un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un mic accident

29 Apr 2008  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

11 comentarii

Vineri am lovit maÅŸina. Eram prin Pipera, de pe o străduţă din stânga mi-a ieÅŸit în faţă o altă maÅŸină ÅŸi s-a băgat. Am pus frână, dar n-a fost loc suficient. Am intrat în ăla ÅŸi m-a aruncat ÅŸi pe trotuar. NaÅŸpa! Dau să ies din maÅŸină, nu se deschidea uÅŸa. “Fuck, e terminată partea aia”, m-am gândit. Ies prin dreapta, mă uit la roata dreaptă, care a lovit rău de tot ditamai bordura trotuarului, nu avea nimic. Credeam că o găsesc ruptă. Mă duc pe partea mea… nimic grav. Aripa un pic deformată, bara de plastic parcă ÅŸi ea un pic. Nu zgârieturi, farul nu era spart. UÅŸa nu se deschidea pentru că aripa s-a deplasat cam 5 milimetri ÅŸi nu mai permitea portierei să intre sub aripă. Aia s-a rezolvat. E mai rezistent Loganul decât credeam. Dar aventura declarării accidentului abia începea.

Unde să mergem? Teoretic eram în Ilfov, dar 200 de metri mai încolo ar fi fost sectorul 1. Sun la 112, răspunde cu greu cineva, îmi zice să merg pe GriviÅ£a, unde e secÅ£ia de accidente pentru Sectorul 1. Dau să întreb ce telefon au aia, să întreb dacă nu se băgase o lege ca la accidente uÅŸoare să nu mai treci pe la PoliÅ£ie, etc… operatoare îmi spune că aici ea pune întrebările, nu eu, ÅŸi că mi-a zis ce să fac ÅŸi aia e, închide. De treabă ăştia la 112.

Mergem la Griro, unde e secţia. În sectorul 1 să tot faci accidente. Asta pentru că s-au băgat la o colaborare cu Omniasig şi aveau vreo 10 domnişoare foarte atrăgătoare, îmbrăcate în fustă scurtă roşie şi decolteu care să te facă să uiţi de costurile reparaţiei, stând la câte o masă gata să-ţi rezolve problemele. Mi se dă numărul de ordine 100, iar în acel moment erau la numărul 51. Cine e client Omniasig nu mai aşteapta ci i se face constatarea imediat. Din păcate n-am mai ajuns la acea etapă pentru că un ofiţer ne-a spus că am fost chiar la graniţa sectorului 1 şi să mergem la secţia pentru Ilfov, care e la Muzeul Aviaţiei, adică la intersecţia Barbu Văcărescu cu Fabrica de Glucoză.

Spanac! Plecăm acolo. Ajungem acolo. SecÅ£ia se mutase, acolo rămăseseră doar accidentele grave, cele uÅŸoare sunt acum în Voluntari, dincolo de Europa, “e un semn de PoliÅ£ie” ni s-a spus. Plecăm în Voluntari. Mă gândeam pe drum că dacă mai fac ÅŸi acum un accident, nici nu ÅŸtiu unde să mă duc prima oară, în Voluntari sau la sectorul 2. Trafic infernal, toată lumea pleca în vacanÅ£a de PaÅŸti. Prin Voluntari evident că nu era nici un semn de PoliÅ£ie. Ajung la Primărie ÅŸi la PoliÅ£ia Comunitară, întreb un agent de acolo, acesta îmi zice să mă Å£in după el, se urcă într-o maÅŸină ÅŸi mă întoarce spre BucureÅŸti, iar două străzi mai departe o coteÅŸte prin sat sau ce e acolo ÅŸi mă duce la secÅ£ia lor de accidente uÅŸoare.

Agentul constatator era plecat la un accident grav. Se întoarce, în faţa mea erau alţi doi şoferi, unul cu un TIR, altul cu o Ladă care intrase în TIR. Când să intru eu, primeşte ofiţerul de la circulaţie prin radio ordinul să se prezinte urgent la drumul mare că trece coloana oficială. Lasă totul şi fuge. Alt agent de circulaţie nu mai era. Lângă secţie era o biserică, şi fiind Vinerea Mare au cântat toate orele cât am stat eu acolo. La un moment dat mă gândeam să mă duc şi eu, poate mă fac  cu vreun cozonac sau măcar ceva de băut, că eram leşinat. Singura distracţie prin sat pe acolo părea a fi plimbatul pe scuter, pentru că fiecare puşti avea câte unul şi dădeau ture pe străzi. Plus un beţiv care intrase cu maşina într-un gard, se bătuse şi cu cei doi poliţişti trimişi după el şi acum cânta în arest. Două ore mai târziu se întoarce agentul, după ce trecuse coloana lui Tăriceanu. Să ia naiba elicopterul!

ÃŽn sfârÅŸit… dăm declaraÅ£ii, suflăm în fiolă, explicăm situaÅ£ia, facem constatarea. PoliÅ£istul îi ia celuilalt ÅŸofer permisul pt 90 de zile, îi dă o amendă. Acesta nu îşi recunoaÅŸte vinovăţia ÅŸi nici nu e de acord cu reparaÅ£ia, el zice că nu e vinovat de neacordarea priorităţii, el doar nu m-a văzut. Am fost până afară,  ne-am uitat la maÅŸina mea… nu era invizibilă. ÃŽi explică poliÅ£istul ca asta se cheamă că nu s-a asigurat corespunzător ÅŸi tot vinovat e, ăla o da în bălării, rămâne să se ducă la tribunal să-ÅŸi pledeze nevinovăţia. La 9 seara am plecat din Voluntari. Åžase ore din viaţă pierdute inutil. Dacă aÅŸ fi mers mai repede sau mai încet cu un singur kilometru la oră, dacă aÅŸ fi plecat de la un semafor, orice semafor din ziua aia, cu o secundă mai devreme sau mai târziu, n-ar mai fi fost accidentul, conform teoriei haosului. Dacă aÅŸ fi ÅŸtiut dinainte…

    11 comentarii

  1. vezi, daca ai fi avut si tu accident, ca mine, in duminica pastelui, nu ai mai fi stat 6 ore. am scapat lejer, 2 ore scurt.

      (Citează)

  2. daca ala nu depune in 30 zile plangere la tribunal impotriva deciziei politiei poti sa te duci linistit la firma de asigurari.

      (Citează)

  3. O sa mai vorbim saptamana viitoare probabil. Omul nu se simte vinovat pt ca nu m-a vazut, si nici nu-i convine sa ramana 3 luni fara permis, asa ca e normal sa vrea sa ajunga la tribunal. Nu cred ca ii va conveni insa cand nici un tribunal nu ii va da dreptate si va trebui pe langa reparatie sa plateasca si cheltuieli de judecata si din astea.

      (Citează)

  4. In instanta chestiile ca nu ai vazut, ca nu stiai legea, ca nu erai acolo sau alte vrajeli nu au nicio valoare. Singura varianta pe care poate miza el e sa ii reduca din suspendare…

      (Citează)

  5. ma tot intreaba lumea de ce nu schimb parbrizul desi e crapat si am CASCO, uite d-aia.

      (Citează)

  6. Daca nu a avut permisul suspendat in ultimele luni, i-a zis si politistul ca poate face o cerere de reducere la 30 de zile si i se va aproba. El vrea sa scape de tot. M-a enervat ca intai a zis ca nu m-a vazut. Dupa cateva ore, zicea ca probabil veneau eu repede, ca depaseam pe cineva probabil, ca el s-a asigurat dar am aparut eu cu viteza foarte mare. Evident, am poze cu urmele mele de franare, pe banda 1 (avea loc sa se bage pe banda 2 cand a iesit din strada din stanga, dar s-a bagat tocmai pana pe prima), se vede ca nu aveam viteza mare, am martori, etc… Masina mea oricum e de la firma si se vor ocupa oamenii de la Dep. Auto si de proces, daca va fi cazul…

      (Citează)

  7. am si io logan,diesel. am avut un singur acident cu ea pana acum. vis-a-vis de faptu ca sunt rezistente: a intrat un bmw in mine, in spate cu 50 km/h. avea peste 100 cand a calcat frana. eu nu am avut decat stop spate crapat, si bara infundata. el nu a mai putu sa plece cu masina de acolo. capota inflorita,tot facut praf :P bune loganele :D

      (Citează)

  8. Mai dă-l în morÈ›ii m… “nu se simte vinovat că nu te-a văzut”.
    Dacă omora un om care traversa tot nevinovat se simțea ?
    Retardații ăștia ar trebui arși pe rug.

      (Citează)

  9. bune relatarile astea cu actiune. mai vrem :)

      (Citează)

  10. Nu din astea cu accidente sper :P

      (Citează)

  11. eu zic ca ai scapat bine cu 6 ore, eu la ultimele doua accidente am pierdut in jur de 8 ore (o noapte) la o singura sectie. Sa te feresca D-zeu de accidente in sector 6! Daca ramaneai la sect.1 la Omniasig era bine bineeeeeeeeeee :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus