un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG L1953TR monitor LCD

8 Sep 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am mai luat un monitor LCD de 19 inci, de la eMag, marca LG, modelul L1953TR-SF. Cică are timp de răspuns 2 ms şi un contrast de 2000:1 prin tehnologia DFC inventată de LG, TCO 2003, şi nu ştiu ce Flatron engine în el. Ce pot spune e că se vede diferenţa faţă de monitorul LCD pe care îl aveam înainte, un Samsung 920N. Acum negrul chiar e negru pe ecran, culorile sunt mai bune, mai vii şi nici nu se mai schimbă nuanţa aşa mult dacă mă uit din alt unghi.

Îşi merită banii. L-am pus pe conexiunea DVI, dar nu văd diferenţe de calitate aici, nu ştiu de ce toată lumea lăuda DVI-ul pe site-ul eMag (probabil cei care fac trecerea de la un monitor CRT la un LCD cu DVI au impresia că şi DVI-ul ajuta mult la calitatea mai bună, dar nu e aşa). La 50% brightness şi 50% contrast e chiar prea luminos. În jocuri văd acum bine şi în cel mai mare întuneric. Şi am primit cadou şi un rucsac Swiss Travel ceva, pe care scrie eMag. Update: 3 ani mai târziu, ghiozdanul încă este impecabil, a văzut jumătate din Europa, fermoarele merg perfect deși l-am folosit intens și nu-mi vine să cred că a fost moka.

M-a cam dezamăgit showroom-ul eMag de data aceasta. Ştiam că acest monitor e expus şi m-am dus să-l văd întâi cum arată, înainte să-l cumpăr. Nu era în priză, şi ca să-i dai şi semnal trebuiau schimbate o grămadă de cabluri pe acolo. De fapt în showroom jumătate din echipamente erau oprite. Mă aşteptam la mai bine, dacă tot se laudă aşa cu “testează-l în showroom”.

Iar în ce priveşte site-ul eMag, o fi aşa greu să facă şi un Wishlist sau ceva asemănător, aşa cum au majoritatea magazinelor online, în care lumea să treacă ce produse şi-ar dori de la ei, ce intenţionează să cumpere când vor avea bani, etc? Ar fi o metodă bună de aflat cam ce îşi mai doreşte lumea, la ce să facă oferte speciale sau nişte ieftiniri, la ce cumpărături să te aştepţi în perioada următoare… Mai ales că vin sărbătorile.

    4 comentarii

  1. LG e in mare forma, vad si eu pe unde trec ca toti cei vechi in bransa au cam inceput sa aiba incredere in aceasta firma. chestia cu dvi e buna in special la geometria ecranului, cu care nu mai ai nici o problema[dereglari de pozitie, ratio] cat despre culori sau refresh e greu de spus, eu am sesizat diferente majore doar la un model de Xerox de 17, foarte reusit, cu care am avut placerea sa colaborez cateva luni.
    de aproape un am am asus wide de 20(sau21?) si n`as reveni in graba la nimic 4×3

      (Citează)

  2. M-am gandit si eu la un widescreen. Dar nu ma uit la filme pe monitor, asa ca acolo n-ar fi fost util, iar pt browsing poti avea probleme cu site-urile care nu au dimensiune fixa ci se latesc cat tot ecranul. Planuiesc sa iau un televizor 16:9 candva, tot LCD.

      (Citează)

  3. Mai bine iti luai un samnsung mai performant decat cel pe care il ai

    Samnsung inca e lider pe piata LCD-urilor siu pe buna dreptate .

    Compari monitorul tau care a aparut acum 2-3 ani cu unul care probabil a aparut acu maxim un an :).

    Sa-l stapanesti sanatos .

      (Citează)

  4. Un Samsung asemanator ca performante era cu un milion mai scump si deja am dat mai mult decat vroiam pe asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus