un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce e nou in Firefox 3

9 Jun 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

O prezentare mişto a unor elemente foarte utile, nou introduse în Firefox 3, ce va fi lansat cândva acum în iunie. Căutarea în bară de adrese şi posibilitatea de a adăuga tag-uri la site-uri mi se par super tari. De o grămadă de ori am căutat site-uri din care ştiam doar un cuvânt sau titlul paginii, dar adresanu îl conţinea şi trebuia să caut o grămadă.

    4 comentarii

  1. E interesant Firefox3, arata bine si cel mai important: da impresia ca se incarca mai repede paginile in el…mie asa mi se pare cel putin. Eu am instalat chiar astazi FF3 RC2 ca sa vad ce poate, insa am revenit la FF2 pentru ca mi-a disable-uit prea multe extensii pe care le folosesc destul de des, din cauza ca nu au varianta si pt FF3…(desi unele poate ar merge automat si pe 3, dar daca ele zic ca nu, se pare ca tata FF le crede pe cuvant….:) ).

    Ideea cu tag-urile e foarte interesanta si utila. Cat despre cautarea si in titlul site-ului, nu numai in adresa, foloseam Google Desktop pentru asta pana acum (daca il ai instalat apesi de doua ori pe Ctrl, scrii ce te intereseaza si face cam acelasi lucru ca si FF3), dar ma bucur ca au implementat-o si in FF, pentru ca prea mult spatiu pe disc ocupau indexarile Google Desktop (bine, avantajul la asta e ca indexeaza toate fisierele de pe HDD si ofera cautare instanta in ele, cam ce face si search-ul din Vista)…:D

      (Citează)

  2. firefox bate la cur la viteza si ie si opera. doar safari se pare ca ar fi relativ mai rapid. dar oricum este un browser foarte bun si astept o crestere in cota de piata pana la 25%

      (Citează)

  3. Am incercat si eu acum ceva vreme un FF3 beta portable edition, care nu necesita instalare permanenta sau ceva asa. Se incarca instant pagina, am ramas uimit. Din pacate nu mergeau atunci toate extensiile mele si una din ele ducea la crash imediat, asa ca pana la urma am renuntat la beta. Astept versiunea finala, care chiar va fi super din ce vad. De fapt nu stiu ce le-a luat atata timp sa implementeze niste caracteristici banale dar foarte utile.

      (Citează)

  4. foarte bun ff 3 la inceput nu imi placea modul de “cautare” in history, dar m-am obisnuit rapid gasindu-l chiar folositor, iar extensii nu am decat vreo 2 una care nu o foloseam niciodata iar cealalta a mers si pe 3 :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus