un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bacul copiat

6 Jul 2008  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Sunt la modă zilele acestea articolele despre fraudele de la bac. “247 de elevi au fost daţi afară pentru copiat, credeţi că această cifră reflectă numărul real al celor ce au copiat?”, scandaluri privind banii de protocol şi alte asemenea. Parcă ar fi prima oară când s-a copiat la bac. Să vă zic cum a fost la mine, şi poate alţii şi mai în vârstă vor spune dacă şi pe vremea lor la fel a fost bac-ul. Pentru că părerea mea e că mereu s-a copiat, iar acum s-a agitat lumea de parcă ar fi ceva inedit sau cutremurător.

Am dat bac-ul în 2001, fiind elev al Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr, profil real. S-au strâns bani de protocol, cu ştiinţa profesorilor, pe lista făcută chiar de ei parcă şi cu suma stabilită de ei (200.000 dacă mă ține memoria). Tocmai atunci era anul în care s-a interzis acest protocol, aşa că am semnat altă hârtie că ne-am primit banii înapoi, dar asta a fost doar pe hârtie, banii au rămas la profesori şi au fost utilizaţi pentru a cumpăra prăjituri, suc şi din astea, pentru a îmbuna comisia de evaluare.

La probele orale n-am avut ce copia, deşi s-ar fi putut. Cât era ascultat un elev, alţi 10 stăteau în bănci şi îşi pregăteau discursul. Mai ales la engleză, unde subiectele fuseseră afişate pe net, se puteau copia exprimările corecte dacă nu le ştiai direct.

La română scris am fost supravegheaţi de un profesor şi o învăţătoare. Ne-au lăsat să vorbim, ne-au mai ajutat cu sinonime şi explicaţii la unele subiecte mărunte, mulţi elevi au copiat unii de la alţii.

La matematică n-am avut ce copia, pentru că eram “a fucking genius” şi au copiat alţii de la mine. Când a venit comisia să ne stampileze foile, pe la jumătatea examenului, foile mele erau în vizită pe la alţi elevi, de intrasem în panică să le recuperez ca să aibă profesorii ce să-mi stampileze. Am luat cea mai mare nota din liceu (culmea, deşi proful de mate a fost mereu varză, nu ne controla la teme aşa că nu le-am făcut niciodată, iar la sfârşitul clasei a 11 nu ştiam nimic la matematică; noroc că proful de meditaţii era deştept şi chiar a început să-mi placă matematică).

La fizică s-a copiat pe rupte. La un moment dat un coleg s-a dus şi a luat cartea de fizică din ghizdanul pus la pervaz, şi cum supraveghetorii nu au zis nimic, ne-am dus toţi şi ne-am luat cărţile, că trebuiau copiate nişte formule şi explicaţii. 20 de oameni s-au ridicat deodată şi s-au dus să-şi ia cartea. Plus copiat în şi din toate părţile. Şi acolo am luat cea mai mare nota din liceu. Eram un zeu.

Ultima probă a fost istoria romanilor. Am învăţat totul cu o zi înainte de probă, după cea de fizică. Partea cu dacii şi romanii o ştiam bine, ştiam şi întemeierea ţărilor romaneşti, partea mai modernă, cu partidele politice şi regalitatea nu prea o ştiam, că erau prea mulţi oameni şi prea încurcat totul. N-a fost problema, pt că am copiat totul dintr-o carte pe care am luat-o în sală, ascunsă sub tricou. Am scos cartea sub bancă, am copiat totul, m-a şi văzut o supraveghetoare, a zis că să fiu atent când vine comisia cu ştampila şi atât. Am luat 9,70 acolo, mult mai bine a fost că am dat istoria în loc de sport, unde mulţi au luat note mici la viteză şi au mai şi leşinat pe căldura.

Pe lângă banii de protocol, câţiva colegi mai cu frică de bac puneau mereu bani şi luau suc, prăjiturele şi reviste pentru supraveghetorii din clasa noastră, iar aceştia înţelegeau mesajul şi citeau revista în loc să se uite la noi. Peste 90% din cei de atunci am copiat fie din cărţi fie de la altcineva. Chiar şi cei mai silitori şi mai sperioşi n-au ratat ocazia să nu îşi verifice rezultatele cu altcineva sau să întrebe cum se face ceva, dacă nu au ştiut. Iar notele au fost repartizate tot gaussian, mulţi fiind fericiţi doar să treacă şi atât. Iar acum ar trebui să citesc toate aceste ştiri despre fraude la bac şi să fiu indignat? Fiecare generaţie a trecut prin asta şi fiecare a fraudat într-un mod sau altul examenele. Ziarele şi televiziunile fac acum din asta un mare scandal, de parcă ar fi cel mai grav lucru din România acum. Dacă am putea împiedica şi copiatul la bac… ce ţară perfectă am avea.

    34 comentarii

  1. noi am strans pe clase la scris… cate 50 lei/elev si totul a fost OK :)) acum asa se face, o magareala si bac-ul asta…

      (Citează)

  2. Am tocit la limba romana, am luat 10, totul bine. Dar dupa ce mi-a dat o profesoara 9 la engleza oral, pt ca nu stia neoloenglezismele pe care le foloseam, am zis scrue the system!

    Nu mi-a placut niciodata sa copiez dar ofer info si cum spuneai si tu, dau foile pt 5 minute. Si-n plus e stiut ca aia care raman ultimii in sala vorbesc cat vor. Unii chiar se mutasera in aceeasi banca sa discute mai bine. (Asta am facut si eu cu colegul Manole la o olimpiada.)

    Recunosc, am copiat la franceza. Am trimis intrebari prin SMS unui coleg mai frantuz de la alt liceu care astepta sa dea proba de ed fizica. Nu am fost vazuta, dar stiu de indulgenta profesorilor pt ca o profesoara i-a adus cartea de geografie unui elev de langa mine, pe care-l cunostea (dadeam toti optionalul in aceeasi sala).

    In schimb, examenul la facultate a fost cat se poate de pe bune.

      (Citează)

  3. Hai sa spun si eu cum a fost la mine, in 2003 (primul an in care s-au dat integral subiecte grila la BAC, mai putin la proba de romana):

    – la romana scris am copiat de pe fituici, altii copiau din carti sau se inspirau unii de la altii -> supraveghetorii stateau de 6 la usa si ne anuntau daca vine comisia;

    – matematica -> a primit unul din sala subiectele rezolvate, si daca nu ne dadea si noua raspunsurile nu cred ca iesea intreg de acolo…:) ;

    – info -> aici nu mi-am facut probleme, eram cam asa cum ziceai tu ca ai fost la mate ;) totusi, o faza amuzanta aici: prin ultimele 5-10 minute de examen, cand toata lumea cam verifica ce a facut si se faceau ultimele corecturi, numai vad ca o masa de oameni se napusteste spre geam, cu un plic in mana: da, colegii mei se chinuiau sa vada la lumina raspunsurile grilelor, prin plicul alb cu variantele corecte, care fusese inmanat supraveghetorilor de catre comisie in vederea corectarii lucrarilor (atunci iti aflai nota pe loc, imediat dupa incheierea fiecarei probe); rezulatul: toata sala A LUAT 10! si nu s-a sesizat absolut nimeni atunci…

    – geografie: m-am pus sa invat cu o zi inainte de BAC, disperat pentru ca nu picasem in sala cu o colega pe care ma bazam…:) cand-colo, ce sa vezi….dupa vreo ora, in mijlocul examenului, vine bibliotecara cu subiectele rezolvate de nota 8, de catre profii de geogra din liceu:) de la 8 pana la 9.80 am facut impreuna cu sala….:)

    cam asa a fost bacul la mine….media: 9.71, o medie care m-a ajutat in procent de 20% la admiterea la facultate….restul de 80% au fost examenele de admitere.

      (Citează)

  4. bacul in 2002, idem. nu s-a copiat chiar cu cartea pe banca, dar s-a vorbit mult. se facea cheta inaintea orei si profesorii gaseau ca din intamplare un plic pe banca…

    eu invatasem la toate, dar m-am consultat cu colegii… la mate le-am rugat pe supraveghetoare sa ne faca rost de rezolvarile de la ultimele subiecte (alea grele, pt 10) dar nu ni le-au adus pana la urma, asa ca doar am facut subiectele la comun. la info un coleg printase pe o fituica luuunga toate backtracking-urile din carte si mi-au pasat-o mie sa adaptez (nici macar nu era un algoritm nou) pentru ca ei nu stiau cum.

    la sport am luat 9.50 din cauza vitezei :P

    9.66 media, a contat 20% la admitere.

    nimic nou in poveste… poate doar metodele sa se fi schimbat, dar fondul problemei nu. la mine in liceu probabil s-a copiat mai putin ca in alte parti (in alte sali cica nu s-a copiat deloc), dar deh… vor sa fie colegiu, trebuia sa nu pice nimeni (din pacate pt ei unii au reusit oricum).

      (Citează)

  5. Cand am dat eu stiam ca am copiat toata scoala si ca s-a copiat in marea parte a orasului dar nu ma asteptam sa copieze toata tara :)

      (Citează)

  6. @ela: e ‘screw the system’… de aia ai luat 9:)

      (Citează)

  7. :))) good point. Merci măi George, mă simt mai dăşteaptă.

      (Citează)

  8. iur uelcom! :)

      (Citează)

  9. Eu am dat bacul anul asta, daca voiai sa copiezi, puteai.Fara fonduri pentru profi fara protocol fara nimic.Eu nu am dat nimic si nu au dat nici ceilalti.Pur si simplu puteai sa copiezi.Cu telefonul, cu casca, cu cartea, cu fituici, cu scris pe ciorna in ora in care stai degeaba(stii subiectele cu o ora inainte si esti liber sa scrii ce vrei pe ciorna pentru ca tu, in mod normal nu ai cum sa le stii).Puteai insela sistemul atat de variat incat ti se facea sila.Nu am copiat deloc, am incercat sa evit sa fiu intrebat dar am ajutat si eu 2-3 persoane de pe langa mine.Nimic special.Lipsa mea de ambitie competitionala cu ceilalti colegi m-a determinat sa nu copiez.Ei au copiat si au luat mai mult, desi nici eu nu am luat rau.(9.6)Nu ma deranjeaza, nu m-a deranjat.Imi prefer constiinta impacata in dauna celor 20 de sutimi probabile luate in plus daca ma stresam sa imi fac copiute sau sa imi cumpar casti performante.

      (Citează)

  10. @ Vlad: mai că-mi dau lacrimile …

      (Citează)

  11. mai bine nu.

      (Citează)

  12. eu am dat anul trecut … de pe carti nu prea se putea copia(nu in liceul meu unde directoarea a fost plecata in strainatate si nu sa organizat nimic) dar pe la sfarsit cum zicea cineva si inainte puteai sa vorbesti in voia cea mare… vorbeam din prima banca cu cineva din ultima din coltul opus la o proba(parca istorie) iar la proba profilului am facut schimb de ciorne cu 2 colegi… deci sa fraudat si alta data dar na…. trebuie niste subiecte si pentru stiri nu ? si crime si violuri tot avem de vreo 4 ani … trebuie ceva nou:D

      (Citează)

  13. Eu am dat bacul în 2005 la un prestigios colegiu naţional din capitală. La mine nu prea s-a putut copia. La limba română unde aveam nevoie cel mai mult de “inspiraţie” erau nişte supraveghetori din ăia cu faţă de ucicaşi. Ne-au avertizat de 10 ori că la ei nu merge să copiem şi zbierau dacă te fâţâiai. Apoi la matematică şi fizică am avut bulanul să vină inspecţia în timpul bacului. Supraveghetorii păreau mai de treabă dar le era prea frică de inspectorii ăia care mişunau ca şobolanii pe hol. La fizică chiar îmi aduc aminte că a întrat un nene de la minister în sală şi ne-a controlat de copiuţe :| A venit la mine şi s-a uitat prin foi. Singura materie la care a fost mai lejer, în sensul că puteai întoarce capul în stânga dreapta şi arunca un ochi în lucrarea vecinului, a fost la geografie. Dar aici chiar nu aveam ce să copiez pentru că la geografie ştiam la perfecţie :) La oral la română am avut iarăşi ghinionul să dau peste nişte babe încuiate la minte care vroiam neapărat citate din poezii, deşi nu erau în programă :| Am avut tupeul să le zic asta şi m-au taxat imediat la notă. Am avut media cam 8,60, destul de puţin pentru pretenţiile mele, dar măcar ştiu că am luat nota asta 100% pe ce am învăţat. Concluzia e ca la bac nota e influenţată foarte mult şi de noroc, aşa că… să aveţi baftă :)

      (Citează)

  14. sti cu le zic eu la astia care s-a lautat ca a copiat la bac …. si care nu ia mai interesat si de generatia urmatore si tot asa . niste cretin .

      (Citează)

  15. Sunteti niste cretini toti, cum aveti tupeul sa va laudati dupa ce ati copiat la bac? voi nu va ganditi la generatia urmatoare? ratatii dracului… din cauza voastra acum au scos numarul variantei de pe foaia de examen… si nici la radio nu se va mai anunta …

      (Citează)

  16. frosty si andrei, aproape ca mi-a aparut o lacrima in coltul ochiului… aproape. Din pacate “generatia urmatoare” din care inteleg ca faceti parte este o generatie care prefera sa nu invete si sa mearga pe ideea “las ca oi copia eu cumva”. Din ce zicea Radu voi ati inteles numai partea ca “se lauda” ca a copiat la BAC… e trist. Poate ar fi fost mai important sa va insusiti partea in care spunea ca a invatat la toate materiile, mult/putin, dar a invatat. Tocmai de aceea va urez comisii “ale dracu” care sa nu va lase sa miscati pentru ca apoi sa “planga” o tara intreaga de procentul mare de picati!
    @frosty … recomand cu caldura drumuri mai dese pe la orele de limba si literatura romana pentru ca ai nevoie serioasa de cunostinte in domeniu.

      (Citează)

  17. o ofticata ca nu si-a facut copiute

    30/06/2009 la 2:10 PM

    dragii mei,
    eu cica fac parte din promotia ce acum e in febra bacului.acum ceva timp am venit de la mate si vreau sa va spun ca imi e greata de tot…..profii stau si supravegheaza comisia nu pe noi….ca de aia se pare ca si vor bani mai multi.eu una nu am copiat pt ca am invatat dar imi e sila de tot sistemul asta. Se copiaza pe rupte……sunt blindati de carti ci copiute si se mai dau mari si cu pilele pe care le au. Am colegi care au dat pe la sc 2 saptamani tot anul si acum la orale au luat 10 ca “o cunoaste mama pe nu stiu care”, iar la scris au copiat variantele din carte in intregime si ma intrebau….”hai ma nu vrei si tu ca uite e tot scris….ai invatat pana acum si te mai chinui si acum in loc sa iei 10″….iar colac peste pupaza ma mai intreaba si o profa…”esti sigura ca le-ai facut bine?”……vreau sa va mai spun ca 90% din cei care au copiat si pe care ii cunosc nu au auzit in viata lor ce au copiat….pt ei varianta aia e “LA PRIMA VEDERE”….m-am enervat initial cand am vazut cata tampenie si nesimtire e si ca ma mai luau si la misto ca vai o sa ia note mai mari decat mine si s-au si distrat, insa eu zic ca pana la urma nu ma pot compara cu ei ….eu nu intru in categoria “TUFELOR ” asa ca asta e pt ca mai sunt 2 probe si scap.
    Sistemul e mult prea corupt ca sa se mai poata face ceva. In COLEGII….asa numitele PEPINIERE DE GENII…..e un haos total…daca ai o pila ceva poti sa lipsesti tot anul iar la sfarsit ai media 10 sau poate si mai putine absente decat unul care vine la ore.toata lumea termina anul scolar cu minim 8 sau 8,5 cu toate ca profesorii au elevi pe care nu i-au vazut de 2 ori . Asa se si explica si fenomenul de chiul si cum o clasa Buna de a9a sau a10a ….are dupa un semestu peste 1000 de absente.
    Cand am iesit de la mate stateam cu alti 2 colegi ce nu au copiat si sunt de la alte clase…..iar un tampit ca nu pot sa ii zic altfel vine la noi si ne zice “sunteti niste prosti care invata si niste ofticati ca nu ati avut dupa ce copia”.Asa cum Andrei va face pe voi cretini;))
    Asta e Romania si asa mi-am capatat eu din partea unui coleg porecla de “proasta si de ofticata”…..o sa va zic dupa ce termin ce note am luat dar oricum pt admitere conteaza doar 20% si in plus stiu ca asta e valoarea mea….nu verific cat de destept sau cat de prost e autorul unei carti:))

      (Citează)

  18. Chapeau bas “ofticato”…
    Totusi sa tii minte ca principiile nu tin de foame, nu in tara asta cel putin. Nu zic asta ca sa iti schimbi parerea, doar sa fii pregatita …

      (Citează)

  19. Ti-am raspuns intr-un nou post aici.

    Bine zis la faza “stiu ca asta e valoarea mea nu verific cat de destept sau cat de prost e autorul unei carti:))”

      (Citează)

  20. Am dat bacul in 95 si recunosc ca am copiat la toate examenele in afara de romana oral si sport :D
    Tot timpul s-a copiat la bac pentru ca era un examen la care nu contau notele. Admiterile in liceu si in facultate se dadeau toate cu examen la care nu se putea copia. Cel putin eu n-am copiat si nici n-am vazut pe nimeni care sa poata.

    Elevii nu au nicio vina in copiat. Principalii vinovati sunt profesorii carora le e prea lene sa-si bata capul cu elevii.
    Am inceput acum sa fac acelasi master ca nwradu si pot spune ca sunt socat de cat de putin isi dau interesul profesorii sa-si prezinte macar cat de cat materia. Iar daca ei nu predau materia cum trebuie singura solutie pentru promovare e copiatul.

      (Citează)

  21. “ofticata de ieri”;))

    am mai avut o proba astazi….si anume proba la fizica. De dimineata chiar am intrat pe aici si iti multumusc nwradu pt ideile din postul acela si sincer azi chiar m-am dus asa fara stres. Chiar pot sa zic ca m-am distrat dupa ce am vazut ca prostia semnalizeaza si uite si 3 tipuri de situatii “interesante”:
    1. cand ajung la scoala vad ca se dadea un coleg de ceasul mortii cu toate ca ieri radea de mine…..aflu intr-un final ca a copiat variantele gresit si ca se roaga sa ia si el 5:))…eu cred ca un grad mai mare de tampenie nu exista si sa copiezi ceva ce nu e chiar nu credeam ca se poate….
    2.ca sa se vada corectitudinea, un supraveghetor vroia sa ma dea afara din scoala ca am cheia de la masina in mana alaturi de stilou si buletin….ca vai ca sa las cheia intr-o punga in nu stiu ce clasa ca nu am voie sa intru cu “obiecte electrice”….nu de alta da am alarma pe cheie;)) si ma uitam la el si nu imi venea sa cred…i-am zis politicos ca nu e nici calculator nici telefon si ca nu imi pot lasa aiurea cheia de la masina…..dupa vreo 10 minute dupa ce a fost chemat presedintele de comisie m-au lasat sa intru….si asa dupa ce situatia a fost dezbatuta pt ca mai aveau colegi chei de la masini insa ei le aveau in buzunar si eu facusem imprudenta sa o tin in mana, am ajuns in sala de clasa…
    3.la 8 :30 scoala e incuiata si anumite usi sigilate iar parasirea incintei scolii e strict interzisa……si astfel de la 8:30 am stat ca fraierii incuiati in scoala pana la 11:30 cand au venit acele subiecte “secrete”, iar dupa vreo 2 ture ale presedintelui de comisie ce ne arata cateva copiute “aruncate” de unii la baie in cosul de gunoi si ne informa ca “nu le mai aveti asa ca nu va mai duceti la baie”….a inceput intr-un final o alta proba de bac.
    O proba in care accesul in salile de clasa cu telefoanele mobile este STRICT INTERZIS si penalizat drastic, o proba in care telefoanele cadeau din buzunare si se faceau glume, iar deplasarea la baie era folosita pt a mai scoate din buzunare si pantaloni rezolvarile variantelor corecte iar apoi revenind in clasa se “completa” lucrarea:)

    Cam asa se da bacul in 2009;))

      (Citează)

  22. Proba de fizica a fost amuzanta si la mine. S-a ridicat un coleg si si-a luat din ghiozdan cartea de fizica. Supraveghetorii nu au zis nimic. Dupa 5 secunde de uimire, s-a ridicat toata clasa si ne-am luat cu totii cartile din ghiozdane. E aiurea sa ratezi ocazia de a te verifica, chiar daca stii materia.

    Decide-te la nume, eu credeam ca te cheama Silvia :P

    Tare faza cu cheile de la masina. La noi tin minte ca a fost destul de relaxat totul. Am intrat in sali cu vreo ora inainte, dar vorbeam intre noi, mai stateam pe culoar. Cu vreo 15 minute inainte de subiecte ne-au bagat in clase. Nu mai stiu de telefoane, banuiesc ca erau inchise si probabil puse pe catedra. Pe vremea mea nu erau asa multe oricum (batranetea asta)

      (Citează)

  23. La mine la liceu desi este recunoscut ca un liceu cu elevi slabi aproape toti ne asteptam sa se copieze la greu pt ca dateam la noi in liceu …..Dar nu a fost asa cel putin la mn in sala nu la lb.romana abea ne lasau sa scoatem un suet la mate nea mai lasat sa ne mai ajutam la materia profilului eu eram printre singuri care stiam materia si toti ma zapaceau la cap dar lafel cu greu nea lasat sa vb intre noi am apucat sa imi mai ajut colegi schimband ciornele si la sport a fost groaznic au fost niste profi foarte exigenti te intimidau trebuia sa faci perfect ca sa iei un 9 eu m-am blocat la saltea si i-am vazut cum se strambau la mine si la hamball desi e usor de practicat (de mine au zis ca ce fac dansezcand faceam acei 3 pasi stanga si in dreapta ) nu au fost multumiti de perfomantele noastre ne ziceau ca jumate dintre noi pica ca nu stim nimik ca au elevi de cl a 6a care fac de zecii de mii de ori mai bn ca noi dar din fericire na picat pe nimeni la sport decat ca note farte mici decat baietii au luat note dela 7 in sus in rest fetele 6 7 8 si mai rar un 9 . Au fost prisii 2 elevi cu telefoane mobile si i-a pus sa le bage in niste saci si sa ii ia la sfarsit deci in concluzie comisiile de anul acesta au fost foarte severe acum asteptam rezultatele finale.

      (Citează)

  24. @Carmen as putea fi rautacios si sa dau un pronostic in legatura cu rezultatele examenului de lb. romana, daca ar fi sa ma ghidez dupa ce ai scris mai sus… S-a inventat virgula “,”, punctul “.”, “litera mare la inceput de propozitie”… Se scrie abia nu “abea”, “ne-a” nu “nea” (zapada), “n-a” nu “na”… Ca sa nu mai zic de utilizarea “bn”, “mn” … Se presupune ca cele mai avansate cunostinte de limba romana ar trebui sa le ai dupa examenul de bac, ca deh… ala e cica incununarea studiilor pre-universitare. Din momentul acela, daca nu intri la o facultate gen cea de litere, nu vei mai acumula nimic, ba poate chiar vei incepe sa uiti o parte din reguli… ceea ce este foarte trist la varsta de 20 de ani.
    Ma rog, cat despre examenul la sport, mie mi se pare normal sa fie exigenti, pentru ca anii trecuti toata lumea se inghesuia la sport ca se lua 10 usor, fata de alte materii la care trebuia sa inveti.
    La comisii daca tin bine minte, nu stiu daca acum se mai respecta regula asta, liceele de top aveau comisii formate din profesori de la licee mai slabe, cu un corp profesoral mai delasator, iar cei de la liceele slabe primeau vizita liceelor bune, de renume.

      (Citează)

  25. Hamball…

      (Citează)

  26. Oameni buni… voi cei care ati terminat cu BAC-ul acum sunteti mari filozofi… draga Doamne nu sunteti multumiti ca s-a copiat etc…. dar daca nu stiati si nu aveati de unde copia ?

      (Citează)

  27. nu-l treceai prima sesiune, da a doua tot o treceai…sau daca nu…dai la anu’ viitor…care-i graba… :))! mai am 3 zile si dau si eu BAC -ul…sunt nervos… si totusi cred ca o sa fie bine…in liceul meu( liceu de provincie cu S.A.M,si Scoala de Soferi) tot timpul s-o copiat la BAC…anul trecut au fost rezultate zguduitoare…plangeau tocilarii si calicii scolii se lefaiau in aplauze si urari…A fost teroare…acuma eu ma rog…ca cel putin anul acesta istoria sa se repete…! Mult noroc celor care dau BAC-ul si spor la munca celor care l-au dat anii trecuti!!

    PS:Tineti-mi pumnii o sa am nevoie si de ceva acatiste si lumanari! Bafta!

      (Citează)

  28. vai de capul meu….eu dau anul asta bacul si sincer imi este cam frica….astia din minister sunt niste handicapati…si fac ce vor

      (Citează)

  29. Eu am un morcov de 2 km in fund

      (Citează)

  30. Eu nu mai pot de frica, deabia astept sa se termine ,

      (Citează)

  31. De copiat s-a copiat si pe vremea lui Ceausescu din ce stiu. Tata mi-a zis ca a copiat la fizica. Eu am dat bacul in 2009 si doar la romana nu am putut misca. Depinde de supraveghetori. Daca sunt ingaduitori poti copia, daca nu, nu.

      (Citează)

  32. bacul anul acesta a fost foarte corect, nimeni nu a miscat! (primele 20 de minute pana au venit bajeti cu stampilele) :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus