un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sedinta de bloc

11 Mar 2008  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Astăzi iar a fost şedinţă de bloc, cu menţiunea “subiecte importante” pe foaia lipită la parter care o anunţa. Am mai scris cândva despre şedinţele de bloc. Evident, subiectele importante au fost mărirea sumei dată lunar pentru reparaţii şi rulment. Sper să apuc cândva şi o şedinţă la care să se anunţe că vom plăti mai puţin pe lună, dar mă îndoiesc.

Mi-am dat seama acum de ce ansamblurile rezidenţiale care se construiesc vor avea un aspect plăcut. Nu doar pentru că sunt proiectate de la început să fie mai colorate şi cu mai multe spaţii verzi şi cu apartamente mai mari. Ci pentru că sunt scumpe, toată lumea e nouă şi se mută într-un loc care arată bine, iar când dai o căruţă de bani pentru un apartament acolo, ţii la el şi ai grijă şi de bloc. Nu mai mâzgăleşti pereţii, nu mai strici uşa de la intrare, nu mai rupi un interfon, nu mai furi oglinda din lift. Aici la mine aş da cu plăcere bani în plus ca să se mai repare şi refacă diverse chestii în bloc şi să arate mai civilizat, dar nu toţi vecinii sunt de aceeaşi părere. Cel mai rău m-a enervat mentalitatea “uşa de la intrare arată rău de 20 de ani, acum ne-am găsit să strângem bani să o schimbăm?” Cândva trebuie făcute toate, că aşa e normal.

    3 comentarii

  1. Ar fi interesant de stiut si cat costa intretinerea la un apartament nou. Pe langa ca sunt mai mari (deci costuri mai mari de incalzire), mai sunt si cheluieli in plus: portar, intretinere lifturi din alea mai moderne si mai stiu eu ce.
    Pe de alta parte, fiind noi probabil ca sunt mai eficiente dpdv termic.

      (Citează)

  2. te invit la mine in bloc sa vezi ce-am facut :D

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    12/03/2008 la 7:10 AM

    intretinerea in blocurile noi (acele cateva terminate din sutele de mii anuntate si vandute) este mare. pentru ca sunt facute si gandite prost si in graba. eficienta termica este pe hartie, dupa ce fura fiecare cum poate si se economiseste la maxim realitatea e cu mult mai gri. va mai dura ceva ani pana cand media de constructii in acest domeniu, locuintele, va fi calitativa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus