un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Belgienii fac computere ciudate

22 Jun 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Că belgienii sunt un pic duşi cu pluta e uşor de concluzionat. În fond cel mai celebru simbol al capitalei lor este un băieţel care urinează. Dar uitaţi-vă în poză de mai jos cum arată o tastatură făcută pentru belgieni.

În primul rând e AZERTY. Tastă M este pe al doilea rând. Punctul nu se apasă direct, ci trebuie apăsat şi Shift, în schimb virgula este introdusă direct. Au simbolul miu pe tastatură (deasupra lui Enter). Cifrele de pe rândul de sus nu se introduc direct, ci tot în combinaţie cu shift, caractere precum acel S dublu de pe tasta 6 şi altele ce probabil se folosesc foarte rar având prioritate. Tastele Winkey şi cea Menu sunt tocmai în dreapta sus de tot. Dacă eşti obişnuit cu un lapton normal şi tastezi pe acesta fără să te uiţi la taste, iese un mesaj în limba păsărească.

    4 comentarii

  1. tu ai vazut layout-ul default la o tastatura romaneasca? nu driverele care iti lasa punctuatia la loc. este de 10 ori mai rau.

      (Citează)

  2. este foarte aproape de un layout standard frantuzesc. te obisnuiesti repede, lucrez asa de cativa ani si e f ok :)

      (Citează)

  3. Nu stiu cum sunt tastaturile romanesti, dar nu conteaza. Sa faca belgienii misto de ale noastre si eu de ale lor :P

      (Citează)

  4. Eu unul am in acest moment o tastatura “Belgiana”. Sincer, mi se pare cel putin la fel de usor de folosit ca una “normala”. Pot spune ca este ceva mai bine aranjata decat layout-ul standard francez – se programeaza ceva mai usor pe asta :). Faza cu tastele Winky si Menu nu este normala, aici cei care ar trebui intrebati de sanatate mintala sunt cei de la Toshiba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus