un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hi-Fi Arena

18 Nov 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am fost astăzi la expoziţia Hi-Fi Arena de la hotelul Phoenicia. Ultima oară fusesem acum vreo 2 sau 3 ani şi mi-a plăcut foarte mult, am văzut atunci o grămadă de echipamente video şi audio de calitate foarte bună dar şi foarte scumpe (boxe de la 10.000 de euro până spre 100.000 de euro perechea).

Anul acesta n-a mai fost chiar aşa. Au fost chestii mai omeneşti, mai accesibile. Nu m-a impresionat nimic în mod special. Mi-au plăcut difuzoarele transparente din fotografie. Erau şi alte boxe, de toate mărimile, dar nu se auzeau chiar atât de bine, sau nu am eu urechea potrivită. Amplificatoarele cu lămpi erau interesante, ca întotdeauna, la fel şi cablurile ecranate. Televizoare LCD şi Plasmă erau numai de dimensiuni gigantice, şi culmea, majoritatea prezentau DVD-uri normale. Te-ai fi gândit că măcar la o expoziţie se poate face rost de un Blu-Ray sau HD DVD pt a avea o imagine de calitate foarte bună dacă tot ai un televizor Full HD la dispoziţie, dar nu era valabil pt toate firmele, aşa că uneori vedeai artefacte de compresie foarte deranjante. La câteva firme erau prezente şi domnişoare foarte atrăgătoare. La acestea este uşor de înţeles că nu ştiau nimic despre tehnologia de acolo, dar am întâlnit şi o grămadă de expozanţi care nu erau siguri dacă televizorul lor este HD Ready sau Full HD, sau ce fel de tuner digital are incorporat. Iar la prezentarea echipamentelor audio toţi aveau impresia că volumul puternic este cel care captivează vizitatorii, deşi se distorsiona ca naiba sunetul.

Cred că dacă citeşti săptămânal vreo 2-3 site-uri de gadget şi tehnologie, nu mai ai ce căuta la astfel de expoziţii decât dacă vrei să cumperi ceva din ce este expus. Altfel eşti mai bine informat direct de pe Internet.

    1 comentariu

  1. Hehe am fost si eu. sunt surprins ca nu ai zis de sistemele Bangs & Olufsen O.o . That was fucking huge(si ca pret, si dpdv al calitatii sunetului)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus