un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Obama iese in fata

4 Jan 2008  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Scriam acum ceva vreme că Hillary Clinton s-a înscris în cursa pentru preşedinţia americană, şi cineva a comentat că Obama, senator de Illinois, a intrat şi el în cursă şi are şanse destul de mari. Ieri, după ce statul american Iowa a făcut un fel de pre-referendum pt a alege dintre candidaţii fiecărui partid pe cine vrea să vadă în cursa finală pt alegeri, Obama a obţinut majoritatea pt democraţi, Hillary Clinton fiind abia pe locul 3.

Culmea e ca Barack Obama a câştigat aceste alegeri într-un stat în care 96% din populaţie e formată din albi, deşi el este negru. A fost votat şi de majoritatea femeilor, deşi acestea ar fi fost normal să o susţină pe Clinton. Numele său mijlociu este Hussein, dar a trecut lumea şi peste prejudecăţile vremurilor noastre. E posibil să fie următorul preşedinte al SUA.

Interesant mi s-a părut că votul republican a fost câştigat de pastorul Huckabee. Să fii preot mi se pare total în contradicţie cu a fi preşedintele unei ţări. De la un preşedinte mă aştept să ia genul de decizii dificile şi eventual lipsite de moralitate, din anumite puncte de vedere. În fond, ordonă atacuri, asasinate, spionaje, înşelătorii, tortura, teoretic toate în avantajul ţării sale, dar îndreptate tot asupra unor alte fiinţe umane. De ce un pastor s-ar băga pentru un astfel de post, nu înţeleg. Măcar Giuliani, care mi se pare cam fanatic şi dus cu plută, n-a luat multe voturi.

Imagine: Wikipedia

    2 comentarii

  1. Giuliani nu a luat cine stie ce voturi in Iowa pentru ca nu a incercat prea tare, din cauza majoritatii de votanti evanghelici din stat. El se concentreaza pe Super Duper Tuesday si spera sa castige acolo un avantaj masiv, avand in vedere ca acolo procentele evanghelicilor sunt reduse…

      (Citează)

  2. Da, probabil. Majoritatea analistilor vedeau o lupta intre Clinton si Giuliani pentru presedintie. E posibil sa fie un Obama vs Giuliani in noiembrie. Oricum, Giuliani pare si mai convins decat Bush de necesitatea continuarii razboaielor, inaspririi controalelor si supravegherii si pierderea libertatilor.
    Pt cei care nu stiu, Super Tuesday va fi pe 5 februarie parca, atunci cand se tipul de alegeri care au fost recent in Iowa se vor desfasura simultan in alte 26 de state americane.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus