un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Greseala Bancpost?

7 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Pentru cei care nu ştiu, Bancpost are o problemă mare cu securitatea cardurilor Millenium, ce par a fi compromise. Cândva pe 1 mai au început retrageri masive de bani prin bancomate, de pe aceste carduri, Bancpost blocând apoi cardurile (câteva sute de mii, majoritatea angajaţi ai statului) şi demarând anchetele.

Ce mă face să cred că de fapt problema a pornit de la Bancpost, că de la ei s-au aflat numerele cardurilor ÅŸi PIN-urile? Faptul că au declarat că vor despăgubi pe toată lumea ce a avut de suferit. Când a mai făcut vreo bancă aÅŸa ceva? Faptul că au dat vina pe “atacuri”, dar fără nimic clar. De obicei se arată imediat metoda, un site de phishing, o păcăleală ceva. Aici chiar ÅŸi PoliÅ£ia a declarat că probabil a fost o scurgere de informaÅ£ii din interiorul băncii. Bancpost tace ÅŸi se înroÅŸeÅŸte ca o fetiţă. Hotnews.

Dintr-o dată toate normele de securitate şi toate echipamentele destul de scumpe nu mai par inutile, comparativ cu dăuna de acum, nu?

    4 comentarii

  1. E groasa cu Bancpost. Si e ciudat ca nu vuieste presa. Ar putea fi cel mai mare scandal bancar din ultima vreme…

      (Citează)

  2. Nu este adevarat.

    depozitele bancare si conturile bancare sunt garantate, bineinteles in limite.

    Pe de alta parte ei sunt asigurati impotriva fraudelor bancare.

    Si fie din interior sau din exterior tot fraude sunt

      (Citează)

  3. Sunt garantate de stat parca. Daca tu iei teapa pe vreun site fantoma, sau iti cloneaza cineva cardul, sau ti-l ia prin metoda libaneza, nu cred ca iti da banca banii pe care ti i-au furat altii.

    Bancpostul nu zice clar nici cum s-a intamplat beleaua si asigura pe toata lumea ca vor plati ei prejudiciul. Mai mult, au oprit toate cardurile acelea. E clar ca de la ei a pornit bresa de securitate.

    Pacat ca nu exista o institutie care sa verifice obiectiv si independent masurile de securitate, ca sa vedem ce era pe acolo de fapt.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus