar peste tot reduceri şi oportunităţi. Casele şi apartamentele s-au ieftinit, că e criză şi nu se mai vând. Acum e probabil cel mai bun moment pentru a cumpăra o locuinţă. Maşinile noi au reduceri sau poţi găsi maşini abia rulate pe la dealeri, luate înapoi de la cei ce nu mai puteau plăti leasingul. La excursii în străinătate sunt reduceri, la produse de lux la fel. Până şi taximetriştii au mai scăzut tarifele.

Cine sunt cei care au bani mulţi acum? Arabii, ca de petrol e mereu nevoie. Prin ştirile internaţionale se vede cum mai cumpăra câte o bancă, un fond de investiţii, mai preiau acţiuni la nu ştiu ce mare companie multinaţională, etc… Peste 50 de ani noi vom fi teroriştii, luptând împotriva imperialismului arab.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus