un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Claxonati!

6 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

De obicei sunt împotriva claxonatului. Un claxon îi deranjează pe pietoni, îi deranjează şi pe cei care nu au nici o vină şi pe care nu am de ce să-i atenţionez. Aşa că o ţin la minim.

Dar recent am ajuns la concluzia că trebuie să claxonez mai des şi mai mult. Sunt tot felul de terminaţi în trafic care depăşesc aiurea, opresc brusc şi fără semnal, schimbă banda fără să se asigure, se bagă pe unde nu trebuie, etc. Dacă nu îi claxonez pe toţi, vor crede că au făcut bine ce-au făcut, că şi data viitoare îi voi evita tot eu, că îi va evita toată lumea şi că nu au greşit cu nimic. Daca nu le atrage nimeni atenţia, nu îşi vor corecta nici ei comportamentul.

De acum, claxonati-i pe toţi cei care merg aiurea şi vă deranjează. Măcar să vadă aşa că au incomodat pe altcineva şi că nu conduc bine.

    8 comentarii

  1. si eu fac la fel, un claxon lung pe langa imbecilul oprit cu avariile pa cere tre sa-l ocolesc pe contrasens

      (Citează)

  2. Claxonează da claxonează!

      (Citează)

  3. Aceeasi discutie am avut-o si eu de multe ori cu taica-miu: el anti-claxon in situatii de-astea (ca omul e inocent si il sperii/stresezi si mai tare claxonand), eu pro (aducand ca argumente fix ce ai spus tu mai sus)…
    Singurii pe care ii mai iert sunt biciclistii care se comporta ciudat in trafic (prin Timisoara sunt putini oricum, dar in Lugoj sunt ceva de groaza….ziceau carcotasii cand au trecut prin Lg ca ar trebui sa se gandeasca cineva sa faca o banda acolo si pentru masini…), pentru ca cu ei chiar risti sa se sperie si sa se faca gramada in fata ta, asa ca mai bine stau frumos si astept…

      (Citează)

  4. Si pana la urma o sa se obisnuiasca toti cu claxonatul si o sa-l ia ca pe un dat. Si dupa aia ce o sa facem? O sa scoatem capul pe geam sa injuram? O sa ne dam jos sa-i tragem un scuipat?

      (Citează)

  5. perfect de acord
    eu puteam sa evit un accident daca virgula claxonam :(
    de atunci gandesc si eu ca un claxonat nu strica mai mult decat ar putea sa strice daca nu il actionai la timp…
    problema la mine e ca se actioneaza mai greu claxonul :)

      (Citează)

  6. ipo, dupa aia punem un megafon pe masina si strigam “tu, ala cu Dacia rosie, de te-ai bagat acum in stanga…. da, tu… esti un bou ba”.

      (Citează)

  7. dar ce ziceti de claxonatul la semafor? Atunci cand culoarea verde de abia “a aparut” (vorbesc de nici o secunda) iar cel din spatele tau te claxoneaza nervos?

      (Citează)

  8. Aia ma enerveaza. La fel reactionez oricat ar claxona, ba chiar ma uit si la ei sa vad ce au… In strainatate nu auzi niciodata astfel de claxoane, chit ca soferul din fata ta nu e deloc atent sau face orice altceva decat sa plece de la semafor. La noi e prea lipsita de rabdare lumea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus