un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Slovenia: Kranjska Gora

1 Mar 2008  ·

TURISM  ·

1 comentariu

Numele se pronunţă “Cransca Gora” sau ceva aşa. Cel puţin aşa îi ziceam noi pe acolo şi localnicii nu râdeau, aşa că bănuiesc că era ok.

Kranjska Gora e o staţiune de schi şi pierdut bani la cazinou, aflată la 80 de km de capitala ţării, pe valea dintre Alpii Julieni, după cum mi-a spus cineva. Foarte aproape sunt graniţele cu Austria şi Italia. Mi s-a părut genul de loc paşnic, liniştit, cu aer curat, o staţiune în care să te odihneşti şi relaxezi, nu să vii pentru distracţie şi nopţi albe. În afară de 3 pârtii de schi, vreo 3 restaurante şi cafelele, un supermarket, un Intersport şi vreo alte două magazine neinteresante, nu era nimic altceva în afară de hoteluri şi vile de vacanţă.

Am stat la Korona, 4 stele, cazinou şi hotel. Faptul că întâi se numea Casino şi abia apoi Hotel este reprezentativ pentru staţiune, care am impresia că a fost construită cumva în jurul acestui cazinou. Lanţul de cazinouri Hit este destul de vechi pe acolo şi au foarte mulţi clienţi, în special italieni bogaţi care vin aici să-şi piardă banii, deoarece în Italia din acea zonă cazinourile sunt interzise. Ca să vă faceţi o idee, hotelul avea 24 de camere şi 5 apartamente, dar parcarea era de peste 150 de locuri, iar seara se umplea, deşi nici măcar nu era weekend, pentru că multă lume venea la cazinou.

Tot din cauza acestui cazinou am impresia că nu era mare lucru de făcut nici în staţiune. Nu rentează să ai cafenele în care să pierzi timpul, mai bine îl pierzi la cazinou, împreună cu banii pe care îi ai. Semne care să te ducă acolo erau peste tot în Kranjska Gora. În rest activitatea era doar lângă pârtia de schi, care era veşnic plină, în special de copii, funcţionau telescaune, teleschiuri, se dădea lumea inclusiv cu snowboard şi sanie şi părea distractiv.

Plimbându-mă prin staţiune am observat un lucru interesant: gardurile caselor erau mai mult de decor, iar la multe vile lipseau. Cei care aveau garduri aveau din acelea de lemn, cum se văd în poze, şi putea oricine să le vadă în casă, să-i vezi ce fac în curte, să-i saluţi când treci, etc. Nu ca la noi cu garduri de beton înalte de 2 metri.

Frumoasă zona, aer curat, multă linişte, dar eu personal n-aş rezista să stau acolo mai mult de 3 nopţi. Mă aşteptam să fie mai plin de zăpadă, dar era doar pe la marginea drumului şi pe pârtie, iar vremea era caldă, însorita, şi cam 15 grade.

Setul de fotografii e pe Flickr aici.

Printre fotografii observaţi:

Felinarul care mi-a plăcut.
Un câine extrem de trist.
Porcul la proţap, lângă pârtie.
Pârtia
de lângă porc.
Decoraţiuni în curtea casei.
Coş de gunoi în formă de broască.

În rest aruncaţi un ochi pe slideshow, deoarece şi alte fotografii sunt interesante.

    1 comentariu

  1. pare foarte linistita si curata zona, cred ca acel caine era mai petrecaret si nu ii placea linistea :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus