un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Realitatea TV se relanseaza

4 Sep 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Ca în România, “relansarea” unui post TV înseamnă să schimbe fontul din grafică de pe ecran şi să mute sigla din stânga-sus în dreapta-sus. Iar dacă e o televiziune cu mulţi bani poate face chiar relansarea completă, schimbând şi culoarea tapetului sau mărimea plasmei din spatele prezentatorului. Cum s-a întâmplat la “Noul Observator” recent.

Realitatea ne ameninţă şi cu un nou concept de ştiri, inspirat de la CNN şi BBC. Am eu o sugestie pentru un concept nou de ştiri pentru ţara noastră: terminaţi dracului cu ştirile aiurea şi reporterii trimişi fără motiv pe teren (exemplu: să presupunem că se scumpeşte benzină. Pe CNN tipa din studio ar spune “se scumpeşte benzină, iată noile preţuri afişate pe ecran” şi ar da un tabel. La noi se trimite un reporter într-o benzinărie, i se predă legătura, se salută între ei, cel de pe teren repetă exact ce a zis şi ăla din studio, de parcă nu l-am fi crezut pe primul, şi aflăm noul preţ dintr-o transmisie live chiar de lângă pompa. În loc să vezi dintr-o privire noile preţuri, într-o ştire de 5 secunde, ascultam câte o toantă de reporteriţă pentru 2 minute, spunându-ne, cum remarca Mircea Badea, “cât vom scoate din buzunar”). Daţi de două ori mai multe ştiri. Şi din alea interesante, nu că o babă a băut gaz din greşeală sau ca în nu ştiu ce sat din creierii munţilor sătenii îşi admiră casele în Google Earth. Să bage ştiri despre ce se mai întâmplă în instituţii, în spitale, în poliţie, în Parlament, în străinătate, să aflăm mai bine în ce lume trăim şi poate dacă se aude în fiecare zi că în spitale moare lumea cu zile, poate până la urmă se sesizează cineva. Şi dacă tot avem N televiziuni de sport, lăsaţi-o mai moale cu ştirile sportive încifrate, cine vrea dă pe Telesport. Dar mai bine să schimbăm doar fontul şi se cheamă că e o nouă televiziune.

Apropo: la Romantica se uită cineva? Că s-a dus Teo cu surle şi trâmbiţe, să revoluţioneze televiziunea acolo. La Kanal D se uită cineva? Că se duceau vedetele la ei pe nişte sume imense. La Antena 2 se uită cineva?

    1 comentariu

  1. romantica si kanal d sunt clar top of the tops=))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus