un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Touch HD: ce soft am mai instalat #2

22 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Am scris despre ce am instalat când l-am cumpărat în postul #1 de aici. De atunci am mai adăugat câteva programe pe Touch HD.

Palringo – scriam că folosesc Slick pentru a intra pe Yahoo Messenger de pe telefon, dar Palringo m-a cucerit imediat. Este foarte stabil, mult mai uşor de folosit, textul e mare, mesajele sunt uşor de citit, se integrează foarte bine cu rezoluţia HD-ului şi cu tastatura virtuală pe care o are. Consumă puţin trafic şi te şi anunţă când primeşti un mesaj nou de la un contact. Are două mici defecte, anume că nu poţi pune custom status pe Yahoo (nu s-or fi gândit că majoritatea vor probabil să aibă la status ceva gen “sunt mobil”, în loc de clasicele Online, Away, Busy, Invisible?) şi faptul că îţi arată contactele împărţite în cine e online şi cine e offline, nu pe grupurile definite de tine în Yahoo-ul normal. Dar nu e rău pentru că îţi arată nick-ul introdus de tine la contact, nu id-ul ca în Slick. Programul e gratis pe site-ul oficial, dar trebuie sa-ti faci un cont la ei, pe care te loghezi întâi, apoi adaugi să te loghezi și pe Yahoo sau celelalte messengere suportate. Merită.

Google Maps – am scris aici despre acest program. Atenţie că rupe la trafic, transferă lejer 500 kB la harta pe satelit şi nu e util, ci mai mult e bun de joacă.

Resco Photo Viewer 6.33 – la sugestia unui cititor, l-am instalat pentru că vroiam un editor de poze. Mă interesează în primul rând să facă resize şi Photo Viewer e exact ce trebuie. În plus se comportă excelent şi ca album foto, arată thumbnails-uri, face rotate, crop, conversii, trimite fişiere prin bluetooth sau alte mijloace, permite management de fişiere şi foldere. E excelent, dar costă.

Total Commander varianta de Windows Mobile – să fie acolo, pentru când voi avea nevoie de umblat şi modificat fişiere şi foldere. Pentru ajuns rapid la un fişier e bun şi File Explorer-ul cu care vine WM. Freeware, de aici, prima variantă.

Acum încerc să instalez Urbee pentru Windows Mobile. Din păcate după ce m-am logat în reţeaua lor şi intru iarăşi pe urbee.ro mă redirectează aproape imediat pe o pagină de eroare. Dacă are cineva un link direct către fişierul .cab să-mi spună şi mie. Poate pun si DTM-ul recomandat de Arnold12. Am setat Flickr ca să pot uploada rapid acolo sau chiar și pe blog aici fotografii făcute cu telefonul (și eventual micșorate la o rezoluție acceptabilă prin Photo Viewer, ca să nu consum banda degeaba).

Caut în continuare un client bun de Twitter. Prin bun înţeleg să nu folosească o grămadă de bandă şi să fie stabil şi uşor de utilizat. Şi mai caut un contor de date transferate prin 3G, ca să văd şi eu cam câţi kB utilizez zilnic. Mă îndoiesc însă că există ceva suficient de stabil şi de mic încât să ruleze în background şi să monitorizeze transferurile fără a încarcă prea mult procesorul şi memoria disponibilă.

    3 comentarii

  1. Pentru transfer de date poti sa incerci SPB GPRS Monitor. Softul a venit gratis cu Touch Cruise-ul meu, nu e si cu HD? Eu inca il mai am instalat si merge bine. Dar sa stii ca dupa un timp nu o te mai uiti asa atent la traficul de date.

      (Citează)

  2. Stiu ca nu, dar vreau niste statistici si date exacte, pentru ca *123# se actualizeaza greu.

      (Citează)

  3. Pentru twitter incearca TWITTAI. Ii usor de folosit, are multe optiuni si nu mananca mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus