un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde au disparut Oltcit-urile?

23 Oct 2008  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cred că o dată pe lună mai văd câte un Oltcit pe străzi. Au dispărut toate, dar nu-mi explic unde. S-au vândut în alte oraşe? Le-au dus la fier vechi? Şi Trabanturi erau mai multe cândva, acum nu mai vezi nici unul (măcar aici varianta cu fier vechi nu ţine). Acum câţiva ani oraşul era plin şi de Daewoo Espero, se vindeau ca pâinea caldă… acum sunt rarităţi (culmea, Cielo au rămas). Unde s-or fi dus toate Espero? Chiar toate s-au vândut în afara Bucureştiului? Abia lansate şi deja străzile sunt pline de VW Tiguan sau de BMW X6, iar într-o zi obişnuită văd mai multe Maserati Quattroporte sau Ferrari pe străzi decât vechiile Oltcit sau Espero.

    6 comentarii

  1. Cielo inca se mai vinde la distribuitorii Daewoo, d’aia e orasul plin de ele. Anii trecuti inca erau in topurile de vanzari imediat sub Dacia, din cate tin minte. Acum ca a cumparat Ford uzina de la Craiova, probabil o sa dispara si Cielo incet… incet…

    Oltcit-urile cred ca zac prin parcari. Daca dai o tura print-un cartier mai low-cost asa, vezi rable in stanga si-n dreapta.

    Iar cu Espero, sa fim seriosi, nu au fost chiar multe niciodata. Dar totusi, cine isi permitea Espero acum 10 ani, probabil si-a cumparat o Octavia sau un Golf Caravan la SH pana acum. Da’ ce s-o fi intamplat cu masinile vechi… actidente? programul rabla? extraterestrii?

      (Citează)

  2. Eu astept ziua in care o sa poti spune “unde au disparut daciile 1300”. Desi am o anumita nostalgie fata de masina poporului, o urasc in aceeasi masura. Imi aduce aminte de zilele in care toti eram imbracati in aceeasi uniforma la scoala.
    Cat despre Oltcit: http://www.rabla.info/archives/tag/oltcit

      (Citează)

  3. Craiova a ramas singurul oras mare unde mai vezi oltcituri, poate si din cauza ca aici s-au produs. Oricum, si la noi au inceput sa fie inlocuite de tico si matiz.

      (Citează)

  4. https://www.nwradu.ro/2008/10/calculul-problemei-parcarilor/

    Ovidiu: Oltcit-urile cred ca zac prin parcari. Daca dai o tura print-un cartier mai low-cost asa, vezi rable in stanga si-n dreapta.

      (Citează)

  5. intr-adevar, au cam disparut si din oradea, la fel si espero, chiar le aminteam ieri intr-o discutie a regretelor. dar acu vreo 10 ani am estimat ca vor disparea si daciile vechi, pana la 1310, fapt care nu s-a confirmat. inca sunt mult prea multe dacii vechi, in conditiile in care devine nerentabil la costurile de benzina, asigurare, verificare, impozit, intretinere. Oare cat o sa le mai vedem pe strazi? 2, 3… 5? nu cred ca mai mult de 5, n-au cum. vor disparea pe nesimtite, ca si oltciturile.

      (Citează)

  6. Daca stiti pe undeva vreun oltcit care sa mai functioneze, sa se poata circula cu el si propietarrul sa il vanda pana in 400-450 lei maxim anuntati si voi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus